Case pe roți: 14 mașini cu care poți să călătorești oriunde în lume

Mai mulți pasionați de călătoriile pe patru roți au transformat mașinile obișnuite în autorulote care le oferă autonomie și tot confortul necesar. Acum au case pe patru sau mai multe roți și se plimbă hai-hui oriunde poftesc!
Autorulota este cel mai simplu și mai comod mod de a călători oriunde și oricând. Dar când nu ai una cumpărată de-a gata, te apuci de lucru și transformi o mașină obișnuită, fie că e o dubiță, o mașină de pompieri sau un autobuz, într-o casă pe roți din care nu-ți lipsește nimic important și cu care te poți plimba oriunde poftești, când dorești. Nu-ți mai bați capul căutând cazare sau un restaurant, pentru că ești tot timpul acasă - oriunde te duci, ai tot confortul.
Iar unii, cu precădere cupluri de tineri pasionați de călătorii, au reușit să transforme autovehicule banale în locuințe mobile foarte cochete.

Denumit "Van life"/ "Viața în dubă", acest stil de viață a început să prindă tot mai mult printre tineri. Unii vând tot ce au și cumpără autorulote, alții iau mașini vechi pe care le transformă în astfel de autovehicule.

Brandon Saltalamacchia, fondatorul comunității online Van Clan, dedicată iubitorilor de autorulote și dependenților de călătorii, a declarat pentru Bored Panda că prima atracție a conceptului van life este libertatea pe care o oferă: "Oamenii vor libertate pentru a scăpa de facturile împovărătoare, de stres și de constrângerile <<vieții adevărate>>.
Ideea de a duce o viață minimalistă, măcar pentru o vreme, este cu siguranță un aspect care îi intrigă pe mulți dintre nou-veniți și este real."

Căsuțele mobile folosesc idei de design pentru spații reduse și acoperă toate nevoile la care răspunde o casă obișnuită. Dotate cu toaletă, chicinetă, cuptor, paturi și mese rabatabile, aceste autovehicule străbat lumea fără ca pasagerii să ducă nostalgia unei case pe pământ. Iar un alt avantaj mare este costul mult redus.
"Tot ce-ți trebuie e asigurarea auto, mâncare și carburant, apoi poți să pleci oriunde vrea inima ta", a spus Saltalamacchia.


Foto: Bored Panda
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod