8 trucuri pentru a-l face pe iubitul tău să nu mai sforăie

Sforăitul poate fi o problemă mai mare decât crezi pentru relația ta. Când nu ești odihnită, poți fi mai iritabilă și mai predispusă la certuri. Dacă iubitul tău nu își rezolvă singur problema, susține-l moral și ajută-l cât de mult te lasă. Iată 8 trucuri pentru a-l face pe iubitul tău să nu mai sforăie.
Sforăitul poate fi o problemă mai mare decât crezi pentru relația ta. Când nu ești odihnită, poți fi mai iritabilă și mai predispusă la certuri. Dacă iubitul tău nu își rezolvă singur problema, susține-l moral și ajută-l cât de mult te lasă. Iată 8 trucuri pentru a-l face pe iubitul tău să nu mai sforăie.

Adu-i aminte să-și decongestioneze căile repiratorii

Sforăitul poate fi agravat în mod semnificativ de un nas înfundat. Atunci când aerul trece prin spații mai strâmte, zgomotul produs este mai mare. Adu-i aminte în fiecare seară să verifice situația și ar putea rezolva parțial sau chiar total problema. Cumpără-i picături pentru desfundarea nasului sau alte remedii naturale de la plafar pentru decongestionarea căilor respiratorii. Și un duș fierbinte înainte de culcare are același efect benefit.

Nu-l lăsa să bea prea mult alcool

Un bărbat care are probleme cu sforăitul ar trebui să știe că, cu 4-5 ore înainte de culcare, consumul de băuturi alcoolice nu este recomandat. Nu-l admonesta însă niciodată în fața prietenilor lui dacă nu vrei să se supere. Alcoolul, ca și sedativele sau somniferele, reduc tonusul muscular în timpul somnului și pot provoca sforăit și la oameni care nu au de obicei aceasta problemă.

Ajută-l să slăbească

Sforăitul apare de multe ori în urma unei creșteri bruște în greutate, datorită depozitelor de grăsimi care restrictionează circulația corectă a aerului. Ajută-l să mănânce mai sănătos și să facă mai multă mișcare.

Umezește aerul din dormitor

Aerul uscat poate irita membranele mucoase din nas și din gât, mai ales dacă iubitul tău suferă și de alergii. Cu un umidificator de aer în dormitor, poți scădea riscul unei nopți în care nu ai un somn odihnitor din cauză sforăitului partenerului.

Înlocuiește-i perna

O pernă care ajută la ridicarea capului cu 10 cm deasupra saltelei poate fi o soluție temporară bună. Deși rezolvă problema pentru mulți dintre cei care sforăie, acesta poate însă provoca dureri de gât pe termen lung. Chiar dacă nu îi impui să folosească o astfel de pernă, îi poți înlocui perna cu una hipo-alergică, deoarece numărul mare de acarieni dintr-o pernă normală îi poate irita căile respiratorii.

Asigură-te că este hidratat

Uscarea secrețiilor agravează problema sforăitului astfel că hidratarea regulată și un pahar de apă înainte de culcare pot diminua zgomotul produs de iubitul tău atunci când sforăie.

Îndeamnă-l să doarmă când este obosit

În unele cazuri, sforăitul este provocat de un regim de somn nesănătos, iar dacă iubitul tău doarme foarte puțin sau nu se odihnește atunci când corpul îi dă semne de oboseală, este predispus la sforăit. Când "pică de somn", iubitul tău va dormi mai adânc, iar mușchii se relaxează excesiv, provocând sforăitul.

Aplică soluția drastică: mingea de tenis

Pentru multi bărbați problema sforăitului apare doar atunci când dorm de spate. Dacă și iubitul tău face parte dintre ei și se întoarce întotdeauna pe spate după ce adoarme, ai la îndemână o soluție drastică, dar eficientă.

Pune o minge de tenis într-o șosetă, pe care o prinzi apoi cu un ac de siguranță de spatele bluzei de pijama sau al tricoului în care doarme iubitul tău. Când se va întoarce pe spate în somn, mingea îl va incomoda puternic și se va întoarce înapoi pe o parte sau pe burtă. Cu mingea de tenis, nu mai este nevoie să-l trezești sau să-l împingi când încerci să-l faci să-și schimbe poziția de somn, ca să nu mai sforăie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Chocolate69 pe 22 Mai 2012, 12:15
    O tableta cu jocurii are fi mai de folos

    :)) haios articolul, pentru mine cel putin. Decat sa ma chinui sa indepartez sursa mai bine o tin treaza. Pentru sotul meu am gasit solutia, i-am luat o tableta de pe net de la eurodualsim, i-am pus fifa pe ea si project manager si pot spune ca are mai putine ore de somn si cat se joaca el eu dorm, daca sforaie cand adoarme nu mai conteaza, important e sa adorm eu prima :)))

    5
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod