SantaCon, petrecerea-maraton la care Moş Crăciun îşi face de cap


Parada organizată în decembrie adună pe străzile Londrei sute de petrecăreţi. Femeile beau cot la cot cu bărbaţii.
Sute de Moş Crăciuni, Elfi şi Crăciuniţe au invadat străzile Londrei, în seara zilei de 12 decembrie, puşi pe distracţie şi hotărâţi să nu plece pe picioarele lor. Iar mulţi şi-au îndeplinit planul, ba chiar l-au depăşit vârtos, nu glumă - au băut până n-au mai putut sta în picioare, au cântat şi au dansat până în zori, când poliţiştii "le-au dat sonorul" mai încet. Noroc că nu erau Moş Crăciuni adevăraţi, căci milioane de copii din toată lumea ar fi fost dezamăgiţi.

Tradiţionala petrecere SantaCon, organizată în fiecare decembrie în capitala Marii Britanii, a reunit aproape 1.000 de participanţi entuziaşti. După ce au luat cu asalt metroul, grupurile de tineri au umplut pub-urile din centru, unde şi-au făcut mai întâi "încălzierea", iar după lăsarea întunericului au năvălit pe străzi. Fiecare avea cel puţin un accesoriu vestimentar cu tematică de Crăciun, dar mai era un element nelipsit care îi unea: alcoolul - n-a fost Moș Crăciun fără o sticlă de tărie în mână.

Însă, așa cum insularii ne-au obișnuit deja, cele mai tari la capitolul băutură au fost fetele. Anul ăsta, Crăciunițele au băut cot la cot cu Moș Crăciun și s-au dovedit mai rezistente. În imaginile publicate de cotidianul britanic Daily Mail se poate vedea că mai mulți Moși Crăciuni au picat testul rezistenței la băutură, făcând cunoștință cu caldarâmul sau cu polițiștii care i-au avertizat că au devenit gălăgioși, în vreme ce fetele erau într-o formă de zile mari. E drept, câteva au mai exagerat și abia mai stăteau în picioare, dar oricum le-au dat clasă Moș Crăciunilor căzuți în lumea viselor.

Petrecerea n-a degenerat într-o beție generală, întrucât organizatorii au anunțat că nu vor tolera orice depășire a limitelor bunului-simț și mai ales actele de vandalism. "Fii haios! Fii fericit! Bucură-te de magia incredibilă a celor 1.000 de Moș Crăciuni care vor invada străzile Londrei! Dar ai grijă ca bucuria să nu se transforme în supărare. Comportamentul neadecvat precum lăsarea gunoiului sau urcatul pe diverse obiecte nu este un mod de a exprima bucuria și va afecta reputația sărbătorii SantaCon, ceea ce va îngreuna organizarea următoarei ediții, anul viitor", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul evenimentului.

Evenimentul, care s-a desfășurat și la New York, este unul non-profit, iar participanții au fost anunțați cu doar o săptămână înainte, scrie Daily Mail.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod