Anya Taylor-Joy, vedeta din serialul „The Queen’s Gambit“, nu se consideră destul de frumoasă ca să apară în filme: „Arăt ciudat“

Actrița americană de origine britanico-argentiniană crede că nu merită să apară în filme și nu urmărește producțiile în care a jucat.
Anya Josephine Marie Taylor-Joy e în culmea gloriei după ce rolul său din "The Queen's Gambit" ("Gambitul Damei") a fost apreciat de critici și de fani, iar acum se pregătește să interpreteze versiunea mai tânără a personajului jucat de Charlize Theron în seria "Mad Max".

Și totuși, tânăra actriță nu se lasă luată de val: ea nu se consideră suficient de frumoasă ca să apară în filme. E un mic progres, socotind că până acum spunea de-a dreptul că e urâtă. Și spune asta chiar dacă i s-a atras atenția că lumea n-o va înțelege. "Poate că sună patetic, prietenul meu m-a avertizat că lumea o să creadă că sunt penibilă să spun astfel de lucruri", a declarat ea pentru The Sun.

"Nu o să cred niciodată că sunt frumoasă"


"Nu am crezut și n-o să cred niciodată că sunt frumoasă. Nu cred că sunt destul de frumoasă ca să apar în filme", a spus actrița în vârstă de 24 de ani. "Nu mă duc la cinema să-mi văd filmele, le urmăresc înainte. Partea frumoasă când ești în pielea ta e că nu trebuie să-ți vezi fața", a adăugat ea.

Actrița a mărturisit că a avut un atac de panică atunci când a fost anunțată că va primi rolul principal în serialul difuzat de Netflix.

"M-am gândit <<Sunt cea mai urâtă Emma și nu pot face asta>> pentru că prima replică era <<Sunt frumoasă, deșteaptă și bogată>>", a povestit ea.

Chiar dacă este de părere că nu își merită locul în industria filmului, Anya a dezvăluit recent că ar face cu siguranță al doilea sezon al miniseriei bazate pe volumul scriitorului american Walter Tevis. În primul sezon, ea o interpretează pe Beth Harmon, o fată în vârstă de nouă ani, trimisă în anii '50 la orfelinat după ce mama ei a murit. Acolo ea descoperă şahul şi află că are un talent extraordinar, dar devine dependentă de tranchilizante. Evoluţia sa este prezentată pe parcursul mai multor ani, până când Beth reuşeşte să-şi înfrunte trecutul şi să-și stabilească prioritățile în viață.

"The Queen’s Gambit" este cea mai urmărită producție Netflix până în prezent, fiind vizionată în primele 28 de zile de la lansare de pe 62 de milioane de conturi, a transmis compania. Miniseria a fost lansată la nivel global pe 23 octombrie, iar din distribuţia celor şapte episoade mai fac parte Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling şi Bill Camp.



Serialul Netflix a câștigat mulți fani din lumea șahului, grație autenticității strategiilor de joc prezentate, dar și din lumea modei, prin ținutele și coafurile specifice anilor '60.

Titlul producției, "Gambitul Damei", una dintre cele mai vechi mutări de deschidere din șah, implică sacrificarea unui pion, cel al damei, și este des folosită de Beth, notează Daily Mail.

"Dacă am învățat ceva în domeniul ăsta, este că niciodată nu trebuie să zici niciodată. Îmi ador personajul și probabil mă voi întoarce dacă mi se va cere, dar cred totodată că ar trebui s-o lăsăm în pace pe Beth. Cred că restul vieții ei va fi tot o aventură, dar în căutarea în care pornește pentru a-și găsi liniștea va fi fericită doar într-o măsură. Cred că sfârșește într-un loc bun", a declarat Taylor-Joy pentru publicația Town & Country.

Bazându-se pe memoria sa vizuală foarte bună, care o ajută în învățarea replicilor, Anya a ajuns să se identifice total cu personajul său, resimțind chiar și emoțiile acesteia. "Din momentul în care am început să o joc, n-am mai avut energia de a ridica un zid între mine și ea. Așa că dacă ea avea o zi proastă, aveam și eu una la fel", a dezvăluit actrița.

Copilăria unui suflet însingurat


Născută la Miami, Anya, cea mai mică din cei șase copii ai părinților săi, a fost crescută în Argentina. Tatăl ei este un bancher care participă la curse de ambarcațiuni de viteză, iar mama este fotograf.



Când ea avea șase ani, familia s-a mutat la Londra, în cartierul Knightsbridge. Anya a învățat la școala pregătitoare Hill House, apoi a studiat la Queen's Gate School. Această schimbare și-a pus amprenta asupra sa. "Argentina este numai verde, aveam acolo cai și animale peste tot. Dintr-o dată, m-am trezit într-un oraș mare în care nu vorbeam limba", a povestit ea.

Această origine complexă s-a transformat într-un amalgam de personalități, în care umorul britanic se combină cu căldura argentiniană. "Îmbrățișez pe toată lumea. Sunt foarte afectivă", se descrie ea.



"Eram prea englezoaică pentru a fi argentiniancă, prea argentiniancă pentru a fi englezoaică, prea americancă pentru a fi orice", a spus Anya pentru The Sun. Ea a resimțit cel mai mult această criză de identitate în timpul școlii: "Copiii nu mă înțelegeau de nicio culoare. Obișnuiam să mă închid în vestiar", a povestit ea.

Copilăria și adolescența sa au fost o lungă perioadă în care s-a simțit singură. "Eram foarte singură când eram copil. M-am simțit atât de izolată, încât am creat această poveste în capul meu că a fi singur e rău, să fii singur e rău", a explicat actrița, adăugând că asocia acest sentiment cu cei care plângeau mult în baie la școală.

Descoperită pe stradă


La 16 ani, Anya a devenit model după ce a fost descoperită de cunoscuta căutătoare de talente Sarah Doukas, care a zărit-o în fața magazinului Harrods din Londra.

A semnat cu agenția de modeling Storm și a renunțat la școală. Deși a început să apară de la șase ani în filme, ea încă mai are de lucru în a se accepta așa cum este: "Mi-am făcut un obicei în viață să nu refuz niciun compliment", a mărturisit ea.

Citește și: Amintiri din copilărie. Halle Berry a avut primul orgasm la 11 ani


Înainte de a primi rolul din "Emma", un alt serial în care a avut o prestație apreciată, lansat în primăvara acestui an, actrița a mai primit doar câteva roluri mici, inclusiv unul în "The New Mutants", un spin-off al "X-Men".

Anya Taylor-Joy se află acum la Belfast, unde filmează în rolul principal din "The Northman", producție care are în distribuție două nume importante - Nicole Kidman și Alexander Skarsgard.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod