Femeile care sunt cu bărbați mai puțin atrăgători sunt mai fericite

Într-o situație romantică ideală, aspectul și aparențele ar trebui să aibă o pondere foarte mică. Vrem mereu să credem că ne îndrăgostim de personalitățile oamenilor, nu doar de aspectul lor.
Ar trebui să adoptăm această perspectivă mereu. Cu toate acestea, aspectul unui partener poate influența fericirea partenerei dintr-o relație. Cel puțin la această concluzie au ajuns cercetările recente. Se pare că femeile care sunt cu bărbați mai puțin atrăgători sunt mai fericite. Iată de ce!

De ce sunt mai fericite femeile care sunt cu bărbați mai puțin atrăgători?


Există multe femei care sunt mult mai fericite decât altele. Ce le deosebește pe acestea? Atractivitatea fizică a partenerilor. Femeile care sunt cu bărbați mai puțin atrăgători susțin că sunt mult mai fericite cu starea relației lor și cu viața lor în general. Acesta este un subiect controversat, însă acestea sunt concluziile la care au ajuns oamenii de știință.

Pe baza cercetărilor efectuate de o echipă de experți de la Universitatea de Stat din Florida, s-a constatat că relațiile mai sănătoase și mai puternice sunt cele în care femeia este mai atrăgătoare din punct de vedere fizic.
Studiul a cuprins un număr mare de cupluri heterosexuale, iar rezultatele păreau că au stabilit un anumit model și o consistență. 

Pentru a realiza studiul, cuplurile implicate în proiect au acceptat să fie evaluate în funcție de atractivitatea lor. Acestea au primit chestionare pe care au fost nevoite să le completeze, iar întrebările au fost concepute pentru a afla dacă vor să rămână atractive și în formă. Întregul proiect a analizat viața a 113 cupluri, partenerii având în jur de 20 de ani și fiind căsătoriți de cel puțin 4 luni. Deci rezultatele ar putea fi diferite pentru orice alte cupluri care nu se încadrează în această categorie demografică.

Cu toate acestea, liderii studiului spun că rezultatele lor ar putea avea implicații mai mari în domeniul științei relațiilor.
Acesta este motivul pentru care unul dintre cercetătorii principali a afirmat că rezultatele arată că un soț atrăgător din punct de vedere fizic poate avea consecințe negative asupra soției, mai ales dacă aceasta nu este deosebit de atractivă. 

Ar putea fi utilă identificarea femeilor cu risc de a dezvolta comportamente extreme de pierdere în greutate, care au fost corelate cu alte forme de suferință psihologică, precum depresia, anxietatea, abuzul de substanțe și nemulțumirile legate de viață. Studiul a constatat că există anumiți factori sociali care fac femeile în mod constant să adopte obiceiuri alimentare nesănătoase doar pentru a se alinia la un standard arbitrar al imaginii corporale.

Se pare că multă presiune pe care o pun femeile pe ele este cauzată de soții care sunt mai atractivi decât ele.
De aceea multe femei care au parteneri mai puțin atractivi ajung să fie mai fericite. Acestea nu simt cu adevărat nevoia sau presiunea de a arăta mai bine decât arată deja. Universitatea din Florida a confirmat că aceste femei nu au simțit presiunea asupra lor, așa că tind să aibă o dispoziție mai bună decât alte femei. 

Aceasta nu este o problemă minoră, având în vedere că în jur de 70 de milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza unei tulburări de alimentație. Nu există nicio îndoială că aceste date sunt deosebit de îngrijorătoare. În schimb, motivațiile dietetice ale bărbaților nu au fost asociate în mod semnificativ cu propria lor atractivitate și cu partenerii lor. 

Ar fi corect să recunoaștem că și bărbații și femeile suferă din cauza standardelor nerezonabile stabilite de societatea contemporană.
Dar femeile suferă mai mult. Partenerii pot să își ajute soțiile prin ceea ce le spun, reamintindu-le că sunt frumoase și că le iubesc oricum ar arăta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod