5 situatii in care e bine sa minti

5 situații în care e bine să îți minți partenerul

Dacă ți s-ar spune că minciuna este bună pentru relația ta, ai crede?

Sigur, cu toții am fost învățați că onestitatea este cea mai solidă bază pentru o relație fericită și sănătoasă, dar lucrurile s-au schimbat între timp.

Uneori, a spune adevărul are potențialul de a crea conflicte inutile, de a genera nesiguranță și de a umili sau răni sentimentele partenerului/ei de viață.

Ei bine, asta explică probabil de ce cuplurile nu spun întotdeauna adevărul și aleg să se mintă reciproc în medie de trei ori pe săptămână. Acest lucru se întâmplă din iubire și grijă profundă, conform cercetătorilor. De fapt, majoritatea oamenilor sunt de acord că a spune minciuni nevinovate din motive corecte poate întări orice relație.

Citește și: Grijă sau manipulare? Cum să-ți dai seama că partenerul tău te controlează, de fapt

Cu toate acestea, discordia despre fidelitatea sexuală sau emoțională, problemele financiare sau minciuni pentru a-ți manipula partenerul/a sunt dezavantaje majore.

Odată spus adevărul despre aceste lucruri, există o șansă ca relația să poată fi salvată.

Iată 5 situații în care e bine să îți minți partenerul:

 

Când te întreabă despre foștii tăi


Curiozitatea legată de relațiile tale anterioare este normală. Dar chiar trebuie să știe că te-ai întânit odată cu un atlet profesionist sau că cel mai recent iubit al tău era grozav la înot?

Este mai bine să te faci că uiți de un fost iubit sau doi, să menționezi pe scurt cât timp au durat relațiile și o explicație rapidă pentru despărțire, cu accent prin cea din urmă. Divulgarea prea multor detalii poate evoca comparații și poate duce la sentimente de gelozie și nesiguranță.

Deci, chiar dacă omiți adevărul sau o parte din el, schimbă rapid subiectul spunând exact ce tânjește să audă: "De ce să vorbim chiar despre asta? Știi că ești cel mai bun iubit pe care l-am avut vreodată!"

Dacă ai o pasiune secretă, dar inofensivă pentru altcineva


Nu este nimic în neregulă să ți se pună pata pe cineva atunci când ești într-o relație. Cine nu o face? Și să nu crezi că partenerul tău nu verifică din când în când profilul de Facebook al altor femei.

Atât timp cât e o joacă și doar atât este în regulă.

Dar, partenerul tău nu are nevoie să audă despre noul tău coleg de serviciu care este foarte sexy. Pasiunea ta este trecătoare și relația ta va fi mai puternică dacă alegi să nu fii sinceră complet, pentru că astfel ai evitat să-ți faci partenerul gelos degeaba. Deci, sari peste sau vorbește despre asta cu prietenele tale!

Dacă nu îi placi deloc prietenii


Cu excepția cazului în care prietenii lui sunt de-a dreptul nepoliticoși sau încearcă să te atace constant, să nu îi placi poate fi jignitor sau chiar îl poate face să se simtă presat să aleagă între tine și ei.

În plus, sunt șanse mari ca și tu să ai câțiva prieteni care să îl înnebunească și pe el. Deci, pentru a păstra pacea, ține-ți pentru tine adevăratele sentimente. Și, dacă nu îi poți suporta pe ai lui, petrece mai mult timp cu prietenii tăi!

Când nu îți place cadoul pe care ți l-a oferit


E greu să te prefaci că îți place un cadou pe care nu ți-l doreai deloc, dar ultimul lucu pe care vrei să-l faci este să-i rănești sentimentele partenerului tău sau să îi ataci spiritul darnic. În schimb, strânge din dinți și amintește-ți că gestul contează.



Nimeni nu spune că trebuie să sari în sus de bucurie când primești ceva dezamăgitor, dar zâmbește, îmbrățișează-l și exprimă-ți aprecierea pentru timpul și efortul pe care le-a depus pentru a alege ceva pentru tine. Apoi, treci la treabă pentru a-i oferi subtil indicii înainte de a primi următorul cadou.

Când cea mai recentă partidă de sex a fost una eșuată


În relațiile de lungă durată, sexul nu mai este deloc extraordinar ca la început, poate fi chiar dezamăgitor uneori. Și e perfect normal. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să sari ca arsă și să-l faci să se simtă prost pentru prestația lui.

Mai bine îl strângi tare în brațe și îi spui cât de mult îl iubești. Apoi, data viitoare, ghidează-l către ceea ce îți dorești și spune-i ce te excită cel mai tare. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod