Prințesa Diana, torturată de complexe: 6 trăsături care o deranjau

Una dintre cele mai iubite femei din lume avea multe complexe de ordin fizic. Diana a încercat tot timpul să mascheze trăsăturile despre care credea că o dezavantajau.
Prințesele din cărțile de povești și din vechile filme Disney sunt frumoase, drăguțe, minunate. Dar în viața reală nici măcar prințesele nu sunt perfecte. Coroana și statutul lor privilegiat nu le ferește de îndoieli, supărări și complexe când li se spune sau li se pare că sunt prea înalte, prea slabe, prea scunde sau prea plinuțe.

Despre Prințesa Diana se crede că a fost cel mai iubit membru din istoria familiei regale britanice. Deși era considerată o emblemă a eleganței, Lady Di a luptat și ea cu demonii săi și a încercat tot timpul să-și ascundă trăsăturile despre care credea că o dezavantajau. Bright Side a cercetat biografia Dianei și a descoperit câteva lucruri pe care aceasta le detesta la aspectul său.

Credea că avea nasul mare


Când artistul Israel Zohar a dorit să-i facă portretul, în 1990, Diana i-a cerut în mai multe rânduri să-i corecteze câteva trăsături în pictura lui, îndeosebi nasul.



Diana considera că avea nasul mare, iar subiectul a ajuns și în presă. Ea încerca să mascheze acest detaliu compensându-l cu o coafură bogată și  aborda o anumită poziție, mai ales când era fotografiată: își pleca ușor capul într-o parte și ridica ochii.

Acesta devenit unghiul ei preferat și, totodată, un gest care avea să o definească.

Se temea că era prea înaltă


Diana se rușina adesea din cauza înălțimii sale. I se părea că, la cei 1,72 metri era prea înaltă, iar această nesiguranță era alimentată de faptul că Prințul Charles avea aproape aceeași înălțime.



Cu toate acestea, în portretele oficiale, prințesa apărea mai scundă decât soțul ei. Asta și pentru că fotografii casei regale britanice o făceau intenționat să pară astfel, așezând-o în fața lui sau recomandându-i să poarte încălțăminte fără tocuri; Charles arăta, astfel, mai înalt și mai impunător decât Diana.

Avea probleme cu postura


Din cauza complexului legat de nasul ei, Diana avea probleme și cu postura. De regulă, își ținea umerii împinși ușor în față. Potrivit doctorului ei, situația a fost agravată de o anomalie a formei coloanei vertebrale.



În plus, Diana își ținea deseori capul plecat când vorbea cu oamenii pentru a ușura comunicarea celor cu care discuta și pentru ca acestora să nu li se pară că le vorbea de sus.

Se considera grasă


Un alt complex care o chinuia pe Diana a fost silueta sa: prințesa se considera grasă.

Această idee fixă i s-a implantat în creier când Prințul Charles a făcut, fără să-și dea seama de consecințe, o remarcă nevinovată, punându-i mâna pe talie: "O, ești un pic durdulie aici, nu?".

Din clipa în care a auzit acele cuvinte, Diana a fost obsedată de ideea că era grasă. La 19 ani început să slăbească rapid înainte de ziua nunții. Când croitorii casei regale au început să caute modelul de rochie de mireasă pentru Diana, talia ei măsura 76,2 centimetri. Înainte de ceremonie, talia s-a redus la 58,42 centimetri. Unul dintre designeri a povestit că Diana era atât de subțire, încât i se puteau vedea oasele feței.

În săptămâna de dinaintea nunții, Diana a început să sufere de bulimie, afecțiune care a chinuit-o vreme de zece ani. Ea a povestit că boala a fost declanșată de mai mulți factori. Primul și cel mai puternic - neînțelegerile cu soțul ei. Ei pozau ca și cum aveau o relație perfectă, dar acum toată lumea știe că în spatele acestei fațade realitatea era tristă și nu exista armonie între ei. Al doilea - una dintre îndatoririle prințesei era să comunice cu persoanele grav bolnave, să le susțină, să le dea speranță, iar asta i-a zguduit puternic echilibrul psihic.

Diana nu căuta, la rândul său, ajutor pentru afecțiunea sa fiindcă îi era rușine și se ura pentru asta. Devenise captiva unui cerc vicios care i-a distrus echilibrul interior.

Credea că are un fizic de înotătoare


Pe Diana o deranja această idee și nu-i plăceau umerii săi proeminenți. Din fericire, standardele de frumusețe și ținutele din anii '80 favorizau acest tip de aspect fizic. Diana a folosit cu pricepere trendul, optând adesea pentru ținute cu paduri de protecție pentru umeri. Astfel, umerii ei nu mai păreau mari, iar Lady Di dădea impresia că urma tendințele modei.



Umerii lați nu erau chiar o închipuire a Dianei. Potrivit antrenorului ei personal, Carolan Brown, după ce a născut de două ori, Lady Di a trebuit să acorde o atenție sporită abdomenului, așa că a urmat un program de exerciții fizice care i-au dezvoltat osatura proeminentă.

Citește și: Anya Taylor-Joy, vedeta din serialul „The Queen’s Gambit“, nu se consideră destul de frumoasă ca să apară în filme: „Arăt ciudat“


Sportul a ajutat-o nu doar să-și îmbunătățească aspectul fizic, redefinindu-și pozitiv corpul, dar și să-și îmbunătățească starea de spirit pentru a învinge depresia care o cuprinsese.

Starea sa psihică s-a îmbunătățit vizibil după ce a rupt tăcerea și nu a mai fost nevoită să pretindă public că era fericită.

I se părea că are o voce neînsemnată


Carolan Brown a povestit că Diana era interesată de lecții de dicție și de metodele de îmbunătățire a vocii. Antrenorul a spus că prințesei i se părea că vocea ei suna neconvingător deoarece părea vocea unei fete, nu a unei femei cu un statut public atât de important.

 

Foto: Hepta, Brightside

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod