Cum s-a întors Linda Hamilton în „Terminator“, la 63 de ani: Un an de dietă fără carbohidrați și exerciții ca în armată

Sarah Connor e la fel de dură în "Terminator: Dark Fate" ca acum 28 de ani, când înfrunta prima oară un robot din viitor. Linda Hamilton a muncit un an ca să-și recapete mobilitatea și să facă față unui rol de acțiune.
E nevoie de o femeie specială ca să înfrunte un robot venit din viitor ca să distrugă omenirea. O femeie dură, hotărâtă să facă orice sacrificiu pentru a împiedica o mașinărie infernală să obțină supremația asupra rasei umane. Iar această femeie, Sarah Connor, nu putea fi altcineva decât Linda Hamilton.

În 1991, ea era cea care stătea în fața cyborgului ce părea de neoprit în primul film al francizei, "The Terminator". Ea a revenit în aceeaşi ipostază în continuarea din 1991, regizată tot de Cameron, "Terminator 2: Judgement Day".

28 de ani mai târziu, cu mai multe riduri pe chip, dar cu același curaj, Sarah jucată de Linda Hamilton înfruntă din nou un robot, unul mai perfid, mai periculos.

Dietă fără carbohidrați


Pentru fanii seriei, Sarah Connor e un personaj legendar; fără ea, filmul n-ar mai avea sens. Linda Hamilton a tras din greu și a revenit, la 63 de ani, la rolul de salvatoare a omenirii: cu o forță fizică impresionantă, cu multă stăpânire de sine și un curaj căpătat din atâtea lupte cu roboții, Sarah este invincibilă. Dar pentru asta, Linda Hamilton a muncit din greu.

Actrița a dezvăluit pentru People că a urmat timp de un an o dietă riguroasă și un regim de antrenament care să o aducă în formă maximă pentru acest rol. Ea a explicat că trebuia să-și recapete "mobilitatea funcțională" pentru solicitările fizice impuse de rolul de acțiune.


La 63 de ani, chiar dacă "tabla" și "șuruburile" au mai ruginit, pe ici, pe colo, Linda Hamilton s-a pregătit exemplar ca să reintre în formă. "Tot ce am făcut implica mișcare și recăpătarea capacității musculare, astfel încât să pot intra în acțiune, să mă răsucesc și să alerg și să fac lucrurile care îmi erau cerute", a explicat ea.

Hamilton a dezvăluit că ultima oară când a jucat-o pe Sarah Connor a urmat o rețetă fără grăsimi, dar de data asta a avut altă restricție: "N-am mâncat grăsimi timp de un an. N-aș mai face niciodată asta acum, fiindcă creierul are nevoie de grăsimi, organismul are nevoie de grăsimi. Dar nu știm altă cale mai bună. De data asta, n-am mâncat carbohidrați. Vedeți, mereu trebuie să renunți la ceva!", a spus ea.

Actriţa a mărturisit că s-a temut că publicul nu o va privi cu aceiaşi ochi după trecerea a aproape trei decenii. "A trebuit să mă desprind de această idee pentru că, deşi pot face acelaşi volum de muncă, nu pot pretinde că am acelaşi corp ca acum 28 de ani", a spus ea.

Mai multă flexibilitate și forță


Corpul actriței s-a schimbat și nu numai dieta și antrenamentul au fost o provocare. "Evident, antrenamentul e diferit pentru o femeie de o anumită vârstă.

Aș fi putut lucra la fel cum am făcut pentru Judgment Day și să nu pun deloc mușchi pe mine, fiindcă ai nevoie de hormoni pentru asta și eu nu am!", a mărturisit vedeta.

Hamilton s-a bazat, în schimb, pe o combinație între exerciții de flexibilitate și exerciții cardio, iar silueta și forța la care a ajuns sunt impresionante.

"Terminator: Dark Fate" îi reuneşte, pentru prima dată după 28 de ani, pe câştigătorul premiului Oscar James Cameron, în calitate de producător, şi pe actorii principali ai francizei, Linda Hamilton şi Arnold Schwarzenegger, într-o nouă aventură plină de acţiune.

Hamilton şi Cameron, care au fost căsătoriţi în anii 1990, nu au participat la următoarele trei proiecte ale francizei, din 2003, 2009 şi 2015.

Prin întoarcerea lui Hamilton, Cameron speră să-şi pună încă o dată amprenta pe rolurile feminine din filmele de acţiune. "Există tipi de 50 sau 60 de ani care omoară oamenii răi, dar nu există un exemplu în ceea ce priveşte femeile", a afirmat el.

Ultimele trei filme din seria "Terminator" - "Terminator 3: Rise Of The Machines" (2003, r: Jonathan Mostow), "Terminator Salvation"(2009, r: McG) şi "Terminator Genisys" (2015, r: Alan Taylor) - au fost primite prost de critici şi nici încasările nu au egalat aşteptările.

Deşi este vorba despre al şaselea lungmetraj din această franciză, "Terminator: Dark Fate" se distanţează complet de cele mai recente trei filme, iar acţiunea se desfăşoară în continuarea evenimentelor din "Terminator 2".
Noul lungmetraj, relatat prin intermediul a trei personaje feminine, arată cum Sarah Connor îşi uneşte forţele cu cyborgul uman Grace (Mackenzie Davis) pentru a o proteja pe Dani Ramos (Natalia Reyes) de un nou Terminator (Gabriel Luna) care vine din viitor în anul 2022 pentru a o ucide.

În plină odisee a salvării lui Dani, intră în scenă o versiune îmbătrânită a letalului android T-800 care, după ce a convieţuit de-a lungul timpului cu diferite persoane, a început să împrumute din obiceiurile oamenilor. "Mi-a plăcut ideea de a fi în continuare o maşinărie de ucis, un Terminator, însă de data aceasta să dezvolt o conştiinţă proprie", a declarat Arnold Schwarzenegger.

"Învingătorii se ridică mereu"

"Umorul pe care îl implică faptul de a prezenta această latură umană a robotului este ceea ce a făcut ca filmul să fie antrenant şi distractiv", a explicat actorul care interpretează acum un cyborg proiectat pentru a ucide dar care are totodată un mare simţ al umorului. "În mod ironic, în acest film Terminator este mult mai uman decât Sarah Connor", a explicat Linda Hamilton, care a recunoscut "provocarea" pe care a presupus-o pentru ea procesul creării personajului. În acest film, Connor este o femeie "singură, pierdută şi plină de amărăciune", dar este totodată puternică şi feroce.

"Să-mi însuşesc această stare de spirit a fost un lucru dificil", a adăugat ea.

"În unele aspecte ale vieţii mele sunt ca un Terminator, înfrunt viaţa fără să ţin seama de piedici", a asigurat actriţa. "Doar cei învinşi rămân la podea, învingătorii se ridică mereu în picioare", a spus Linda. Spre deosebire de Schwarzenegger, Hamilton, care joacă rolul unei femei dure, a mărturisit că viaţa sa reală nu are nicio legătură cu personajul Sarah Connor. "Este pură actorie", a mărturisit ea.

Pe lângă Hamilton și Arnold Schwarzenegger, în rolul cyborgului original T-800, în noul "Terminator" se remarcă și noile actriţe ale francizei, Mackenzie Davis şi Natalia Reyes, dar și actorul de origine mexicană Gabriel Luna (35 de ani).


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod