Talentatul domn Matt Damon, la 52 de ani: Starul e norocos că nu s-a însurat cu o femeie celebră

Starul din „Talentatul domn Ripley“ a ajuns la borna celor 52 de ani. Bun prieten cu Ben Affleck și George Clooney, Damon se consideră norocos că s-a căsătorit cu o femeie obișnuită.
Matt Damon, unul dintre cei mai talentați actori americani, s-a născut la 8 octombrie 1970, în Cambridge, Massachusetts. Tatăl său era broker la bursă, iar mama lui era profesoară la Universitatea Lesley. Tatăl său avea origini engleze şi scoţiene, iar mama sa, Nancy Carlsson-Paige, provenea dintr-o familie cu rădăcini suedeze şi finlandeze. Părinții lui au divorțat.

Matt mai are un frate, Kyle, cu trei ani mai mare decât el, de profesie sculptor. Matt era un copil timid, iar cum educația era supervizată de mama lui, a fost un elev de nota 10. Tatăl l-a învățat totul despre baseball, așa cum îi stă bine oricărui american, iar Matt a și practicat acest sport în Liga Mică.

Ben Affleck, prietenul de o viață


Cu toate acestea, mai presus de părinți a fost cineva care l-a influențat de mic. Un puști cu doi ani mai mic decât el, vecin de cartier - Ben Affleck. Cei doi au fost din primul moment de nedespărțit: au jucat baseball împreună, se duceau aproape zilnic la cinematograf și au urmat aceeași scoală, Rindge and Latin. Aici Matt a luat primele lecții de actorie, notează Cinemagia.

Primul rol (de fapt o apariție foarte scurtă) l-a avut în "Mystic Pizza" din 1988, după care a urmat un rol, tot secundar, într-un film de televiziune, "Rising Son", în 1990.


Primul rol important îl are în "School Ties", alături de prietenul său Ben Affleck. În anii următori a mai avut câteva apariții, mai mult sau mai puțin importante în: "Geronimo: An American Legend", filmul TV "The Good Old Boys" și "Courage Under Fire".

Matt Damon s-a impus la Hollywood cu rolul din "Good Will Hunting" (1997), al cărui scenariu îl scrisese iniţial pentru cursurile de engleză de la Harvard. Pelicula a primit nouă nominalizări la Oscar, iar Matt a obţinut Oscarul pentru cel mai bun scenariu, alături de bunul său prieten Ben Affleck.

În 1998, actorul a deținut rolul principal în pelicula lui Steven Spielberg "Saving Private Ryan" (1998), în care a colaborat cu Tom Hanks, una dintre cele mai apreciate producţii ale cinematografiei americane. Tot în '98 a jucat și rolul jucătorului de poker din "Rounders" (1998), în care a lucrat cu Edward Norton şi John Malkovich.

Un an mai târziu a făcut parte din distribuția comediei "Dogma", alături de bunul său prieten Ben Affleck şi de Chris Rock.

Starul din seriile "Bourne" și "Ocean's"


Rolul lui Tom Ripley din pelicula "Talentatul domn Ripley" (1999) a adunat recenzii diferite din partea criticilor de specialitate, dar chiar şi aşa Matt Damon a fost apreciat pentru interpretare.

A continuat să joace roluri diferite, în "All the Pretty Horses" (2000), "The Legend of Bagger Vance" (2000), "The Informant!" (2009) şi "Stuck on You" (2003). A jucat și în producţia "Gerry" (2002), al cărei scenariu l-a scris alături de Gus Van Sant şi Casey Affleck.



De asemenea, a jucat rolul principal în seria "Jason Bourne" - "The Bourne Identity" (2002), "The Bourne Supremacy" (2004) şi "The Bourne Ultimatum" (2007).

A interpretat, de asemenea, rolul lui Linus Caldwell în franciza "Ocean's", în care a făcut parte dintr-o pleiadă de actori importanți, alături de George Clooney, Brad Pitt și Julia Roberts.

Printre alte roluri ale actorului american se numără cele din peliculele "The Brothers Grimm" (2005), avându-l ca regizor pe Terry Gilliam, "Syriana" (2005), în regia lui George Clooney, "The Departed" (2006), regizată de marele Martin Scorsese şi "The Good Shepherd" (2006), regia fiind semnată de cunoscutul Robert De Niro.

A fost unul dintre producătorii "Manchester by the Sea" (2016), peliculă care a obţinut două premii Oscar, pentru cel mai bun actor principal şi pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Cel mai recent rol a fost cel din apreciatul "Marea provocare: Le Mans '66", povestea renumitei curse automobilistice, în care a jucat alături de un alt actor important, Christian Bale.

De-a lungul carierei, Matt Damon a obţinut 34 de premii şi a fost nominalizat la alte 144 de distincţii de specialitate.

S-a îndrăgostit de o femeie obișnuită


Starul este căsătorit cu Luciana Barroso, fostă chelneriţă într-un bar, pe care a cunoscut-o în 2003, la Miami (Florida), în timpul filmărilor pentru "Lipit de tine".

Cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood.



S-au căsătorit în decembrie 2005, în cadrul unei ceremonii discrete care a avut loc la New York, şi au trei copii biologici, trei fete - Isabella (14 ani), Gia (12 ani) şi Stella (10 ani). De origine argentiniană, Luciana mai are o fiică, în vârstă de 17 ani, din căsătoria cu fostul soţ, Arbello Barroso, de care a divorţat în 2004.

Citește și: Frumoasa şi Bestia. Luciana Barroso, femeia care îl face fericit pe Matt Damon


Într-un interviu acordat revistei Esquire în 2013, Matt Damon se declara fericit că s-a îndrăgostit de o femeie obişnuită, nu de o vedetă. "Sunt norocos. M-am îndrăgostit de o femeie normală. Nu de o actriţă şi nici de una celebră", a mărturisit el.

Potrivit Vogue, starul a mai spus că secretul căsniciei lui cu Luciana este regula de două săptămâni - asta înseamnă că ei nu stau niciodată despărţiţi atât de mult, indiferent de ce proiecte are Matt în agendă. "Nu sunt plecat niciodată mai mult de două săptămâni. Cred că trebuie să fii cât mai mult cu persoana pe care o iubeşti", a explicat el. "Soţia mea este sufletul meu pereche.

Nu-mi place să stau mult timp departe de ea", a adăugat actorul.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod