„Războinica gunoaielor“: Femeia de 70 de ani care a curățat 52 de plaje într-un an după ce a văzut un film despre poluarea cu plastic

Nu avem nicio scuză dacă poluăm și nu ne schimbăm: o femeie în vârstă de 70 de ani și-a petrecut anul trecut curățând 52 de plaje din Marea Britanie.

Nu degeaba a ajuns să i se spună "Bunica în acțiune" - la 70 de ani, Pat Smith și-a găsit un nou scop în viață. În ianuarie 2018, ea și-a început provocarea de început de an pe care și-a fixat-o, aceea de a face din comunitatea sa un loc mai bun și mai curat.

Femeia și-a fixat ca obiectiv să curețe plajele după ce în anul precedent a urmărit un documentar despre poluarea cu plastic și nu s-a putut împăca cu gândul că nu face nimic împotriva acestui fenomen. "Pat mereu spunea că oamenii se plâng că nimeni nu face nimic.

Iar apoi realizează că ei sunt cei care trebuie să facă ceva, că asta li se întâmplă lor. Și-a dorit să fie cineva care face ceva, dar și să-i ajute pe alții să ajungă să facă asta", a explicat pentru Bored Panda Victoria Carpenter, reprezentanta de presă a femeii.

Anul trecut, Smith a curățat plajele din sudul Angliei, din Coverack până în Blackpool Sands din Devon. Uneori singură, alteori ajutată de voluntari, printre care s-au numărat și nepoții ei, sau s-a alăturat altor campanii de mediu.
Nu o dată i s-a întâmplat ca în timp ce strângea gunoaiele de pe plajă să fie luată drept angajată de la salubritate. "Oamenii nu înțeleg că fac asta în mod voluntar. Toți ar trebui să ne asumăm responsabilitatea de a strânge gunoiul, dar mai ales să ne asigurăm că nu aruncăm gunoiul", a spus femeia.

Înainte de a începe provocarea curățării plajelor, Smith a lansat prima sa campanie eco de eliminare a plasticului, prin care a convins 600 de firme locale să renunțe la plastic acolo unde acesta nu era absolut necesar.
Așa a reușit să facă din localitatea sa un exemplu al mișcării "Fără plastic" din Marea Britanie. "Simt că am o responsabilitate față de copiii și de nepoții mei și că trebuie să fac ceva", declara ea. Așa că a intrat în acțiune și a început să curețe plajele.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod