Secretele dresajului perfect: Are 20 de ciobănești germani și îi plimbă pe stradă fără zgardă, dar niciunul nu mișcă în fața lui

Un tânăr care a crescut înconjurat de câini e singura speranță a stăpânilor care au animale agresive. Metodele lui de dresaj sunt atipice, dar eficiente: niciun câine nu mișcă fără voia lui.

Augusto Deoliveira, un tânăr în vârstă de 27 de ani din Sharon, Carolina de Sud, merge pe stradă cu o "haită" de 20 de ciobănești germani, fără ca patrupedele să poarte zgardă. Dar asta nu înseamnă că e un inconștient - animalele îl ascultă orbește și nu îndrăznesc "să miște în front" fără voia lui. "Trupa" canină impune respect fără ca măcar unul dintre patrupede să facă ceva nelalocul lui - cu Augusto lângă ei, câinii stau liniștiți, fără lesă, și în mijlocul unei mulțimi.

Dresorul profesionist nu folosește niciun mijloc dur pentru a-și disciplina câinii, în schimb doar îi atinge ușor cu palma sau trage de lesă atunci când îi ține legați.

În schimb, Deoliveira, care a crescut la o fermă din Brazilia, înconjurat de câini, își ține patrupedele sub control folosind limbajul corporal.

Deși unii sunt de părere că nu există control 100% asupra unui animal, Augusto, care se definește un dresor echilibrat, spune că a dobândit tehnici proprii fără să fie nevoit să le pună botniță câinilor, doar cu ajutorul unor metode pozitive, scrie Daily Mail.

"Întodeauna mi-a plăcut ideea că oamenii pot dresa animalele și să comunice cu ele într-un anumit mod.
Când aveam trei ani, mă jucam cu câinele în casă, încercând să comunic cu el. De atunci am știut că vreau să devin dresor de câini"
, a povestit tânărul. "Consider că tehnicile mele de corecție sunt foarte eficiente și cele mai ușoare posibile. Nu folosesc abuzul, lucruri cu care să-i lovesc - o ușoară atingere sau tragere de lesă este suficientă. Am multă energie pe care o transmit și cu limbajul meu corporal le atrag atenția câinilor", a mai spus el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod