Cum să devii mai atrăgător pentru femei, conform științei

Bărbații aflați într-o relație tind să fie mai atractivi, iar unele teorii au folosit acest lucru pentru a sugera că evoluția favorizează femeile care sunt atrase de partenerii altor femei.
Acum, un nou studiu pune la îndoială această interpretare, conturând o imagine mai nuanțată. Iată cum să devii instant mai atrăgător pentru femei!

Modalitatea prin care poți să devii imediat mai atrăgător pentru femei


Potrivit unei lucrări publicate în Scientific Reports, bărbații sunt mai atractivi atunci când sunt într-o relație și când sunt admirați de alte femei. Femeile care au participat la studiu au considerat fețele bărbaților mai atractive în momentul în care alte femei le-au acordat punctaje mari pe scara atractivității.
Femeile par să copieze preferințele altor femei, dar acest lucru ar putea avea loc pur și simplu pentru că oamenii au o tendință generală de a fi influențați de părerile altora. 

Dacă un partener potențial este ales de altcineva, acesta pare a fi mai bun. Acest lucru a fost observat la mai multe specii de păsări și pești și este util și pentru femeile care încearcă să se asigure că aleg cel mai bun partener posibil. Deși s-a afirmat anterior că acest fenomen apare și în cazul oamenilor, cercetările nu au investigat direct.
Echipa de specialiști a colectat ratinguri de atractivitate a pozelor cu bărbații și a mâinilor bărbaților. Înainte și după, femeilor li s-au oferit informații despre modul în care celelalte participante au votat. A fost subliniat faptul că toate femeile se comportă în același mod. 

Influența socială afectează fiecare sector al vieții noastre, iar acest lucru ar putea include și alegerea partenerului, după cum a afirmat unul dintre autorii studiului, doctorul Sally Street, profesor asistent la Universitatea Durham.
Dar nu există în momentul de față dovezi experimentale clare și cu privire la un mecanism specializat de alegere a partenerului în cazul oamenilor. Când vine vorba despre a stabili cât de atractiv este un partener potențial, se pare că este întotdeauna cel mai bine să stai de vorbă cu un grup.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod