Crima secolului. O.J. Simpson, acuzat direct: „N-are nicio grijă că a luat două vieți, n-are pic de suflet“

Fred Goldman îl acuză fără menajamente pe O.J. Simpson de uciderea fiului său, Ron, în urmă cu 25 de ani


O.J. Simpson, care avea un istoric de violență domestică împotriva fostei soții, a fost arestat pe 17 iunie 1994, după o urmărire ca în filme pe autostradă, transmisă în direct de televiziunile americane, și acuzat de dublă omucidere. Procesul care s-a desfășurat la Curtea Superioară de la Los Angeles s-a încheiat după 11 luni agonizante, pe 3 octombrie 1995, cu achitarea lui Simpson.

Acesta a fost arestat, însă, pe 16 septembrie 2007, la trei zile după un jaf armat în hotelul "Palace Station" din Las Vegas, Nevada. Pe 5 decembrie 2008, Simpson a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat condiţionat în octombrie 2017.

El a fost eliberat în iulie 2017, după nouă ani petrecuți în închisoare.

După ce și-a încheiat cariera sportivă, fostul jucător de fotbal american a devenit actor și comentator de fotbal. Mare parte din averea sa de câteva milioane de dolari s-a cheltuit pe apărarea în proces după ce a fost acuzat de crimă. Simpson refuză să vorbească despre averea sa și susține că trăiește liniștit din pensie.

Familiile Goldman și Brown au obținut despăgubiri de 33,5 milioane de dolari în cadrul unui proces civil, pentru judecarea greșită a procesului. La momentul respectiv, juraţii au avut îndoieli privind probele ADN găsite la locul crimei.

Fred Goldman spune că până acum familiile au primit doar o mică parte din banii câștigați. "Minim, ca să zic așa.
Cu țârâita. Unu la sută. Probabil, sub câteva mii de dolari"
, explică omul.

În schimb, O.J. încasează o pensie de 300.000 de dolari pe an de la Liga de Fotbal American, de care autoritățile nu se pot atinge, conform legii de protecție față de creditori, scrie Daily Mail.

În 2006, O.J. Simspon a încercat să scoată niște bani lansând o carte cu un titlu incitant, "If I Did It/Dacă aș fi făcut-o", în care își expune propria teorie despre uciderea fostei soții și a iubitului ei. El susține că s-ar fi dus la ea acasă ca să-i ceară socoteală pentru că își lăsa fetițele să fie prezente când ea petrecea cu cercul său de prieteni. O.J. povestește că a mers la Nicole cu un prieten, Charlie, și când au ajuns s-a certat cu ea, iar atunci Ron Goldman a ieșit din casă ca să-i ia apărarea.
O.J. susține că Charlie i-ar fi ucis pe amândoi cu un cuțit pe care fostul star îl ținea sub scaunul mașinii sale, un Ford Bronco SUV.

În august 2007, o instanță din Florida i-a permis familiei Goldman să preia o parte din drepturile de autor asupra cărții pentru a compensa judecarea greșită a cazului de crimă. Familia Goldman a schimbat titlul volmului în "I Did It: Confessions of the Killer/Eu am făcut-o: Confesiunile unui criminal" și a adăugat și propriile comentarii. "Mai bine nu se putea. Absolut. El singur s-a băgat în asta și e clar că nimeni în afara lui n-a mai fost implicat, doar dacă nu cumva s-a pogorât altcineva din cerul senin și apoi a dispărut instantaneu", spune Fred. "N-a existat nici cea mai mică dovadă care să arate spre altcineva.
Nici cea mai microscopică dovadă care să indice pe altcineva"
, subliniază el.

Cel mai mare regret al lui Fred Goldman este că, potrivit legii, Simpson nu mai poate fi judecat niciodată pentru această crimă, chiar dacă se descoperă o nouă probă. "Chiar dacă găsesc o înregistrare video în care el apare când îi ucide, ar fi dublă condamnare. Au fost destule probe de prima dată", spune, supărat, tatăl lui Ron.

Un singur lucru i-ar mai aduce satisfacție acestui bărbat însetat de dreptate: ziua în care ar auzi că O.J. Simpson a murit. "Voi avea un zâmbet larg când voi afla vestea!", recunoaște el.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod