Dosar Eva. Divă și la 80 de ani: Joan Collins, femeia care și-a dresat bătrânețea

Întotdeauna a detestat să vorbească despre vârsta ei. Ani la rând, a încercat să ascundă adevărul despre ziua ei de naștere, ca și cum astăzi mai poți să ții secret așa ceva. Evident, n-a reușit. Dar a izbutit să-și țină vârsta sub control și să-și trăiască viața ca la 20 de ani. Joan Collins a împlinit 80 în mai și arată magnific.
Magnific nu e un termen exagerat pentru o octogenară care n-are de gând să se dea bătută în lupta cu vârsta. Ea, care în '83 își marca a 50-a aniversare pozând dezbrăcată în Playboy pentru o sumă rotundă, 500.000 de lire sterline, stârnind mare vâlvă, tocmai ea să se predea în fața trecerii timpului?! Niciodată! Joan Collins a proclamat că va fi pururi tânără și va arăta magnific. N-a trecut o zi fără să se țină de cuvânt. 

Legendara actriță, starletă și scriitoare a împlinit 80 de ani pe 23 mai anul acesta. 80 de ani! E greu de crezut că ea e de aceeași vârstă cu King Kong şi podul Golden Gate din San Francisco, dar ăsta e adevărul, scrie ziarul britanic Daily Mail. 
 
 

"N-am vorbit niciodată despre vârsta mea", le-a spus sec reporterilor de la Daily Mail care au sunat-o ca să-i zică "La mulți ani" și să-i ceară două vorbe. Le-au primit pe loc. Depsre petrecere n-a aflat nimeni nimic, fiindcă totul a fost atât de bine ascuns, încât nici măcar agentul ei n-avea habar despre ce e vorba. "Este strict secret", a spus el.

Venerabila vedetă a avut însă amabilitatea de a distribui câteva fotografii personale, care surprind câteva clipe din biografia ei remarcabilă.
 
 
 
 Instantanee în care starul din "Dinastia" apare învelită în blană albă, într-un furou sau într-o rochie cu motiv leopard print, așezată pe un pian sau întinsă pe bancheta unei mașini, în lenjerie transparentă. Imagini din care răzbate un glamour autentic. 
 
 
 
  

În cele opt decenii trăite, Joan a avut cinci soți și a născut trei copii care i-au dăruit tot atâția nepoți. S-a măritat prima oară la 18 ani, în 1952. N-a ales bine - e celebră pățania ei cu primul ei soț, Maxwell Reed, care a încercat că o vândă pe 10.000 de lire unui șeic. Avea să mai treacă prin patru divorțuri, ultimul, în 1987, fiind și cel mai scandalos. După doi ani de mariaj cu cântărețul suedez Peter Holm, ea spunea răspicat: "Eu n-am nevoie de un soț, am nevoie de o nevastă".
 
 
 
 
Daer Collins a fost perseverentă, iar în 2001 și-a găsit marea dragoste, Percy Gibson, directoul unei companii de teatru, cu 32 de ani mai tânăr ca ea. S-au căsătorit un an mai târziu, la Londra, iar în 2009 și-au reînoit jurământul.

Pe jumătate scoțian, pe jumătate peruan, Gibson are un efect revigorant asupra actriței. "Suntem împreună de 11 ani, cei mai fericiți ani din viața mea", a declarat ea. 
Secretul său? "Mult râs, muncă din greu, să nu fii niciodată prea gras sau prea slab și un soț cu 32 de ani mai tânăr", explică vedeta. 
În 2011, Collins mărturisea într-o carte că acordă o mare importanţă vieţii sexuale pentru a-şi menţine frumuseţea, iar ea și soțul ei încă se bucură de o viaţă sexuală foarte bună. Diferența de vârstă dintre ei n-a fost niciodată un obstacol pentru ea. A spus odată o frază antologică despre soțul său: "Dacă moare, moare, asta e". Gibson trebuie să țină pasul cu ea, fiindcă Joan Collins e de neoprit.
 
 

Proprietară a unor case superbe în Londra, Los Angeles, New York și în sudul Franței, actrița a declarat că duce "o viață de țigancă", spunând că e tot timpul pe drumuri. În 2008, la a 75-a aniversare a soției sale, Percy Gibson a dat o petrecere-surpriză cu 60 de invitați, undeva în sudul Franței. Joan a dansat atunci până a căzut lată, scrie Daily Mail. În februarie, ei au avut aniversarea căsătoriei; se distrează ca doi tineri îndrăgostiți.

Joan Henrietta Collins s-a născut pe 23 mai 1933. Joe, tatăl ei, un evreu sud-african, a fost un agent de teatru descurcăreț. Mama ei, Elsie, a fost hostess la un club de noapte, iar după nașterea sa, primul ei copil, și-a schimbat numele. Un biograf susține că Joan era un bebeluș atât de frumos, cu ochii ei verzi așa de dulci, încât mama ei a scris pe un bilețel: "Nu o sărutați!". 
Copilăria sa a fost marcată de Al Doilea Război Mondial, iar la nouă ani a urcat pentru prima oară pe scenă. După nașterea surorii ei, Jackie, și a fratelui Bill, familia a locuit în diferite apartamente închiriate, apoi s-a stabilit într-un imobil superb din centrul Londrei.
 
 

Și acum, ea își amintește perfect cum trăia atunci. Mergea la cursurile Academiei Regale de Arte Dramatice îmbrăcată ca Juliet Greco și îi înnebunea pe băieți, scrie Daily Mail. Și-a încercat norocul la Hollywood și se fâțâia prin Los Angeles într-un Thunderbird roz, cu o etolă de șinșila pe umeri și brățări de smarald. 
 
 
O asemenea apariție nu putea trece neobservată. A "condus" și mulți bărbați celebri. Se spune că printre iubiții ei s-au numărat Charlie Chaplin, Dennis Hopper, Robert Quarry, Robert Wagner, Nicky Hilton, Gordon White, Harry Belafonte, Warren Beatty și Taki Theodoracopulos.
 
 
 
 
Cariera ei cuprinde șase decenii, cu suișuri și coborâșuri, cu rolul din "Dinastia", dar și cu apariția nud din "The Stud". A avut succes la Hollywood în anii '50-'60, apoi l-a pierdut.
 
 
 
După anii '70, când ajunsese să joace în filme horror, ea a revenit ca actriță de soap opera. Publicul larg o știe din celebrul serial "Dinasty", în care a început să joace în 1981, întruchipând-o pe Alexis Morell Carrington Colby, și care i-a adus un succes la scară largă. A fost o mare lovitură - țineți cont că în 1985 "Dinastia" era cel mai urmărit serial în Statele Unite, lăsând "Dallas-ul" pe locul secund în topul ratingurilor. Între 1982 și 1986, Joan Collins a fost în fiecare an nominalizată la Globul de Aur pentru rolul din "Dinastia". De șase ori consecutiv! A primit distincția o singură dată, în 1983.
 
 
 
În '88 a debutat și ca scriitoare, publicând primul ei roman, "Prime Time". Deși n-a avut trecere la critici, cartea s-a bucurat de succes. În anii '90 a jucat în mai multe filme și seriale și a apărut în numeroase show-uri TV din SUA și Marea Britanie.
 
 
 
După 2000, s-a remarcat ca scriitoare, specialistă în modă și a jucat în câteva reclame. Sigur știți spotul pentru Snickers, în care apare în rolul unui jucător de fotbal american pe care toți coechipierii îl văd ca pe o... divă.
 
 

Astăzi, poate că gloria ei, dar Joan încă e aici, la fel de vibrantă, scrie ziarul citat. Scrie o nouă carte, a apărut în câteva seriale TV și filme în SUA, iar de curând a filmat un episod-pilot pentru ecranizarea unei cărți, "Dead Rich", în care ea joacă rolul mamei lui Elizabeth Hurley. Cum spune ea, e nevoie de multă muncă pentru a te menține tânără. Iar Joan Collins muncește într-una.
 
 
 
De curând, s-a întors din turneul One Night With Joan, un show gen stand up comedy în care ea povestește fel de fel de amănunte din cariera ei. Pur și simplu, femeia asta n-are astâmpăr. 
 
 

"Dacă aud cuvântul <<>retrage-te>, îmi vine să vomit. Ce să fac? Să stau toată ziua și să mă uit la televizor? Îmi place viața, așa că o trăiesc", a pus ea punctul pe i. Și asta face. La vârsta la care mulți au plecat de mult dintre noi iar alții își doresc să vină mai repede sfârșitul, Joan Collins nu simte că îmbătrânește, n-are timp pentru astfel de prostii. V-am spus că e o divă!
 
 
Foto: Hepta / Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Iulie 2013
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nina pe 8 Iul 2013, 11:58
    O femeie ca

    Precis cä nu a fäcut crize de gelozie când unul dintre bärbatzi a inselat-o. Asta este apanajul femeilor tare amärâte, care se agatzä de un bärbat, l-ar castra doar ca sä-l stie doar proprietate privatä Atentzie Ralu, vezi ce mai e in lume

    1
    0

  • Elena pe 7 Iul 2013, 21:08
    Mama-mama!

    Uaaaaaaaaauuuu!! Bravo Joan! Bravo!!!!!!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod