John Travolta, lovit de o nouă dramă: A pierdut un copil, acum a rămas văduv

Soția lui John Travolta, actriţa Kelly Preston, a murit la vârsta de 57 de ani din cauza unui cancer la sân. Cu 11 ani în urmă, el și-a pierdut și fiul.

Cu inima sfâșiată de durere, John Travolta a confirmat pe Instagram că soția lui a murit duminică în zori: "Cu inima grea vă anunț că frumoasa mea soţie Kelly a pierdut lupta de doi ani cu cancerul la sân. A dus o luptă curajoasă, fiind sprijinită de dragostea atâtora. Eu şi familia vom fi mereu recunoscători medicilor şi asistentelor ei de la MD Anderson Cancer Center, tuturor centrelor care au ajutat, precum şi prietenilor ei care i-au fost alături", a scris actorul, adăugând că nu a mai cunoscut pe cineva "atât de curajos".



Actorul a mai scris că va lua o pauză pentru a fi alături de copiii lor, relatează People. Travolta și Preston aveau doi copii, Ella, în vârstă de 20 de ani, și Benjamin, de nouă ani.

La un pas de 30 de ani de căsnicie


Născută pe 13 octombrie 1962, în Honolulu, Kelly Kamalelehua Smith şi-a schimbat numele în Kelly Preston înainte de a obţine primul rol, în comedia romantică "Mischief" (1985). Ea a mai jucat în "SpaceCamp", apoi în "Twins", cu Arnold Schwarzenegger şi Danny DeVito. În "Jerry Maguire" a interpretat rolul logodnicei personjalui interpretat de Tom Cruise.

A jucat apoi în "For Love of the Game", alături de Kevin Costner.

În anii '90, Kelly Preston a mai jucat în "Holy Man", cu Eddie Murphy şi Jeff Goldblum, "Nothing ot Lose", cu Tim Robbins şi Martin Lawrence, şi "Jack Frost".

Actrița și fostul model Kelly Preston și John Travolta s-au căsătorit în urmă cu 29 de ani, la Paris, după ce s-au cunoscut în 1987, în timpul filmărilor pentru "The Experts". Amândoi erau membri ai Bisericii Scientologice, iar ultima oară au jucat împreună în 2018, în "Gotti", film în care Travolta l-a interpretat pe celebrul șef al mafiei newyorkeze John Gotti, iar Preston a jucat rolul soției acestuia.



Ultima postare pe Instagram a actriței datează din luna iunie, de Ziua Tatălui. La a 28-a aniversare a mariajului lor, Kelly a spus că Travolta este cel mai minunat bărbat pe care l-a cunoscut. "Mi-ai dăruit speranță când mă simțeam pierdută, m-ai iubit cu răbdare și necondiționat... m-ai făcut să râd mai mult decât orice al om... am împărțit împreună și bune și rele", a scris ea.

Tragedia pierderii unui copil


Pentru John Travolta, pierderea soției este a doua tragedie prin care trece.

Fiul lor, Jett, a murit în ianuarie 2009, la vârsta de 16 ani, din cauza unui atac cerebral, în casa din Bahamas a familiei. Băiatul suferea de autism și boala Kawasaki (sindromul limfo-cutaneo-mucos, o afecțiune autoimună, caracterizată prin vasculita febrilă a vaselor medii și mici din organism) și a suferit o criză. El a căzut și s-a lovit la cap, iar paramedicii nu au reușit să-i salveze viața.

Șocul decesului a fost urmat de un proces în cadrul căruia un șofer de ambulanță și avocatul lui au fost acuzați că au încercat să obțină prin șantaj 25 de milioane de dolari de la Travolta pentru a nu divulga informații despre moartea fiului său.



Actorul a depus mărturie la prima înfățișare și era pregătit să se prezinte din nou în fața intanței, dar a decis să pună capăt procesului, justificându-și alegerea prin durerea pricinuită de moartea fiului său.

Travolta, dedicat scientologiei


Travolta a mărturisit că familia și Scientologia l-au ajutat să supraviețuiască după moartea fiului său. În memoria acestuia, el a înființat Jett Travolta Foundation, o organizație non-profit care ajută copiii cu nevoi speciale.

"A fost cel mai rău lucru din viața mea.

Biserica nu ne-a lăsat deloc timp de doi ani. Nu știu dacă aș fi reușit să trec prin asta fără sprijinul lor", a declarat actorul, citat de US Weekly. "Biserica noastră este cel mai important lucru care ne ține cu picioarele pe pământ", a mai spus el.

"Jett a fost cel mai minunat fiu pe care orice părinte şi l-ar dori vreodată şi a luminat vieţile persoanelor pe care le-a cunoscut. Suntem îndureraţi şi regretăm că timpul petrecut cu el a fost atât de scurt. Vom preţui momentele trăite alături de el pentru tot restul vieţilor noastre", au scris părinţii îndureraţi într-o declaraţie postată pe site-ul travolta.com.

Citește și: Căile încurcate ale iubirii: Kelly Preston s-a îndrăgostit de John Travolta când era căsătorită

Travolta a fost devastat multă vreme după această nenorocire. "Am făcut tot ce am putut pentru a-l păstra pe Jett în viaţă. Am văzut că încă mai avea puls, chiar dacă era slab, şi am făcut tot ce am putut. I-am făcut respiraţie artificială timp de 20 de minute", a declarat el atunci.

Starul şi soţia lui au răspuns afimaţiilor care îi acuzau că au refuzat să accepte că fiul lor era autist, întrucât această afecţiune nu este recunoscută de religia lor.

Ei au repetat faptul că Jett suferea de sindromul Kawasaki, care conduce la apariţia mai multor maladii cardiace.

Biserica scientologică consideră că bolile mintale nu există şi a încercat de mai multe ori discreditarea psihiatriei şi a terapiilor medicamentoase. Bazându-se pe teoriile enunţate de fondatorul ei, L. Ron Hubbard, cultul scientologic consideră maladiile mintale o problemă psihosomatică şi susţine că ele pot fi vindecate pe cale spirituală.

Îți recomandăm și:

John Travolta și Kelly Preston: Povestea unei iubiri fără sfârșit în 25 de imagini

Cele două femei pe care le-a iubit John Travolta: Cancerul la sân i le-a luat pe amândouă

 



Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod