„Kaiserul“ Karl: 50 de imagini care arată perfect cine a fost ultimul gigant al modei haute-couture

Cu părul grizonant prins în coadă, nelipsitul costum negru, guler Weimar, ochelari negri de soare și mănuşi fără degete, Karl Lagerfeld era un inconfundabil superstar al modei.
Directorul artistic al casei de modă Chanel Karl Lagerfeld a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani, răpus de un cancer pancreatic. După 36 de ani petrecuți în fruntea casei Chanel, răgaz în care a lucrat pentru Fendi şi a creat propria marcă, cel supranumit "Kaiserul" lasă în urmă o moștenire fabuloasă.

Lagerfeld a fost un personaj warholian, incorect din punct de vedere politic, francofil, despotic şi totodată sensibil, care a făcut din modă un spectacol planetar, scrie ziarul francez Le Figaro.

Cu costumul său negru, cu părul alb prins în coadă, cu gulerul Weimar, ochelari negri de soare Beverly Hills și mănuşile fără degete, Lagerfeld și-a creat imaginea inconfundabilă a unui superstar.
Foarte inspirat și influent, avea o personalitate copleșitoare ș dădea senzația că avea puterea de a face să strălucească tot ce atingea. Dincolo de imaginea pe care o afișa, designerul era renumit pentru erudiția sa și pentru pasiunea pe care o avea pentru literatură, dar era și un cititor avid al celor mai importante ziare din lume.

Necruțător și tăios ca lama unui brici, se dovedea fără rezerve un critic nemilos când cineva sau ceva nu-i era pe plac, avea un umor acid și părea inabordabil, dar își demonstra latura sensibilă cu prietenii, colaboratorii pe care îi aprecia și pisica lui răsfățată, Choupette, pe care o adora.


În ciuda vârstei, a firii sale enigmatice și a aspectului de personaj temut, Karl Lagerfeld a excelat într-un domeniu dedicat în primul rând tinerilor. Așa cum notează News.ro, el a fost o anomalie în universul modei - pentru prima dată, un octogenar a fost trendy în ochii celor mai tinere fete. De la colecţia creată pentru H&M, notorietatea lui a depăşit-o pe cea a lui Coco Chanel. Copilul răsfăţat al lui Chanel şi al lui Andy Warhol, el îi datorează celebritatea unuia şi ştiinţa de a multiplica celuilalt.

În stilul său inconfundabil, Lagerfeld și-a luat adio discret și misterios, așa cum îi plăcea să fie. Nu va exista nicio ceremonie în memoria lui, pentru că, așa cum afirma cu umor, prefera "mai degrabă să moară" decât să fie îngropat.
"Mi se pare oribil. Vreau să dispar precum animalele din pădurea virgină. Este oribil să-i împovărezi pe oameni cu rămăşiţele tale", spunea el, menţionând de mai multe ori că vrea să fie incinerat.
Aşa cum şi-a dorit, cenuşa lui va fi aşezată lângă cea a mamei sale şi lângă o parte din cea a lui Jacques de Bascher, care a fost marea lui dragoste până când a murit de SIDA în 1989. Cealaltă jumătate din cenuşă a acestuia din urmă a fost înapoiată familiei lui Bascher, într-o urnă realizată special.

Designerul nu îşi dorea nici funeralii publice, afirmând că "după povestea sumbră a familiei Hallyday, funeraliile de la biserica La Madeleine au aerul unei farse", referindu-se la grandiosul omagiu popular adus lui Johnny Hallyday pe 9 decembrie 2017.


Deși mărturisea pentru Le Figaro că în general detesta să fie fotografiat, Karl Lagerfeld ne-a oferit o serie impresionantă de instantanee memorabile. Aceste imagini arată perfect cine a fost ultimul gigant al modei haute-couture.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod