De ce simt durere cand fac dragoste?

Ti s-a intamplat sa simti o durere profunda atunci cand tu si iubitul tau faceti dragoste? O cauza ar putea fi faptul ca suferi de dispareunie. Foarte multe femei se confrunta cu o astfel de durere...

Continuam serialul dedicat orgasmului la femei, inceput acum cateva saptamani, cu alte doua probleme foarte importante care impiedica multe Eve sa atinga placerea mult dorita. Este vorba despre dispareunie si vaginism.

Ti s-a intamplat sa simti o durere profunda atunci cand tu si iubitul tau faceti dragoste? O cauza ar putea fi faptul ca suferi de dispareunie. Foarte multe femei se confrunta cu o astfel de durere in timpul actului sexual, dar ezita sa vorbeasca despre ea, crezand ca va trece de la sine.

Neglijata, aceasta durere poate avansa de la o stare de usor disconfort, la o o imposibilitate de penetrare.

De la bun inceput, trebuie sa stii ca nu este o problema tocmai usoara, ci una foarte complicata, pentru ca poate fi cauzata atat de o serie de boli genitale, cat si de probleme care tin de psihic (stres, depresie, anxietate, nervozitate, incapacitate de a te relaxa etc.) sau de o stare de tensiune din interiorul cuplului.

De mentionat este faptul ca dispareunia apare nu numai in timpul actului sexual, ci si dupa si, uneori, poate implica si vaginism (despre care vom vorbi in partea a doua a acestui episod).

Dispareunia primara poate aparea in prima faza a vietii sexuale, pentru ca himenul, la primele contacte sexuale, nu este foarte elastic la toate femeile. Printre cauzele aparitiei acestor dureri se numara si frica sau imposibilitatea de a te relaxa, comunicarea deficitara cu partenerul, lipsa unui preludiu adecvat etc. Pentru a nu ajunge intr-o astfel de situatie, trebuie sa stii faptul ca o comunicare buna cu partenerul este vitala. Cunoasterea propriului corp este si ea foarte importanta, pentru ca te ajuta sa iti descoperi zonele erogene, sa descoperi cum si cat iti place sa fii stimulata si modalitatile sigure de a ajunge la orgasm.

Dispareunia secundara
apare dupa o perioada de activitate sexuala normala si este, de cele mai multe ori, datorata unui traumatism, dar poate surveni si dupa o nastere.

Cauzele organice sunt cele care determina aparitia dispareuniei superficiale si profunde. Printre aceste cauze se numara si infectiile urinare, chisturi ovariene, boli cu transmitere sexuala, cum ar fi Chlamydia (afla mai multe din articolul Boli cu Transmitere Sexuala), anumite reactii alergice (la prezervativul din latex, de exemplu), schimbari hormonale (in cazul in care alaptezi sau te afli in perioada dinaintea menstruatiei), dar si medicamentele antihistaminice, care determina o uscare temporara a vaginului, preludiul neconsistent, menopauza etc.

Daca este cazul, este bine sa urmezi un tratament medical de inlaturare a chisturilor sau repararea unor anomalii pe care le ai din nastere, care iti provoaca aceste dureri in timpul actului sexual.

 

Comentariile 51-100 din 121

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonima... pe 28 Dec 2009, 14:23
    totul depinde de partener..:X

    mai fetelor v-ati intrebat dk nu puteti ajunge la orgasm??/sau dk va doare?? sg rasp:partenerul nu e suficient d atent..in timpul aktului sexual o fata-femeie trebuie sa fie stimulata..d kte ori auziti dn gura iubitului:mai e putin...ma inebunesti..SAU makar o soapta de genul:ma simt fffb k tn..te iubesk m dak baiatul este atent se miska kt mai usor fara graba pt k pana la urma va ajunge unde vrea....mai mult k sigur veti avea orgasm si aktul nu doare pt k vaginul se dilata...ast msg...voastre in kontinuare mi-a parut bn..(psiholog- ana maria)

    7
    3

  • tinutz_a pe 7 Dec 2009, 09:21
    durere

    kind fak dragoste ma doare dar nu intotdeauna,orgasmul il simt mai rar de tot.ce se intimpla puteti sami spuneti?

    6
    0

  • olga1987 pe 6 Nov 2009, 15:29
    AN TRECUT SI AN PREZENT SUNT VICTIMA ACESTE DURERI

    Desi cunosc an mare parte ce se antampla cu nime , tot ami e frica se fac sex .Obisnuinta si gandul sau frica te descurajeaza sa mai faci sex.Nu am o boala genital si nici chisturi ,e ceva fff minor si sunt la zi destul de informata.Cand sotul ami zice ca vrea sa facem sex , mor de fica din cauza durerilor.An scurt timp nu mi-ai pierdut pofta de-a face sex sau chiar deloc.El e foarte angrijorat ,si ami tot zice: -Te-ai saturat de mine sau poate ai pe altul. cam asa e cu durerea asta ,

    7
    1

  • olga1987 pe 5 Nov 2009, 15:52
    DE CE ZICI CA SUNT PROSTUTE FETELE ,????!!!!!!!!!!!!!

    E ceva normal ca ele sa nu cunoasca aceste dureri vaginale, poate nu sunt destul de informate., si asi spun ca , aaaaa lasa ca o sa treaca.!!!!!!!!! Sfatul cel mai bun este un control ginecologic .Vad ca multe dintre ele specifica , ca avut dureri la primul contact sexual , cea ce e normal , dar aici se vb despre cu totul alt ceva .Nu se vb de durerile vaginale la primul contact sex , si se vb de ce ne confruntam cu dureri an timpul actului sexual !!!!!!!. De la bun inceput, trebuie sa stii ca nu este o problema tocmai usoara, ci una foarte complicata, pentru ca poate fi cauzata atat de o serie de boli genitale, cat si de probleme care tin de psihic (stres, depresie, anxietate, nervozitate, incapacitate de a te relaxa etc.)

    1
    0

  • Kevin pe 4 Nov 2009, 01:42
    Doamne fereste-ma

    Tot ce pot sa zic ca sunteti f prostute. Va incepeti viata sexuala si nu stiti ce trebuie sa faceti sau ce se intampla. Suntem in 2009, exista atatea carti, exista internet. Am citit multe cum ca au probleme dupa o perioada ... aveti grija ca poate partenerul vostru nu se culca doar cu voi ... poate are o "surpriza" (boala venerica). Va recomand inainte sa va incepeti viata sexuala sa cititi cat se poate de multca sa evitati viitoare probleme.

    5
    0

  • daniela pe 4 Sep 2009, 13:35
    durere

    Buna.Am si eu o problema asta de vreo luna si ceva,sunt cu prietenul meu de 2 ani si de ceva timp adik de luna treqta nu mi/a venit ciclul si in timpul relatiei sexuale am dureri si knd merg la baie ma ustura foarte tare.nu stiu c poate fi,mi-am faqt si 5 teste de sarcina si au iesit negative,nici luna aceasta nu m-a venit ciclul.imi poti da un sfat ce as putea face,sau despre c ar fi vorba?ms mult pt raspuns.

    3
    1

  • ioana pe 11 Mai 2009, 19:46
    de ce imi curge sange?

    buna.am o problema si sper sa nu fie chiar asa de grava.atunci cand fac dragoste, pe moment nu se intampla nimic,dar a 2-a zi incepe sami curga sange, nu in cantitati mari, dar e deranjant.ce credeti k ar trebui sa fac?

    7
    3

  • ella pe 3 Mai 2009, 16:52
    anticonceptionale

    mai bine doscuti cu un ginecolog...nu este indicat sa-ti administrezi anticonceptionale dupa ureche

    5
    1

  • Ionela pe 23 Apr 2009, 16:33
    am uitat:D

    ce intrebare aveam mai molt....pilulele nu se ia in zilele ciclului???sau cum ajutati-ma va rog:D:*:*:*

    1
    1

  • Ionela pe 23 Apr 2009, 16:32
    Sall

    Bona,,,am si eo o nelamurire....cum se ia pilulele zilnik cate o pastila fara pauze si luna de luna dak vrei sa nu ai surprize,,,,as vrea sa stiu si eo tot despre administrarea lor,....multumesc molt astept raspunsu vostru;))pwp

    2
    0

  • Cristina pe 23 Apr 2009, 16:28
    mersi Isabelle

    Am sa iau in calcul sfatul tau mersi molt...pwp

    1
    0

  • lidya pe 23 Apr 2009, 00:10
    ptr.anaaa

    Cumpara-ti un test de sarcina. De la distanta si mai ales prin intermediul internetului nu-ti poate spune nimeni cu exactitate ce este.Poate fi sarcina,dar la fel de bine poate sa fie doar o intarziere a menstruatiei. Ca prim pas testul este cel mai indicat si nu fara stirea lui.Daca tine cu adevarat la tine te va ajuta si sprijinii,daca nu....iti vei da seama de adevaratele lui sentimente. Mult succes sa fie asa cum iti doresti tu!!!!!!

    1
    0

  • anaaa pe 21 Apr 2009, 16:41
    ce ma fac?

    normal mie pe 18 martie mi-a venit ultima oara ciclul , si nici pana acum pe 22 nu mi-a mai venit. am facut dragoste pe 12 aprilie, oare am ramas insarcinata? va rog raspundeti-mi cat mai urgent ca moooorrrrrrrrrrrr pup

    1
    1

  • Isabelle pe 21 Apr 2009, 15:33
    Ptr.Cristina

    Draga Cristina. Sa iei anticonceptionale la 17 ani,nu este deloc prea devreme.Devreme ar fi sa ramai insarcinata la varsta asta. Sfatul meu de femeie este sa mergi la un ginecolog care iti va prescrie exact ce-ti trebuie. Fiecare organism este altfel si fiecare pastila anticonceptionala este altfel. NU lua ceva din auzite. Chiar daca ai oroare de un control ginecologic,incalca-ti teama si fa-i o vizita. Este spre binele si sanatatea ta!!!!!! Mult succes!!!!!

    3
    0

  • Cristina:) pe 17 Apr 2009, 13:33
    Salll

    mi-am inceput viata sexuala si nu regret absolut delok ptr ca ma simt ffffff bn cu prietenu meu simt ca ma iubeste si tine cu adevarat la mn....dar am o singura teama care am avuto din todeauna imi e frica sa nu raman insarcinata:(....am folosit prezervativ chiar de prima data niciodata nu am facut fara...dar citesc atetea articole ca se poate rupe ca nush ce se mai poate intampla si ma ia o teama......care sunteti mai bn informate si am puteti ajuta in aceasta privinta,,,,pot raman insarcinata dak o fac numa cu prezervativ:-S??ma-m gandit sa iau anticonceptionale,,,va roggggggg mult sa imi ziketi si mie dak e prea devreme la 17 ani sa iau anticonceptionale...dak ma poate afecta cu cv....?:-S:-S,,,,,mmersi:*

    1
    0

  • Ioana pe 17 Apr 2009, 13:26
    Bona:)

    Bona...Am 17 ani si nu de molt mi-am inceput viata sexuala...pot spune ca la prima penetrare am simtit ca morrr,,,,dar ubythu meu a stiut cum sa ma ia at cand am zis ca doare...sa stiti ca, conteaza si cat de molt va doreste el si comunicarea dintre voi,,,ubythu meo a fost sincer cu mn si mi-a zis ca nu a vut virgine si ca am fost prima si isi imagina monetu asta nu dormea noptile si se gandea sa iasa perfect ca nu vroia sa sufar nici o clipa:):):)...Si sa stiti ca dupa cateva acte sexuale deja nu mai simtiti durerea ci chiar o ffffffffffffffffffff mare placere:X:X:X......Dar asta depinde si de voi nu va mai ganditi la durere pot spune ca pe mn ma durut chiar si la al 8 lea act sexual:D:D...si ceva ma nelamurit poate ma puteti lamuri voi prima data nu mi-a curs nici un strop de sange ci a 3 oara...dc???si imediat a doua zi mi-a venit ciclu...???

    0
    0

  • Samia pe 2 Apr 2009, 19:52
    ptr.Alexandra

    Incearca cu lubrifiant sau gel special ptr.asa ceva.Daca totusi durerea persista cel mai bine ar fi sa mergi la un medic de specialitate ca sa vada si sa-ti spuna ce este.Daca continui asa,nu rezolvi nimic,trauma se va adanci in sufletul tau si in loc sa fi relaxata si sa savurezi acele momente,vei fi mereu incordata de teama ca te doare si vor fi momente de tensiune atat ptr.el cat mai ales ptr.tine.

    0
    0

  • Alexandra pe 31 Mar 2009, 14:45
    Probleme

    Buna fetelor....am si eu nevoie de sfatul vostru.Am 19 ani si mi-am inceput viata sexuala de curand....Eu si prietenul meu ne iubim foarte mult,avem o relatie superba si am face orice unul pentru celalalt..Problema este ca la primul contact sexual atunci cand m-am dezvirginat am avut dureri groaznice cu toate ca el s-a purtat cu manusi cu mine,in sensul ca ma asculta si daca ii spuneam ca ma doare foarte tare se oprea,ma saruta si ma lua in brate.Ba chiar se simtea prost si imi spunea in continuu ca mai incet de atat nu poate si ca nu vrea sa ma raneasca dar nu are cum....in fine una peste alta pot spune ca el e un dulce si nu am ce sa-i reprosez.Insa durerea de atunci a fost graznica,nu m-am putut abtine si mi-au dat lacrimile si am mai incercat sa facem sex si durerea a persistat....Am citit tot felul de opinii referitoare de treaba aceasta insa nu inteleg de ce durerea persista si la o asemenea intensitate...Credeti ca ma puteti ajuta?cu un sfat? multumesc:*

    0
    0

  • lorys pe 18 Mar 2009, 22:09
    durere

    eu am 18 ani mi-am inceput viata sexuala acum 2 si nu imi pare rau si acum sunt cu acel baiat...dar de la un timp ma doare foarte tare si nu ma mai simt bine si ma ustura knd urinez ..dar mi-e frica sa merg la ginecolog de ce o sa imi spuna ..cu ce se poate trata (ce sa fac fetelor)

    2
    2

  • miky pe 18 Mar 2009, 18:08
    pt.cele virgine

    hy...ji eo am tot 17 ani...ji mi am inceput viata sexuala aqm cv timp.sincer...nu m-a durut f tare.nu e chiar asa qm spun unele...bine...aqm depinde ji de baiat dar ji de fata.mda....la inceput ma durea putin pt k eram ”uscata”.aqm fol lubrifiant ji e super ok.

    1
    1

  • puiu pe 16 Mar 2009, 13:34
    pt. loretta

    Loretta acelasi lucru mi se intampla si mie :( am 17 ani...am un prieten p care il iubesc enorm, el a fost primul barbat din viata mea dar prima oara ma durut ingrozitor...si p urma am mai incercat dar am renuntat pt k ma durea ff tare si eu m-am gandit k poate ar tb sa ma calugaresc :)):)) dar nu e o varianta buna:)):)) poate ne da si noua cineva un sfat:(:-

    0
    0

  • mia_mia pe 16 Mar 2009, 01:21
    am usturimi dupa actul sexual

    am 21 de ani si am usturimi dupa actul sexual ce sa fac fara sa merg la ginecolog?

    5
    1

  • mia_mia pe 16 Mar 2009, 01:19
    bunaaaaaa

    buna si eu am aceasi problema ma ustura

    1
    0

  • andreea pe 15 Mar 2009, 00:39
    am usturimi dupa actul sexual

    am 18 ani si am usturimi dupa actul sexual mai ales la prima urinare ce sa fac fara sa merg la medicul ginecolog?

    1
    0

  • olesea pe 3 Mar 2009, 14:12
    despre sex

    ce conteaza cel mai mult intro casatorie:sexul sau mai e si altceva?

    2
    0

  • olesea pe 3 Mar 2009, 14:07
    dragoste si sex

    sunt casatorita,ne iubim foarte mult dar uneori chiar nu am dorinta sa facem dragoste,de ce?

    1
    1

  • ddede pe 1 Mar 2009, 23:07
    ..

    si eo am dureri cand si cand.. si din articol mi,am dat seama k e din cauza chisturilor la ovare, k eu am chisturi. asa k fetelor ar fi bn sa va faceti o ecografie.. k pt chisturi se dau antibiotice.. nu e nimic de speriat. si despre prima data.. pe mine nu m.a durut, era doar o senzatie de disconfort.. nu va fie teama. o sa va simtiti super fericite dupa ,cum bine a zs cineva mai sus. :) dar desigur..numai cu cineva in kre aveti incredere !

    1
    0

  • florimarocana pe 1 Mar 2009, 03:02
    buna

    am o problema ar putea cineva sa ami esplice care e problema ca eu nu anteleg an timp ce fac dragoste am dureri si cele de multe ori nu simt nicio placere el ma antreaba si ai spun da stai linistit a fost ok si al mint de fie care data

    1
    2

  • eliza pe 25 Feb 2009, 19:30
    de ce am dureri si usturime in timp ce fac dragoste?

    nu stiu ce sa zic trec printro perioada foarte dificila:(

    1
    0

  • loretta pe 16 Feb 2009, 00:29
    De ce????

    Eu am ceva mai multi anisori decat toate fetele care eu scris pana acuma si ma simt cam "baba",dar am aceeasi problema ca multe alte femei (cred cel putin,ptr.ca altfel nu s-ar scrie despre un asemenea subiect daca as fi singura).Am dureri groaznice la penetrare si de multe ori prefer sa renunt,ceeace am si facut ani de zile.Pana acuma am crezut ca este din cauza ca nu-l iubeam suficient ca doar toata lumea sustine sus si tare ca totul se petrece in cap si ca daca nu-l iubesti....nu merge.Acuma am un prieten pe care-l iubesc si...tot nu merge.Durerea este si persista chiar si atunci cand dorinta este arzatoare.Momentan sunt departe de el si mi-e groaza de momentul revederii din cauza problemei pe care o am.Ce s fac???? Sa ma calugaresc,poate???Oare mai citeste cineva,care este mai in varsta si cu mai multa experienta sau cunostinte,acest articol ca sa-mi dea si mie un sfat??? Va multumesc si doresc tuturor numai bine.

    0
    0

  • Tender pe 15 Feb 2009, 19:47
    Pt toate virginele carora le e teama

    Dragele mele! DEZVIRGINATI-VA!!! Lasati durea ca nu e chiar atat de intensa. Da normal ca daca u, in noaptea aceea pe care nu o sa o uiti niciodata, o sa stai cu pulsu 200 batai/min si o sa fi foaaaarte incordata, o sa simti si cea mai mica durere. Si aveti grija sa vb cu prietenu sa nu se grabeasca ca sa nu ramaneti totusi cu sechele. V-as lasa nr meu de tel.. poate vreti sa treceti prin asta cu cineva experimentat :P (glumesc evident) daca daca totusi doreste cineva... sa lase un comm aici ;)

    1
    1

  • necunoscut:D pe 10 Feb 2009, 19:48
    Buna!!

    Am 17 ani si nu mi-am inceput inca viata sexuala...asta nu e ceva foarte rau...partea nasoala e ca mi-e frica sa o fac din cauza...durerii...am auzit lucruri groaznice in legatura cu durerea,ruperea himenului adica dezvirginarea.Multi dintre prietenii mei mi-au propus sa o fac,dar am refuzat in mare parte din cauza asta mai mult...acum am un prieten de o relatie de lunga durata adica de 5 luni si inca nu mi-a propus,dar...daca o va face?Mi-e frica...nu vreau sa-l pierd din cauza asta...Va rog ajutati-ma...multumesc!

    0
    0

  • cristina pe 1 Feb 2009, 20:46
    nu stiu ce sa fac

    vreau sa-mi incep viata sexuala, dar imi este frica. frica sa nu doara prea rau, adica sa nu fie insuportabila. si sincer nu stiu ce sa fac, cum sa procedez, partenerul meu are experienta, dar oricum.. am 17 ani...iar el are 30.si ma gandesc ca poate nu este foarte potrivit ptr mn...in privinta sexului. eu sunt si scunda...mica din toate punctele de vedere. as vrea un raspuns cat mai repede.ms

    0
    0

  • dia pe 22 Ian 2009, 19:58
    mda..deci m-am gandit sa scriu iar!

    Mda..deci..am facut-o..(sunt dia:aia kre a intrebat mai sus)...a fost frumos..da , am simtit durere,ceva normal,dar nu a curs asa de mult sange..aproape deloc..ma simt foarte bine,nu am nimic...":))"...cat despre placere: sa mai asteptam,ink mai e timp pt placere,dupa 2-3ori deja va fi si placere,nu asteptati din prima cine stie ce:))//...dar daca baiatul are grija si stie ce face,atunci e bine :) va pup:*.

    0
    0

  • Bianca pe 22 Ian 2009, 16:37
    Inceperea vietii sexuale

    Nu am deloc sani. si nici nu sunt dezvoltata ......am 16 ani aproape 17...cred k ceva mi se intampla....pt k toti din familia mea ca femei...au sani....numai eu sunt in situatIa asta si nush ce mai pot sa fac....exista pastile...masaje ceva?:(( va rog mult care ma puteti ajuta..:( chiar am mare nevoie de raspuns:(:(

    0
    0

  • alexandra pe 20 Ian 2009, 19:21
    dureri de ovare

    mi am inceput viata sexuala in urma cu un an ... aqm 4 luni am racit la ovare si am luat tratament mi a trecutr numai urinez asa des...dar am alta problema in timpul actului sexual si dupa ma dor f tare ovarele ...dc?:((:((:(( simt k durerea mi se duce in jos spre :">:">:"> pasarica:((:((:(( numai pot ajuta ti ma va rog:((:((

    0
    0

  • simona pe 19 Ian 2009, 10:40
    dc ma doare tot timpul

    de kte ori o fac ma doare ffff tare si nu stiu dc. ma poate ajuta cnva?

    2
    0

  • maria pe 18 Ian 2009, 15:31
    ciclul sexul

    sexul pentru mine este foarte folositor dak cand fac sex ..imi curge sange in acelasi timo nu mai stiu ce sa fac ....oare din cauza k ciclul meu este sau imi vine prea repede ...vreau sa aflu asta

    2
    0

  • rosalinda pe 16 Ian 2009, 19:08
    pt larisa

    nu ai de ce sa iti fie frica sa iti incepi viata sexuala cu pr tau atat timp cat il iubesti si cat simti ca si el pe tine sau simti nevoia sa o faci .da la inceput simti durere , dar daca te lasi purtata de val totul e trecator , adik sa nu te gandesti ca te doare si ca o sa iti curga sange.trebuie sa nu te gandesti la asta , pt k cu cat te gandesti mai mult cu atat durerea din timpul actului sexual o sa fie mai putin suportabila iti spun asta din propia experienta, iar cat despre sande, da o sa sangerez , dar acum sa nu te gandesti ca o sa sangerezi foarte mult , depinde de la femeie la femeie. mult succes!

    0
    1

  • larisa pe 15 Ian 2009, 21:21
    pentru virginitate

    cand o faci pentru primia data te doare te ustura ce senzatii ai si cam cat dureaza actul sexual in timpul acela ? mie imi e frik sa imi incep viata sexuala dar nu stiu dc poate ca curge si sange va rog sfatuiti-ma si pe mie ce as putea sa fak va rogggg multtt....

    0
    0

  • copila pe 9 Ian 2009, 21:24
    o problema

    deoarece penetrarea este mai dificila am incercat diversi lubrifianti, dar m-a usturat foarte tare.imi puteti spune va rog ce produse pot folosi?

    0
    0

  • buby pe 7 Ian 2009, 23:22
    pt cele virgine

    buna fetelor, eu am un prieten de 11 luni si nu de mult mi-am inceput viata sexuala, adik m-am culcat cu el. la inceput mi-era frica sa nu ma insele cu altele sau sa se prefaca in fata mea k ma iubeste doar k sa se culce cu mine. noi comunicam foarte mult iar asta ne-a adus multe benefici, mai ales k pe fiecare zi eram tot mai sigura pe el si pe iubirea lui, si stiam k nu ma inseala si nici nu o va face, eu va sfatuiesc (pe cele interesate si cele care ati cerut un sfat) sa comunicati cat mai mult cu prietenii vostri despre acest subiect si despre cat de importanta este virginitatea pentru noi. aceasta teama pe care o simtiti am simtit-o si eu mult timp, insa atunci cand scapii de prejudecati sau de teama k nu cumva persoana pe care o iubesti sa te insele, si atunci cand esti sigura k el este baiatul potrivit gandesti altfel si te simti sigura pe tine, iar in ceea ce priveste durerea este suportabila, la inceput este mai dureros si sangerezi foarte putin;). iar dupa ce totul se termina simti o fericire de nedescris nu stiu de ce:-?? iar un ultim sfat: nu va daruiti dak nu va simtit iubite si dak nu iubiti

    0
    0

  • Lylycs pe 6 Ian 2009, 19:56
    Dia e pt.uh

    dia sa jtyy k am o kestie asemanatoare q a ta...avem aceeasi varsta dar ma tem de ceva...dak se va skimba totul dupa c o sa ne ubym???

    0
    0

  • andrea pe 3 Ian 2009, 02:49
    pt dia

    dia , ii diferit la fiecare mie de expl mia curs cam mult , deci nu`i la fel ...la unele fete mai mult, la altele foarte putin..:)

    0
    0

  • rosalinda pe 28 Dec 2008, 01:22
    ma poate ajuta cineva???....

    am 21 de ani si sunt cu pr meu de ceva timp...acum cateva luni mi-am inceput viata sexuala ...am folosit anticonceptionale yasmin si de multe ori foloseam si prezervativul ...problema este k in timpul actului sexual , mai bine zis la inceput ,am dureri,iar ultima data cand am avut un act sexual , dupa ce am terminat am sangerat putin...imi poate spune si mie cineva ce pot sa fac sau din ce cauza a avut loc aceea sangerare...pls...ms

    0
    0

  • dia pe 22 Dec 2008, 21:05
    ms alina

    mersi de informatii:)

    0
    0

  • alina pe 22 Dec 2008, 19:14
    pt dia

    scz "sexuala" doream sa scriu :(

    0
    0

  • alina pe 22 Dec 2008, 19:13
    pt dia

    si eu am tot 16 ani..miam inceput viata sezuala acuma cateva luni....dorerea nu este chear ff pare sau insuportabila...iar cat despre sane....nu practic nuti dai seama si nici el,doar k stiti k va curge....si curge sange fff putin numa o pata micutza....atatah tot:) nu te gandi la "exces" k nui asah...sunt numa vorbe

    0
    0

  • dia pe 20 Dec 2008, 22:10
    si inca ceva...

    stiu multe despre actul sexual..m-am informat de mai multe ori de pe internet,carti..si stiu ca in urma ruperii himenului va curge sange...si mi-e frica sa nu ii fie ,,scarba" de mn.:)).suna cam ciudat,stiu...si ca sunt dureri...si cam cat sange curge?mai putin?mai mult?nu cred ca se compara cu o menstruatie...:)):P...dar...totusi..?multumesc!:)

    0
    0

  • dia pe 20 Dec 2008, 22:06
    as vrea sa ma ajutati...

    am 16 ani...si am un prieteb de 21 de ani...si suntem de mult timp impreuna...ne cunoastem foarte bine...ne iubim foarte mult si tinem unul la celalalt...dar mi-e frica ca el ma va insela la un moment dat deoarece eu inca nu m-am decis sa ma culc cu el..si ca el va cauta fericirea in alta parte,si la fete(femei) cam de varsta lui...si eu nu imi doresc asta...si m-am gandit ca el este cel mai potrivit ca sa ma dezvirgineze..pentru ca m-am gandit k o voi face cu cineva care chiar ma iubeste si pe care il iubesc...dar chiar daca ma iubeste totusi dupa un timp se satura sa astepte...va rog ajutati-ma.!multumesc mult.!:)

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod