Gestul unui mare actor: Benedict Cumberbatch va accepta roluri doar dacă actriţele vor fi plătite la fel ca el

Actorul a declarat că va accepta roluri doar în proiectele cinematografice în care actriţele vor fi plătite egal cu el.
Benedict Cumberbatch a făcut această afirmaţie într-un interviu acordat revistei Radio Times, adăugând că "plata egală şi un loc la masă sunt principiile centrale ale feminismului".

"Dacă o femeie nu este plătită la fel ca un bărbat, nu voi face asta", a spus starul. Cumberbatch răspunde astfel apelului formulat de actriţa Frances McDormand care a cerut în discursul ei pe scena galei premiilor Oscar din acest an ca actorii să se alăture luptei pentru egalitate între sexe la locul de muncă, notează Daily Dot.


Benedict Cumberbatch deţine compania de producţie SunnyMarch care este condusă de femei şi are ca scop realizarea mai multor filme centrate pe femei. "Sunt mândru că Adam (Ackland, n.r.) şi cu mine suntem singurii bărbaţi din compania noastră de producţie. Următorul nostru proiect este o poveste feminină despre maternitate", a mai spus actorul.

Născut pe 19 iulie 1976, la Londra, Benedict Cumberbatch este actor de teatru, film şi televiziune. S-a remarcat în mai multe producţii teatrale şi a devenit cunoscut pe plan internaţional odată cu rolul principal interpretat în serialul TV "Sherlock", notează News.ro.
Starul a impresionat în filme precum "Remuşcare/Atonement", "Un spion care ştia prea multe/Tinker Tailor Soldier Spy", "Calul de luptă/War Horse", "Star Trek În întuneric 3D/Star Trek Into Darkness", "12 ani de sclavie/12 Years a Slave", "Wikileaks: A cincea putere în stat/The Fifth Estate", "The Imitation Game.
Jocul codurilor/The Imitation Game" şi trilogia "Hobbitul/The Hobbit".

Cumberbatch a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", în anul 2014, şi a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), în anul 2015.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Mai 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod