Metoda eficientă prin care o instructoare de înot îi învață pe copii să supraviețuiască în apă

Tehnica folosită de o instructoare de înot poate părea controversată, dar este foarte eficientă în prevenirea înecului copiilor care cad din greșeală în apă.

Deși la prima vedere s-ar părea că trebuie anunțate autoritățile de protecție a copilului, e vorba despre cu totul altceva: o înregistrare video postată pe TikTok surprinde momentul în care o femeie împinge o fetiță în vârstă de un an într-o piscină, micuța fiind îmbrăcată cu haine groase. Femeia, al cărei nume este Shannon, se află deja în apă când fetița cade în piscină. Ea este instructor de înot și rolul său este să le ofere copiilor lecții de supraviețuire în apă.

Deși neconvențională, metoda ei se dovedește foarte eficientă - au existat numeroase cazuri tragice în care copiii au căzut în apă și s-au înecat când nimeni nu a fost aproape pentru a le sări în ajutor.



Shannon dorește să-i învețe pe copii ce au de făcut în astfel de situații critice. Și cum astfel de accidente nu se întâmplă în condiții ideale, ea imită situațiile în care cei mici trebuie să supraviețuiască. De cele mai multe ori, copiii sunt îmbrăcați cu haine groase, care le pot îngreuna mișcările, astfel că este vital ca ei să nu intre în panică și să reacționeze rapid și corect.

În exercițiul surprins în înregistrarea video, Shannon împinge în bazin fetița de un an îmbrăcată cu o jachetă groasă. Micuța cade cu fața în apă, așa cum se întâmplă de multe ori, dar imediat reușește să se întoarcă pe o parte, să respire și să strige după ajutor în timp ce plutește.

Instructoarea stă timp de 30 de secunde lângă copil și îl urmărește cum reacționează, apoi îl scoate din apă. "Plângi = Respiri. Trebuie să ne găsim copiii cu fața în sus când sunt în apă", a scris ea pe TikTok. "Un copil de un an, îmbrăcat cu geacă și cu încălțăminte în picioare. Cum va fi dacă nu-ți vei mai auzi niciodată copilul strigând pentru că nu l-ai pregătit niciodată pentru lecții de înot de supraviețuire?", a adăugat Shannon.

Deși poate părea șocantă, această metodă este des folosită de instructorii de înot din Statele Unite care îi învață pe copii tehnici de supraviețuire în apă, relatează Daily Mail.

Obiectivul acestora este ca micuții să deprindă reacția de a se întoarce imediat cu fața în sus și să învețe să plutească. Bebelușii și copii cu vârste mici nu scot capul din apă ca să respire, astfel că învățarea tehnicii de întoarcere pe spate le poate salva viața.

Citește și: La 15 ani a fost răpită de un criminal în serie. Acum le învață și pe alte femei cum să scape


Tehnica răsucirii și a respirației se învață în câteva luni de practică, iar părinții pot fi liniștiți că micuții lor știu ce trebuie să facă în cazul în care cad accidental în apă.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod