Problema multor femei : Nora vs Soacra

  •  
    • 5 mesaje
    19 Ian 2013, 11:53
    0 2
    Buna fetelor, nu prea am incredere in ''prietene'' asa ca am decis sa scriu pe acest fourm, fiind necunsocuta stiu ca voi primi sfaturi mult mai utile si sincere de la voi :) Problema mea e urmatoare :  Peste cateva luni am sa ma casatoresc, viitorul sot este unu om bun cu multe calitati insa  este dependent de mama lui ceea ce incepe sa ma calce pe nervii...Situatia sta in felulu urmator : El nu are tata, si sta cu mama lui de la 4 anisori, doar ei doi, mai are o sora dar e maritata si la casa ei...am inceput sa devin ''geloasa'' pe mama lui, fara ca ea sa aiba vreo vina...este o femeie buna, trecuta de mult de varsta a doua...insa iubitul meu de fiecare data cand ia o decizie sau ceva mereu sa sfatuieste cu ea , si cu mine daca mai are chef, cand vine de la lucru ei ii povesteste tot iar eu daca il intreb imi spune ca ''ca la lucru'', fara nici un detaliu, mereu o suna sa o intrebe cand suntem la cumparaturi , vorbeste tot magaziunul cu ea, se sfatuiesc iar eu sunt pe langa, si multe alte situatii de genul acesta. Noi nu lucuim impreuna tocmai pt ca eu nu vreau sa stau acolo si cu ma-sa...Insa nici nu vreau sa il distantez de ea pt ca incerc sa ii inteleg dragostea pe care o are fata de ea si invers,stiu ca ea a fost singurul sprijin in viata lui, dar ... nu vreau sa fiu ipocrita, insa cand merg la el stam cu ma-sa oreeee in sir, nu avem intimitate deloc, mereu trebuie sa fie si ''mama ca sa nu stea saraca singura''...singurul lucru pe care nu il facem cu ea ii  dragoste ( sa ma iertati dar asa e)..am incercat sa vb cu el despre asta dar se enerveaza mereu si imi zice ca nu o suport pe ma-sa si i-am cerut intr-un mod calm si frumos ca dupa nunta sa ne mutam singuri chiar daca o sa stam in chirie si mi-a zis ca el nu o sa fie niciodata 100% fericit fara mama lui...insa dupa ce mi-a zis asta am renuntat la ideea de a sta fara ea , nu vrea ca pe viitor sa imi reproseze ca din cazua mea mama-sa sa imbolnavit sau mai stiu eu ce...toata atentia lui este centrata asupra ei, si incep sa cred ca nu stie sa faca diferenta dintre mama si sotie...pt mine o casnicie insemna in doi, eu si sotul, iar pe viitor copii..nimeni nu zice sa dam parintii la o parte, dar totusi, ne formam o famile doar noi doi...nu stiu cum sa procedez, stiu ca nevoie de timp,ca el sa isi dea seama ca sotia si mama sunt diferite... insa atata timp cat o sa stam cu ea nu se va schimba nimic, in fiecare dimineata sa ne bem cafeau in 3, sa ne uitam la TV in 3, sa stam la povesti in 3 etc...deja ma dispera cand trebuie sa ma duc la ea si ea e mereu prezenta la tot..si imi este firca sa nu izbucnesc la un moment dat...dupa cum am zis este o femeie buna, si ma simt prost ca in sinea mea nu o suport..dar ...nu stiu cum sa procedez in astfel de situatii, cum sa reactionez...insa nu mai rezist ca ea sa fie mereu in prim-plan, iar eu , atata timp cat ea este prezent, eu voi fi pe locul 2 in absolut tot... :(
  •  
    • 381 mesaje
    19 Ian 2013, 16:32
    5 0
    Am sa fiu ipocrita si am sa iti spun sa profiti de relatia asta in 3.
    Ceea ce eu probabil nu as face niciodata!
    Acum,deranjant si totusi delicata situatie.Hai ,mai mearga ,fiul are nevoie de o mama si probabil ca relatie ta si a lui pe viitor,dupa ce biata mama o sa treaca in nemurire ,o sa fie de mama -fiu si nu nevasta-sot,.....dar mama-soacra,de care zici tu ca ar fi  trecuta prin viata ,o femeie matura si cu experienta(vad ca de bun simt nu ai precizat nimic)ar trebui sa aiba minimul,dar minimul,bun simt de a sti unde ii e locul si unde nu.
    Ilara situatie,dar al dracului de greu sa spui Stop.
    Dependenta asta de mama o sa dureze toata viata si forever,o dependenta psihica si fizica,de care te rog sa ma crezi ca nu ai cum sa scapi,decat sa fii diplomata,daca poti si te duce psihicul,sa inchizii ochii si sa taci.
    Crizele alea cu:maica-ta sa ne lase in pace  ,ca ne sufoca sau aca te mai duci la maica-ta si te consulti cu ea si pe mine ma dai la o parte sunt STERILE!!!!
    O poti face  cu diplomatie si cu lantul ud,nu au efect.,doar daca biata mama singura si neajutorata isi da seama ca ocupa un loc incomod intr-o relatie care nu-i apartine.

  •  
    • 18 mesaje
    19 Ian 2013, 20:28
    0 0
    12345Mary said:Buna fetelor, nu prea am incredere in ''prietene'' asa ca am decis sa scriu pe acest fourm, fiind necunsocuta stiu ca voi primi sfaturi mult mai utile si sincere de la voi Problema mea e urmatoare :  Peste cateva luni am sa ma casatoresc, viitorul sot este unu om bun cu multe calitati insa  este dependent de mama lui ceea ce incepe sa ma calce pe nervii...Situatia sta in felulu urmator : El nu are tata, si sta cu mama lui de la 4 anisori, doar ei doi, mai are o sora dar e maritata si la casa ei...am inceput sa devin ''geloasa'' pe mama lui, fara ca ea sa aiba vreo vina...este o femeie buna, trecuta de mult de varsta a doua...insa iubitul meu de fiecare data cand ia o decizie sau ceva mereu sa sfatuieste cu ea , si cu mine daca mai are chef, cand vine de la lucru ei ii povesteste tot iar eu daca il intreb imi spune ca ''ca la lucru'', fara nici un detaliu, mereu o suna sa o intrebe cand suntem la cumparaturi , vorbeste tot magaziunul cu ea, se sfatuiesc iar eu sunt pe langa, si multe alte situatii de genul acesta. Noi nu lucuim impreuna tocmai pt ca eu nu vreau sa stau acolo si cu ma-sa...Insa nici nu vreau sa il distantez de ea pt ca incerc sa ii inteleg dragostea pe care o are fata de ea si invers,stiu ca ea a fost singurul sprijin in viata lui, dar ... nu vreau sa fiu ipocrita, insa cand merg la el stam cu ma-sa oreeee in sir, nu avem intimitate deloc, mereu trebuie sa fie si ''mama ca sa nu stea saraca singura''...singurul lucru pe care nu il facem cu ea ii  dragoste ( sa ma iertati dar asa e)..am incercat sa vb cu el despre asta dar se enerveaza mereu si imi zice ca nu o suport pe ma-sa si i-am cerut intr-un mod calm si frumos ca dupa nunta sa ne mutam singuri chiar daca o sa stam in chirie si mi-a zis ca el nu o sa fie niciodata 100% fericit fara mama lui...insa dupa ce mi-a zis asta am renuntat la ideea de a sta fara ea , nu vrea ca pe viitor sa imi reproseze ca din cazua mea mama-sa sa imbolnavit sau mai stiu eu ce...toata atentia lui este centrata asupra ei, si incep sa cred ca nu stie sa faca diferenta dintre mama si sotie...pt mine o casnicie insemna in doi, eu si sotul, iar pe viitor copii..nimeni nu zice sa dam parintii la o parte, dar totusi, ne formam o famile doar noi doi...nu stiu cum sa procedez, stiu ca nevoie de timp,ca el sa isi dea seama ca sotia si mama sunt diferite... insa atata timp cat o sa stam cu ea nu se va schimba nimic, in fiecare dimineata sa ne bem cafeau in 3, sa ne uitam la TV in 3, sa stam la povesti in 3 etc...deja ma dispera cand trebuie sa ma duc la ea si ea e mereu prezenta la tot..si imi este firca sa nu izbucnesc la un moment dat...dupa cum am zis este o femeie buna, si ma simt prost ca in sinea mea nu o suport..dar ...nu stiu cum sa procedez in astfel de situatii, cum sa reactionez...insa nu mai rezist ca ea sa fie mereu in prim-plan, iar eu , atata timp cat ea este prezent, eu voi fi pe locul 2 in absolut tot...

     

  •  
    • 1890 mesaje
    19 Ian 2013, 20:40
    9 2
    Vezi ca la sectiunea "dragoste" mai e o forumista care se plange de aceleasi probleme cu iubitul ei. Cum de nimeriti cei mai pampalai barbati ancorati in poalele mamelor e inexplicabil! Tanara esti, banuiesc si frumoasa, cu o oarecare libertate materiala, ia-ti zborul si lasa-l pe el cu ma-sa. Viata e prea scurta (si tineretea si mai si!) sa o cheltuiesti cautand sa-i tai tu cordonul ombilical!
  •  
    • 10 mesaje
    19 Ian 2013, 20:49
    3 0
    Scorpion112, crede-ma ca am avut parte de barbati cu defecte mult mai mari decat faptul ca sunt atasati de mama. Incerc sa rezolv cumva problema, nu stiu, inafara de faptul ca e apropiat de mama lui e barbatul perfect si m-a schimbat mult in bine. Chiar nu sunt solutii?
  •  
    • 1890 mesaje
    19 Ian 2013, 20:59
    5 0
    Daca esti dispusa sa o primesti  in casnicia voastra si pe soacra, cred ca va dura mariajul. Cochetezi cu ideea ca se va schimba? Da' de unde! Defectele se vor accentua in timp. Mai bine rupe acum decat mai tarziu.
  •  
    • 10 mesaje
    19 Ian 2013, 21:23
    0 0
    Chiar nu stiu ce sa zic. Eu il iubesc , si simt ca si el ma iubeste dar... Inca mai sper ca daca ne vom muta impreuna lucrurile se vor schimba.
  •  
    • 381 mesaje
    19 Ian 2013, 21:26
    6 0
    Khamee said:Scorpion112, crede-ma ca am avut parte de barbati cu defecte mult mai mari decat faptul ca sunt atasati de mama. Incerc sa rezolv cumva problema, nu stiu, inafara de faptul ca e apropiat de mama lui e barbatul perfect si m-a schimbat mult in bine. Chiar nu sunt solutii?

     

     

     

     

    Nu sunt,este o dependenta psihica,de care barbatii aproape ca nu trec toata viata.El este mereu in cautarea prototipului mamei,ceea ce in fond s-ar pùtea sa fii chiar tu,daca reusesti sa duci situatia in carca.

    Cel mai insuportabil  lucru in legatura asta este complicitatea celor doi,pentru ca tu vei fi mereu a 3 roata de la bicicleta.

    Accepti sau il lasi.

  •  
    • 10 mesaje
    19 Ian 2013, 21:43
    1 0
    Uf! Am discutat cu el problema, cat de cat, i-am spus ca e prea "puiul mamei" dar spune ca nu e asa si ca mi se pare. Un alt exemplu ar fi situatia urmatoare: vara avem posiblitatea sa stam impreuna, intrucat parintii lui stau la sat pe acea perioada. Partea proasta e ca si el tot acolo merge. Mama lui il intreaba de multe ori, ca si cum nici nu as fi acolo "hai, nu vi la sat?" . Deasemenea vorbeste la singular, se refera la el, nu spune "veniti" de exemplu. Asta vara am avut nevoie sa mearga prietenul meu cu mine in orasul vecin aflat la 60 de km fiindca faceam un curs si mergeam de 3 ori pe saptamana si ma intorceam tarziu cu trenul. Mereu gasea scuze, ca are de lucru la sat, etc. Daca i-ar fi cerut mama sa acest lucru, sunt sigura ca pt ea ar fi mers...
  •  
    • 5609 mesaje
    20 Ian 2013, 07:18
    12 0
    Am sa fiu cinstita si am sa-ti spun ca problema asta trebuie pusa la punct inainte de a va casatorii, altfel ve-ti avea numai probleme si casnicia nu va rezista in timp.

    Eu nu sunt atat de ipocrita sa-ti spui sa profiti de relatia asta in 3 pentru simplu fapt ca nu va merge niciodata!

    Am avut o colega de servici care era casatorita si avea o situatie similara cu a ta, adica relatia fiu-mama era f stransa, dar a sperat ca va triumfa dragostea lor si casnicia lor isi va urma cursul, mai ales ca locuiau  imprreuna, in aceeasi casa mare, cu zeci de camere.
    Initial s-a gandit ca i-a pus dumnezeu mana in cap sa aibe un asemenea noroc, un barbat bun, frumos, dragastos, o soacra cumsecade, atat de cumsecade ca le gatea si spala rufele dar destul de impunatoare in toate planurile lor.
    De fapt mama continua sa-si alinte baiatul, desi acum era barbat inj toata firea, intarnd  peste ei dimineata si se baga in pat langa fii-su si nora-sa sa-l mangaie pe baiat, ca ea asa l-a obisnuit. Lui nu i se parea nimic ciudat, nici macar  faptul ca... desi o rugau sa ciocane la usa, ea ciocanea 1 data si apoi intra fara sa astepte raspuns.
    Au trecut cativa ani, nu aveau copii...si fata noastra era din ce in ce mai frustrata, orice miscare de-a lor era legata de mama, daca nu puteau sa o ia cu ei undeva el prefera sa stea acasa sa nu o lase singura pe maica-sa. Au trecut asa peste 10 ani de casatorie, situatia nu s-a imbunatatit, ba fetei i se parea ca merge spre rau, deciziile erau luate de fiu-mama, nu sot-sotie si lui i se parea perfect normal asa.

    A incercat biata fata si cu frumosul si cu uratul...pana la urma a divortat.
    Azi, ea este recasatorita, are copilasi si o casnicie fericita cu actualul sot.
    El...este necasatorit, a mai avut cateva incercari si toate au iesuat, banuiesc ca inca se intreaba de ce fetele nu-l vor, ca-i un barbat frumos f atractiv, are o ditamai propietatea deja pe numele lui....dar, vine la pachet cu mama.


  •  
    • 10 mesaje
    20 Ian 2013, 11:48
    1 0
    Maricon, mi-e teama ca eu pe termen lung sa nu patesc la fel. M-am tot gandit ca daca am sta impreuna lucrurile ar fi altfel. Deocamdata ne intalnim la el, iar seara ma aduce acasa. Nu stiu ce sa zic... As fi tare curioasa sa vad cum se comporta atunci cand nu e fizic langa mama lui. As vrea sa vad cum ar fi sa stam noi doi.
  •  
    • 5 mesaje
    20 Ian 2013, 15:52
    0 1
    Khamee said:Maricon, mi-e teama ca eu pe termen lung sa nu patesc la fel. M-am tot gandit ca daca am sta impreuna lucrurile ar fi altfel. Deocamdata ne intalnim la el, iar seara ma aduce acasa. Nu stiu ce sa zic... As fi tare curioasa sa vad cum se comporta atunci cand nu e fizic langa mama lui. As vrea sa vad cum ar fi sa stam noi doi.

    Multumesc pt raspunsuri fetelor :*  Khamee, ma regasesc in cele scrise de tine, bine cu exceptia ca noi mergem peste tot fara ma-sa ( mai asta lipsea ) adica daca ea ii zice sa nu mergem undeva , el nu executa imediat, are caracter in fata ei, doar ca sunt geloasa pe ea pt ca de ea ii mai apropiat si nu o mai suport pe ea din cauza asta, fara ca ea sa imi fi facut ceva...ma rog are si ea momente cand imi zice ca lui ii place sa faca nu stiu ce sau care are obiceiul de a face un anumit lucru etc., parac vrea sa ma atentioneze si ma crede proasta ca vezi doamne eu sunt incompetena sa fac ceva sau ca numai ea stie ce ii bine pt el.....cat despre celelate discutii...e greu..nu pot sa renunt la el doar pt ca este atasat de mama lui...cred ca ar fi o idee proasta pt ca are multe calitati pe care nu le mai gasesti la barbatii din ziua de azi, insa defectul lui este ''atasamentul exagerat de mama'', dar dupa cum am zis, incerc sa nu il crtic, pt ca cel mai probabil daca trecem prin ce a trecut el , as fi fost la fel...insa eu sunt foarte geloasa pe ma-sa , ceea ce e o prostie...dar nu pot sa ma atasez de ea si sa o iubesc chiar daca e o femeie buna, se vede ca ii vrea binele la fiu-su...eu incerc sa scap de gelozia asta si ura asta ( nu gasesc al cuvant) care o simt fata de mama lui...imi este ciuda pe ea ca mereu ii zice ce sa faca si ii pune 10000 de intrebari pe zi si e curioasa de orice si ma enerveaza la maxim...cat despre ce zice cineva mai sus, sa ajunga sa stea cu mine in pat, no way, asa ceva nu ar permite nici iubitul meu de asta is sigura...eu incerc sa caut o solutie sa il fac se ne mutam singuri, ca atata timp cat o sa stam cu ea, situatia va fi mereu cea de acum...uneori ma gandesc, ca poate si ea simte ce simt eu fata de ma-sa, si nu se arata nici ea, dar poate in sinea ei ii vine sa ma omoare ca il iau pe fiu-su )

     


    Acest mesaj a fost editat de către 12345Mary: 20 Ian 2013, 15:58
  •  
    • 2 mesaje
    11 Oct 2013, 06:44
    0 1

     mamosul greu il poti trata,nu prea exista remediu doar de scurta durata !Sint casatorita de 12 ani dar si acum sotul meu nu da 2 parale pe mine cind is bonlava cum da pe masa;o duce la doctor,la farmacie,se duce dupa ea..eu singura..fara nici o consolare si credeti-ma fetelor ca nu ma intreaba nimeni nk,trebuie sa gatesc chiar si cu 40 febra ,,sa fac temele cu baiatul si altele,l-am mai lecuit un pic prin simplu fapt ca nu ma duc la ei,defapt nu ajung pentru ca lucrez si in wk si sint obosita dar si vb aia;mai rarut ca-i mai dragut!Nici macar nu o sun !Am sunat-o odata di avind mincarea pe foc am uitat sa inchidem amindoua telefonul si sa nu va zic ce poame a iesit din gura ei,povestind cu socru-meu,fara sa stie ca o auzeam defapt !Avenit ca scorpia la noi,care defapt stam in casa lor.Nu o suport,sincer ,nu o vizitez si asta o cam roade caci mereu imi zice sotul ca babele ei vecine intreba de mine..iar ei e rusine ,nu mai stie ce sa le zica !Al meu ma tot intraba :vii si tula care mereu ii zic:fara program da?Mai vedem..

  •  
    • 5035 mesaje
    11 Oct 2013, 16:35
    7 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 16 mesaje
    23 Oct 2013, 20:28
    0 0
    Pfoaiiii soacrele astea cata durere de cap ne mai dau Stati linistit fetelor ca si al meu era mamos si mereu mama in sus mama in jos.(nu asa de exagerat dar era f apropiat)..eu il tot il intrebam "iar ai fost la mata"ai fost la tatica" mai in gluma mai in serios.I-am explicat ca sunt unele lucruri care trebuie sa ramana intre noi doi si nu trebuie sa mergem repede la parinti sa le vomitam orice se intampla intre noi.Am ajuns la un consens ca unele lucruri nu sunt de spus la parintii. pentru ca ei altcumva vor interpreta lucrurile, mereu le vad foarte exagerate si atunci cand nu este cazul .Am o relatie buna cu soacra, ne vizitam mai rar ca-i mai bine, ea mereu se plange d cate ceva.Culmea ca ea spera cand ne vom termina casa sa se mute la noi 'la batranete" cum zice ea .Eu mi-am expus clar si explicit punctual de vedere la sotul meu ca vreau intimidate, mai ales ca e o persoana putin dificila...la care si sa respire ii e greucare vrea sa faci cum zice ea ca numai asa e bine Barbatii astia foarte mamosi sunt greu de tratat.Eu l-as lasa singur sa stea acolo in sat cu mama lui ,nici macar nu l-as suna, as fi foarte indiferenta fata de el...Poate ,poate va simti lipsa sotiei si isi va da seamma ca o neglijeaza. daca stai de vorba cu el, si ii expui problema ca te deranjeaza apropierea aceasta exagerata fata de mama lui ,cu atata il vei intoarce impotriva ta...mai ales ca zici ca ai stat de vorba cu el.Iti doresc bafta si multa,multa rabdare
  •  
    • 11561 mesaje
    31 Oct 2013, 15:56
    0 0
    Khamee said:Maricon, mi-e teama ca eu pe termen lung sa nu patesc la fel. M-am tot gandit ca daca am sta impreuna lucrurile ar fi altfel. Deocamdata ne intalnim la el, iar seara ma aduce acasa. Nu stiu ce sa zic... As fi tare curioasa sa vad cum se comporta atunci cand nu e fizic langa mama lui. As vrea sa vad cum ar fi sa stam noi doi.

     Mai  e  varianta  daca  este  posibil (  locuinta , joburi , etc.) , sa  va  mutati  intr  o  localitate  aflata  la  distanta  mai  mare  de  "sursa "  de  destabilizare .

  •  
    • 3 mesaje
    25 Nov 2013, 17:58
    0 0
    Astept cu nerabdare momentul cand voi veti deveni soacre.
    Sa vad cum o sa procedati .
    Daca aveti vreun plan pentru atunci va rog sa-l dezvoltati.

    Acest mesaj a fost editat de către ninabubulina: 25 Nov 2013, 18:00
  •  
    • 4419 mesaje
    26 Nov 2013, 03:33
    0 0
    ninabubulina said:Astept cu nerabdare momentul cand voi veti deveni soacre.
    Sa vad cum o sa procedati .
    Daca aveti vreun plan pentru atunci va rog sa-l dezvoltati.

     

    Bubulina ce te-a suparat?  

  •  
    • 8901 mesaje
    26 Nov 2013, 09:03
    5 0
    ninabubulina said:Astept cu nerabdare momentul cand voi veti deveni soacre.
    Sa vad cum o sa procedati .
    Daca aveti vreun plan pentru atunci va rog sa-l dezvoltati.

     

     Mai, eu chiar imi doresc sa devin soacra!

    De cand avea fi-miu cativa anisori, i-am promis ca-i voi da nor-mi bijuteriile de care dispun, exceptand verigheta, in semn de adanca recunostinta pt faptul ca se-ncumeta sa porneasca in viata, alaturi de el! Si ca o voi trata ca pe fiica pe care mi-am dorit-o, dar de care n-am avut parte.

  •  
    • 5609 mesaje
    26 Nov 2013, 10:07
    6 1
    Ha..ha...ha...eu mi-s ca si soacra deja, fii-miu este intr-o relatie de vreo 2 ani cu fatuca asta si stau la mine, desii nu-s casatoriti...dar traiesc impreuna ca si casatoriti.


    Acest mesaj a fost editat de către Maricon: 3 Aug 2014, 23:08