Linda Evangelista, care susține că a fost „desfigurată” de o procedură de slăbit, a ajuns la o înțelegere în procesul de 50 de milioane de dolari

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
20 Iulie 2022
Linda Evangelista a ajuns la o înțelegere în procesul de 50 de milioane de dolari împotriva CoolSculpting.

Supermodelul în vârstă de 57 de ani susține că procedura de slăbire a avut în cazul ei un efect secundar rar care a „desfigurat-o permanent”, în urmă cu șase ani.

Linda a scris într-o postare pe Instagram că este fericită că poate lăsa în urmă procesul și că așteaptă cu nerăbdare „un capitol nou” în viața ei. Ea le-a mulțumit prietenilor și familiei pentru susținere.


„Mă bucur să anunț că am ajuns la o înțelegere în procesul cu CoolSculpting. Aștept cu nerăbdare următorul capitol din viața mea, alături de prieteni și familie, și sunt fericită că las această chestiune în urmă. Sunt cu adevărat recunoscătoare pentru susținerea pe care am primit-o din partea celor care m-au contactat”, a scris Evangelista în postarea de pe Instagram.

În procesul pe care l-a intentat împotriva companiei care deține brandul CoolSculpting, fostul model a cerut daune de 50 de milioane de dolari pentru că a fost „desfigurată brutal” de procedura despre care a spus că „a făcut opusul a ceea ce a promis”.
CoolSculpting este denumirea de brand pentru criolipoliză. Metoda, cunoscută și ca body contouring, folosește temperaturi scăzute pentru a reduce depozitele de grăsime și a fost aprobată de Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite. 

În timpul tratamentul, un aparat setat la temperaturi negative este aplicat pe depozitele de grăsime, ceea ce duce la moartea celulelor adipoase din țesuturi. 

În cazuri rare, precum este și cel al modelului canadian de origine italiană, poate apărea o reacție adversă numită hiperplazie adipoasă paradoxală.
În această situație, zona tratată devine mai voluminoasă, în loc să fie redusă. Poate lăsa sub piele „o masă nedureroasă, vizibil mărită, fermă și bine delimitată”, potrivit Healthline, citat de Daily Mail.
Efectul advers este rar și a fost raportat în 0.0051% din totalul de 1,5 milioane de proceduri CoolSculpting realizate în întreaga lume.

Săptămâna aceasta, Linda a revenit în modelling cu primul său job după mulți ani, o ședință foto pentru casa de modă Fendi. Ea a renunțat la cariera de model după procedura din 2016.

De-a lungul anilor '90, Linda Evangelista a fost unul dintre cele mai mari nume din industria modei. Ea a defilat pentru branduri de lux precum Chanel, Valentino, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren sau Giorgio Armani și a apărut în numeroase pictoriale pentru reviste precum Vogue, Cosmopolitan, Glamour, Elle și Marie Claire.
Însă în anul 2016 a încetat să mai lucreze și a dispărut din atenția publicului. Ea a dezvăluit în luna septembrie a anului trecut că motivul pentru care s-a retras a fost acela că a dezvoltat o reacție rară la o procedură cosmetică.

La acea vreme, Linda a anunțat că a dat în judecată compania Zeltiq, care deține brandul CoolSculpting, susținând că procedura a lăsat-o „deformată permanent”.

„Astăzi am făcut un pas mare în îndreptarea unei nedreptăți pe care am suferit-o și pe care am ținut-o pentru mine în ultimii cinci ani.
Followerilor mei care s-au întrebat de ce nu am mai lucrat în timp ce carierele colegelor mele au prosperat, motivul este acela că am fost brutal desfigurată de procedura Zeltiq CoolSculpting”, a mărturisit Evangelista la acea vreme, într-o postare de pe contul său Instagram.


„A făcut opusul a ceea ce a promis. A crescut, nu a scăzut celulele de grăsime și m-a lăsat complet deformată chiar și după două operații dureroase și nereușite de corectare. Am rămas, așa cum descrie media, 'de nerecunoscut'”, a adăugat vedeta.

Modelul susține că nu a fost corect avertizată de potențialele efecte secundare ale procedurii. „Am dezvoltat hiperplazie adipoasă paradoxală sau PAH, un risc care nu mi-a fost adus la cunoștință înainte de proceduri. PAH nu doar că mi-a distrus viața, dar m-a trimis într-o spirală de depresie adâncă, tristețe profundă și cele mai adânci sentimente de dispreț față de propria persoană”, a continuat Linda Evangelista în postarea de pe Instagram în care anunța că dă în judecată compania.

„Prin acest proces, merg mai departe cu scopul de a mă elibera de rușine și de a-mi face publică povestea. M-am săturat să trăiesc așa. Mi-ar plăcea să ies pe ușă cu capul sus, în ciuda faptului că nu mai arăt ca mine”, a adăugat supermodelul anilor '90.

Ea a primit numeroase mesaje de încurajare din partea fanilor și a prietenilor săi celebri.
„Ești și vei fi întotdeauna un supermodel, acum adăugând in CV-ul tău glorios și rolul de super model de curaj.
Te iubesc”, a comentat la acea vreme Jeremy Scott, director de creație al casei de modă Moschino.

„Linda, puterea ta și adevărata ta esență sunt recunoscute pentru totdeauna! Bravo!”, a scris Cindy Crawford.

„Este nevoie de un curaj imens și multă putere pentru a scrie aceste cuvinte. Pot să spun sincer că am izbucnit în lacrimi când am citit. Nu doar pentru că am știut în adâncul inimii că te-ai confruntat în tăcere cu o problemă foarte personală și dureroasă, dar și pentru că m-am gândit la toate cicatricile pe care viața le lasă asupra noastră, fie că sunt fizice sau emoționale, și la cât de mult suferim singuri, în tăcere”, a scris supermodelul Helena Christensen.


Câteva luni mai târziu, într-un interviu pentru People, Linda a oferit detalii despre suferința prin care a trecut. Ea a dezvăluit că a crezut că înnebunește și a „încetat să mai mănânce” atunci când au început să apară umflăturile de grăsime pe bărbie, coapse și zona bustului. Modelul a mai spus că în prezent îi este rușine să se întâlnească întâmplător cu o persoană cunoscută.

Cu toate acestea, vedeta a adăugat că s-a săturat să se „ascundă”. 

„Nu mai pot trăi așa, ascunsă și în rușine. Nu mai puteam să trăiesc în această durere.
Sunt pregătită, în sfârșit, să vorbesc”, a declarat Evangelista.

Ea a mai spus că nu suportă să se privească în oglindă pentru că „nu mai seamănă cu ea”, adăugând că identitatea ei ca „Linda Evangelista, supermodel” nu mai există, din cauza procedurii.

Foto: Hepta; Instagram/Linda Evangelista
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod