Heii , citeste

  •  
    • 7 mesaje
    19 Dec 2012, 13:22
    0 0
    Ai facebook ? Esti fan/a Dorian Popa ?  Atunci nu ezita si da-ne un Like http://www.facebook.com/pages/Dorian-Popa/412695852136168 ! :x
  •  
    • 40 mesaje
    31 Ian 2013, 23:20
    1 0
    Heiii nu stiu cine e Dorian Popa si nici nu ma intereseaza!
  •  
    • 9 mesaje
    1 Mar 2013, 17:16
    0 0
    BOR a organizat un pelerinaj la moaştele Sfântul Întâi Martie, cel care s-a sacrificat pentru ca noi să putem dărui femeilor mărţişoare din plastic

    Pentru poporul român, sărbătoarea Mărţişorului este poate cel mai important eveniment al anului şi chiar al vieţii. În credinţa ortodoxă, Întâi Martie era un om foarte pios, plin full de credinţă, care mai presus de orice credea în puterea primăverii. În calendarul ortodox el mai este pomenit şi ca Sfântul Întâi Martie Marturisitorul primăverii.

    Puţini dintre noi ştiu că la începuturile creştinătăţii cei care credeau în primăvară erau prigoniţi de către păgâni. Norocul nostru a fost că la conciliul ecumenic de la Constantinopol din anul 358 Sfântul Întâi Martie a propus ca primăvara să fie şi ea anotimp ca toate celelalte, la fel ca vara, ca toamna sau ca iarna.

    Pentru faptele sale întru credinţă, Întâi Martie a fost, evident, martirizat. Pentru asta, el a fost legat cu un jnuruleţ alb cu roşu în jurul gâtului şi a fost spânzurat de pe acoperişul unei case de către un coşar păgân. Aceste simboluri sunt astăzi reprezentate prin obiceiul bărbaţilor de a dărui femeilor mărţişoare, cu preţuri care variază între 2 şi 10 lei.