Proiectul ambițios al unor tineri: Au transformat un autobuz școlar într-o casă cochetă pe care o pot lua cu ei oriunde

Doi tineri au petrecut un an și jumătate muncind pentru a transforma un autobuz școlar din anii '90 într-o casă pe roți. A meritat tot efortul!
Robbie și Priscilla, doi tineri din Statele Unite, lucrau de acasă când au decis să se mute într-o locuință mobilă pe care să o poată lua cu ei oriunde doresc. Au cumpărat un autobuz școlar Thomas din 1998 cu gândul să-l transfome într-o casă, iar acum, la final, ceea ce au făcut este realmente impresionant - fie că ești sau nu adeptul caselor mobile și al stilului minimalist de viață, casa din autobuz arată mai bine decât multe apartamente. În plus, nu-i lipsește nimic - este echipată cu tot ce e nevoie pentru viața de zi cu zi.

Mai bine autobuz decât autorulotă


Cuplul a preferat un autobuz școlar în locul unei autorulote pentru că plănuia să-și petreacă următoarii ani călătorind și își doreau ca noul lor cămin să arate și să fie ca o căsuță. "Ne plac căsuțele și admirăm stilul de viață al celor care trăiesc în ele, așa că ne-am gândit - <<de ce să nu construim una pe roți?>>. Am adăugat chiar și o ușă de casă pentru a-i da un aer primitor", au povestit ei pentru Bored Panda.



"Un alt motiv este că doream să fie complet adaptată la nevoile noastre.

Unele dintre dotările pe care le avem și nu se găsesc în echiparea standard a autorulotelor sunt sobița cu lemne, zidul din cărămidă, țiglele, pereții din sticlă de la duș și altele. În plus, autobuzele școlare sunt concepute să fie mai sigure decât autorulotele în cazul unui accident", a explicat Robbie.

Se săturaseră de viața lor


Când s-au apucat de acest proiect, Rob și Priscilla se săturaseră de viața lor de zi cu zi. "Suntem cei mai fericiți când călătorim, când explorăm noi locuri, când încercăm o mâncare nouă, când facem incursiuni în alte culturi. Ne bucurăm când experimentăm lucruri noi și pornim în aventuri. Călătoriile au ceva magic. Sunt experiențe care te schimbă. Ne întoarem acasă de pe drumuri și deja plănuim noi aventuri. Ne fac și mai însetați pentru alte experiențe memorabile", au spus ei.

Chiar și înainte de a se apuca de transformarea autobuzului, cei doi au folosit fiecare ocazie pentru a călători. "Era ceva care ne nemulțumea mereu. Faptul că trebuia să ne lăsăm animalele acasă și ne era dor de ele când eram departe.
Ne trebuia o soluție pentru a continua să călătorim și să le luăm cu noi"
, au explicat Robbie și Priscilla. "Când am început construcția, aveam un câine și o pisică. Acum avem doar o pisică. Labradorul nostru negru a fost diagnosticat cu cancer cu o lună înainte de a porni într-o călătorie pe care o planificasem și sănătatea sa s-a deteriorat rapid după aceea. Nu a reușit să meargă cu autobuzul, dar e în inimile noastre", au adăugat ei.

Tot ce le trebuie


Cei doi tineri entuziaști au muncit timp de un an și jumătate la proiectul lor. Uneori, erau nevoiți să se oprească. "Dacă am fi lucrat fără să ne oprim, probabil ar fi fost gata într-un an", spun ei.

Cei doi au dat o cu totul altă față autobuzului vechi, iar la interior nimic nu mai seamănă cu ce era înainte. Spațiul locuibil totalizează doar 19,5 metri pătrați, mai puțin decât o căsuță, dar mai mult decât le-ar fi oferit o autorulotă. Au energie electrică de 24 de volți, furnizată de un sistem cu șase panouri solare de 360 de wați și opt baterii de 6V 315AH Trojan.



Autobuzul are instalație de aer condiționat montată în plafon, iar izolarea termică ajută la păstrarea căldurii în interior.

"Avem două surse de încălzire. O sobiță cu lemne și un radiator cu gaz", au explicat tinerii. Până acum s-au bazat doar pe radiator pentru că nu a fost niciodată atât de frig încât să folosească soba.

Pe 21 martie anul trecut au plecat de acasă, din Orlando, Florida, în drum spre Coasta de Est. "Am stat pe drumuri vreo zece luni și am călătorit până în Cape Breton, Noua Scoție. Am vizitat 137 de orașe în această călătorie fără să avem un itinerariu anume. Ne-am lăsat duși de val", au povestit cei doi.

Apoi s-au întors acasă pentru câteva luni. "Planificasem câteva călătorii peste hotare pentru începutul lui 2020, dar am mers doar în Brazilia. Pe celelalte le-am anulat din cauza pandemiei de coronavirus", au spus tinerii. Pandemia i-a ținut acasă mai bine de patru luni.

De două ori au vrut să vândă autobuzul


Cei doi au mărturisit că până acum au avut și două momente în care au decis să renunțe și să vândă autobuzul: prima dată a fost atunci când au observat că ferestrele nu erau bine izolate și apa se scurgea înăuntru.

"La un moment dat am pus autobuzul la vânzare pentru că intra apa pe lângă geamuri și nu știam cum să rezolvăm problema. Am încercat totul, le-am dat jos, le-am curățat și am montat izolații noi, dar degeaba. Apoi am scos autobuzul de la vânzare și am decis să schimbăm geamurile. A mers!", au povestit ei.

Citește și: Tribul cu cei mai frumoși ochi. Își schimbă culoarea din cauza unui sindrom


Al doilea moment în care au fost pe punctul de a ceda a fost când terminaseră autobuzul și erau fericiți, dar au descoperit că chiulasa motorului era defectă și avea nevoie de o reparație. Autobuzul a fost de vânzare câteva luni. Până la urmă, au cumpărat un motor nou.

Robbie și Priscilla vor să-și continue expedițiile în afara țării. Până când se va încheia pandemia, au decis să rămână pe traseele din Statele Unite și Canada, împreună cu tovarășul lor, motanul Mr. Beebles.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod