Vremea în imagini: Cele mai bune fotografii care surprind fenomene meteo impresionante

Furtuni amenințătoare, nori sumbri sau bizari, curcubeie ireale și culori incredibile - acestea sunt cele mai bune imagini care au surprins starea vremii în 2020!
Anul acesta, Societatea Regală de Meteorologie din Marea Britanie a primit peste 7.700 de imagini pentru concursul foto Weather Photographer of the Year, co-sponsorizat de AccuWeather. De la râuri la munți și fulgere, toate propunerile surprind impactul incredibil pe care vremea îl are asupra planetei noastre, iar membrii juriului au avut dificila misiune de a desemna câștigătorii.

Fotograful Rudolf Sulgan a primit marele premiu pentru imaginea sa cu oamenii care traversează podul Brooklyn din New York în mijlocul viscolului, relatează Bored Panda.


"Vremea afectează viețile tuturor și aceste imagini surprind perfect asta"
, a declarat Liz Bentley, director executiv al Societății Regale de Meteorologie. "Podul Brooklyn oferă o secvență emblematică, pentru că îmbină efectul zăpezii, al vântului și al înghețului cu oamenii care încearcă să traverseze podul, spune toată povestea și mi-a dat frisoane pe spate văzând-o", a explicat ea.

Printre imaginile finaliste se remarcă și cea realizată de Francisco Javier Negroni Rodriguez, care a surprins un nor în forma unui OZN deasupra munţilor El Chaltén din sudul Argentinei.
"Cu o oră înainte de a face poza, mă plimbam pe traseul din jurul acestei formaţiuni stâncoase... Era extrem de înnorat. Parcă norocul nu ţinea cu mine. Pentru o singură clipă, norii mi-au permis să văd El Chaltén şi, spre surpriza mea, deasupra lui plutea un nor lenticular spectaculos, cu o formă perfectă, cum nu mai văzusem până atunci", a povestit Rodriguez.

Iată și celelalte imagini care au ajuns în finala concursului, publicate pe Instagram, Twitter și Facebook!
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod