Case pentru nevoiași construite cu imprimanta 3D: Și oamenii înstăriți și-ar dori așa ceva!

Un proiect umanitar își propune să construiască primul sat din lume format numai din case realizate cu o imprimantă 3D. Locuințele destinate oamenilor nevoiași pot fi asamblate în 24 de ore și oferă tot confortul necesar.
Compania americană Fuseproject Impoverished a realizat un proiect prin care vor fi puse la dispoziția oamenilor săraci locuințe moderne, realizate cu o imprimantă 3D. Fuseproject s-a asociat cu New Story, o organizație non-profit al cărei obiectiv este rezolvarea globală a problemei oamenilor fără adăpost, și cu ICON, o companie de construcții dedicată revoluționării construcției de locuințe, relatează Ferrari Press.

Imprimantele 3D special concepute împing mortarul în spațiile programate, strat după strat, până când structura de bază este formată și ridicată la nivelul acoperișului.

Proiectul satului, care va avea aproximativ 400 de locuitori, este pus în practică cu o imprimantă 3D denumită Vulcan II, creată de ICON, care poate construi case cu o suprafață de până la 186 de metri pătrați.
Cu o înălțime de 3,5 metri și o deschidere de 10 metri, aceasta fabrică panouri pentru pereți cu o suprafață de până la 2,6 metri. Utiliajul aproape că nu produce deșeuri și este funcțional în numeroase scenarii de lucru, de pildă acolo unde nu există energie electrică, apă sau infrastructură.

Planurile pentru realizarea locuințelor sociale au fost create pe baza comunicării directe cu familiile implicate, iar lucrările vor începe în această vară. Astfel, fiecare casă va fi concepută pe baza preferințelor ocupanților și va include bucătărie, baie și spații de depozitare.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod