Jamie Oliver a încurcat borcanele! Imperiul lui se prăbușește: 1.300 de angajați își pot pierde slujbele

Lanțul de restaurante al celebrului chef britanic a acumulat datorii de 80,7 milioane de euro și va intra în administrare controlată pentru derularea insolvenței. 1.300 de angajați riscă să rămână pe drumuri.

Mii de oameni sunt pe punctul de a-și pierde locurile de muncă după ce lanțul de restaurante înființat de Jamie Oiliver va intra în administrare controlată după declararea insolvenței. Compania KPMG va desfășura acest program, anunță ziarul britanic Daily Mail.

Restaurantele au fost plasate sub administraţia judiciară a KPMG, care va căuta de acum unul sau mai mulţi cumpărători pentru întreaga sau o parte a afacerii. Dacă nu vor exista cumpărători intreresați, restaurantele vor fi închise.

Celebrul bucătar englez în vârstă de 43 de ani s-a declarat profund întristat de această veste și le-a mulțumit angajaților și furnizorilor "care au pus ma presus inimile și sufletele lor în această afacere timp de mai bine de un deceniu".

"Înțeleg cât de dificil este pentru toți cei afectați. Țin să le mulțumesc și tuturor clienților care ne-au susținut în ultimul deceniu, a fost o plăcere să vă servim", a mai spus Jamie Oliver.

Lanțul de restaurante înființat de starul britanic a acumulat datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline sunt salarii restante ale angajaţilor.

Jamie Oliver deţine un lanţ de restaurante care include 25 de localuri în Marea Britanie şi 28 în alte ţări.

Anul trecut, compania a anunţat că începe un plan de restructurare care include şi închiderea a 12 restaurante britanice. Planul, sprijinit de 95% dintre creditori, impunea şi concedierea a 450 de angajați.

Potrivit unor documente depuse în instanţă, compania lui Oliver are împrumuturi la bănci în valoare de 30,2 milioane de lire sterline, iar alte 41,3 milioane de lire sterline reprezintă chiriile datorate unor proprietari de clădiri în care se află localurile sale şi unor furnizori.

Jamie a încercat să negocieze chirii mai mici pentru restaurantele sale, în efortul de a evita prăbuşirea imperiului său culinar, după ce şi anul trecut a raportat pierderi de 10 milioane de lire sterline.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod