De ce să alegem jaluzele orizontale din lemn

  •  
    • 4 mesaje
    14 Nov 2014, 14:47
    0 0

    Atunci când vorbim despre confort și intimitate în propria casă, ne gândim implicit și ladecorarea ferestrelor. Așa cum am vorbit și în articolele anterioare, există foarte multe posibilități și variante de decorare a ferestrelor, în funcție de stilul amenajării, de laperdele și draperii, până la jaluzele de interior sau exterior.

     

    Așa cum perdelele și draperiile sunt confecționate din diferite materiale, de la cele mai simple, transparente, până la catifele și brocart, la fel și jaluzele pot fi confecționate din diferite materiale, cele mai des întâlnite fiind aluminiu și lemn, în diverse nuanțe și culori. Jaluzelele ne asigură confortul pe timp de vară, când tânjim după umbră și răcoare sau când nu dorim ca lumina să ne deranjeze somnul.

    Pentru că am fost deseori întrebați despre jaluzelele orizontale, ne-am propus să vorbim despre ele în acest articol.

    Există în magazine o gamă foarte bogată de jaluzele orizontale în culori și materiale atât de variate încât pot satisface cele mai sofisticate cerințe. Pot fi din aluminiu, lemn, PVC, material textil, însă trebuie să ținem cont de destinația camerei și de culorile folosite în amenajarea interioară. Astfel, pentru băi și bucătării sunt potrivite jaluzelele din aluminiu, aceste camere fiind mai mult expuse aburilor și umezelii, pentru dormitoare vom alege jaluzele din materiale care blochează total lumina, iar pentru living și birou mai potrivite sunt jaluzelele din lemn, deoarece aduc un plus de clasă și vor transforma sau completa atmosfera ambientală cu un aspect clasic și elegant.

    Pentru a le alege pe cele potrivite, trebuie să știți că jaluzelele din lemn crează o atmosferă primitoare și dau o senzație de căldură, jaluzele din aluminiu dau un aspect de curat încăperii, iar cele din PVC sau lemn fals sunt rezistente la umiditate și ignifuge.Cu un design inspirat din anii ’60 și ’70  jeluzelele orizontale din lemn sunt din nou la modă. Fie că optati pentru un decor clasic sau doriți să creați un look retro post-modern, jaluzelele venețiene din lemn sunt o alegere potrivită.

    Jaluzele din lemn sunt ideale pentru a complimenta pardoseala din lemn și mobilierul, într-un decor contemporan sau tradițional, și pentru a controla cu precizie lumina care intră în cameră. Iată alte câteva avantaje importante ale jaluzelelor orizontale din lemn: se montează rapid și ușor, intreținerea lor se face ușor, sunt bune izolatoare și oferă protecție solară, astfel pe timp de vară ele păstrează căldura de afară la distanță. Puteți alege din trei modalități de manevrare fie manual, prin utilizarea unei baghete sau a unui sistem monocomandă cu un lanțișor, fie puteți opta pentru o acționare electrică, cu un sistem prevăzut cu intrerupător sau telecomandă.

    Lemnul din care sunt fabricate lamelele este disponibil într-o multitudine de nuanțe, de la clasic sau colorat până la lemn translucid. Trebuie să țineți cont de suprafața pe care veți monta aceste jaluzele pentru a știi care este grosimea potrivită a lamelelor. Astfel, lamelele de 25mm sunt recomandate pentru amenajarea ferestrelor mici, aducând un plus estetic, iar jaluzelele cu lamele de 90mm sunt elegante, sofisticate și potrivite pentru ferestre mari sau camere spațioase. Finisajele sunt, de obicei, disponibile pentru diferite dimensiuni ale lamelelor.

    Iată câteva sfaturi utile privind măsurarea și montajul:

    Coordonate : L-lățimea și H-înălțimea jaluzelei;

    Calcularea dimensiunii: L x H ( lungimea x înălțimea ) și nu invers.

    La montajul în interiorul glafului direct pe rama geamului lățimea jaluzelei trebuie să fie mai mare decât lățimea geamului cu minim 3 mm într-o parte și 3 mm în cealaltă parte dar mai mică decât lățimea geamului. La fel și înălțimea. Aveți în vedere modul de acționare al ferestrei și în funcție de acesta stabiliți în ce parte va fi acționarea jaluzelei.

    Când stabiliți măsurile țineți cont de adâncimea glafului pentru a evita situațiile în care deschiderea geamul nu este totală, ea fiind împiedicată de montarea incorectă a jaluzelei.

    Pentru jaluzelele orizontale de interior există două moduri de instalare :

    -instalare “pe perete “

    -instalare ” pe plafon “

    În general, furnizorii de produse de acest gen oferă montaj și măsuratoare gratuite sau contra cost și de aceea este mult mai bine și mai sigur să apelați la specialiști și pentru faptul că veți beneficia de garanție.