Ideea genială a unei artiste și provocarea ei: Dacă ai putea călători înapoi în timp, cu ce vedetă ai face un selfie?

Cum ar fi dacă am avea o mașină a timpului cu care să călătorim înapoi, în trecut, și să ne întâlnim cu vedetele care nu mai sunt astăzi în viață?

Cum ar fi dacă, pur și simplu, ai face un selfie cu Stan și Bran, Audrey Hepburn, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe sau Frank Sinatra? Și apoi să te întorci în vremurile de acum și să te mândrești cu acele cadre? Sau, de ce nu, să mai zăbovești ceva în trecut dacă te-ai săturat să tot vezi selfie-urile postate de Kim Kardashian și Emily Ratajkowski?

Din păcate, știința nu a ajuns la un nivel de dezvoltare atât de înaintat.
Dar asta nu o oprește pe Flóra Borsi, o fotografă în vârstă de 26 de ani din Budapesta, să facă selfie-uri cu vedete care nu mai sunt de mult timp printre noi. Trebuie să spunem că acestea sunt grozave și că metoda ei se numește, știe toată lumea, Photoshop.

Flóra este experimentată în folosirea celebrului program de editare foto, iar lucrările sale au mai fost publicate de Bored Panda, dar pot fi admirate și pe Instagram, Facebook, Tumbir, Twitter și Behance. De data asta, însă, s-a autodepășit.
Să admitem, totuși, că ar fi destul de greu să-i explicăm conceptul de selfie unui om care a trăit în prima jumătate a secolului trecut, dar tocmai acest lucru face mai interesantă ideea artistei maghiare.

Flóra Borsi a explicat pe Behance cum a realizat aceste imagini atât de reușite. Ea a căutat coafuri și ținute potrivite, apoi a analizat lumina, perspectiva, zgomotul și parametrii tehnici ai fiecărei fotografii. "După asta am făcut fotografii cu mine care să se potrivească, folosind aceleași criterii tehnice și mi-am <<distrus>> digital autoportretele", a explicat ea.

Artista a recreat perfect spiritul fiecărei fotografii vechi, respectând tendințele modei din vremea în care a fost făcută, astfel că ea apare ascultându-l cu calm pe Mahatma Gandhi, distrându-se cu Audrey Hepburn, încercând să găsească cel mai bun unghi pentru un selfie cu Marilyn Monroe.
Chiar așa: dacă ai putea călători înapoi în timp, cu ce vedetă ți-ar plăcea să faci un selfie?
1 din 7

Marilyn Monroe

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod