Tendințe 2015 în amenajările interioare

  •  
    • 4 mesaje
    9 Ian 2015, 14:33
    0 0

    Dupa o scurta, dar binemeritata vacanta, revenim cu forte proaspete si cu multe idei îndraznete pentru decorarea sau reamenajarea locuintei în tendintele acestui sezon.

     

    Reinventarea clasicului de lux, reciclarea creativa si versatilitatea în designul de mobilier si decoratiuni interioare reprezinta alegerile designerilor de interior pentru acest sezon. De asemenea, stilurile classic, retro si contemporan, materialele traditionale, culorile proaspete, motivele exotice si etnice, detaliile artistice si amestecurile de texturi sunt tendinte importante în decorarea locuintelor, birourilor si hotelurilor.

     

    Temele naturale si designul organic, pereti verzi cu teme inspirate din natura, imprimeuri textile luminoase, tapet floral si culori vibrante, decorarea cu flori si plante care aminteste de casele scandinave, toate acestea sunt preferate de designerii de interior pentru 2015. Nuantele de care ne vom bucura în acest sezon sunt unele proaspete, precum verdele, tonuri de gri, bej, negru si alb dar ?i albastrul puternic (blog.decoradesign.ro)

     

    Interioarele moderne, în care ideile de design contemporan sunt combinate cu auriu antic, catifea si matase sau accente de lemn sculptat, amestecate cu detalii metalice industriale, dau un aspect elegant, original si unic. Tendintele actuale în designul de interior reflecta dorinta de a crea un spatiu viu si memorabil, îndraznet si interesant, cu personalitate.

     

    Înca din luna Septembrie a anului trecut, din timpul saptamânilor de moda care au loc în marile capitale ale lumii, se face o previzualizare a tendintelor în moda pentru anul urmator. Designerii vestimentari nu sunt singurii influentati de saptamâna modei, iar aceasta o dovedesc conceptele integrate cu usurinta, de la catwalk la amenajarile interioare. Amestecuri fascinante de materiale traditionale, forme, printuri si idei de decorare cu caracter unic si detalii fermecatoare, amenajari sofisticate caracterizate de individualitate, creativitate si inovatie, – sunt propunerile arhitectilor, designerilor si expertilor în amenajari de interior.

     

    Ocru este culoarea momentului: un galben bogat, adânc vazut într-o varietate de texturi si stiluri pe catwalk-uri din toata lumea. Ocru, de asemenea, este din ce în ce mai popular atunci când vine vorba de designul de interior. Aceasta culoare poate avea efect relaxant sau poate fi foarte bine utilizata într-un loc de întâlnire sau la un eveniment plin de culoare.

     

    Printuri care amintesc de modele marocane au fost întotdeauna populare atât în moda cât si în amenajarile interioare. Modele în care se amesteca tonuri de mocha si fildes sunt adaptate pentru casa. Imprimeurile îndrazne?e pot lega perfect decorul unei încaperi.

     

    Albastru cobalt este o nuanta destul de îndrazneala ca sa fie utilizata de una singura, dar are o capacitate speciala de a completa nuantele de albastru din familia coloristica. Nuantele de albastru sunt încorporate în designul interior, prin diverse obiecte decorative, însa învioreaza orice încapere daca alegem pernute decorative, tapiterii sau perdele si draperii cu aceste nuante.

     

    Printurile grafice alb-negru sunt în centrul atentiei, atât pe catwalk cît si în amenajarile interioare. Aceste printuri alb-negru pot fi folosite în combinatie cu orice culoare si sunt pe cât de moderne pe atât de atemporale.

     

    Este bine sa tinem cont de trenduri insa intodeauna trebuie sa facem alegerile potrivite in functie de buget, stilul de amenajare si gusturile noastre in materie de design si culori.(blog.decoradesign.ro)