Iluzii toxice: Adevărul din spatele pozelor perfecte de pe Instagram

Sătulă de imaginile false care predomină pe Instagram, o tânără dezvăluie adevărul despre pozele perfecte care ne induc în eroare.

O mulţime de poze minunate, în care totul este perfect, poţi găsi pe Instagram! E un loc plin de imagini artistice, care prezintă lumea ideală, aşa cum ne-o dorim toţi, astfel că succesul nebun al acestei reţele de socializare nu este surprinzător. Însă multe fotografii ascund  o realitate diferită, promovând idealuri nerealiste şi aşteptări care nu pot fi atinse. Astfel apar dezamăgirea, invidia şi nefericirea.

Chessie King, o bloggeriţă de succes, ştie bine cum funcţionează lumea falsă creată pe Instagram.

Ea a decis să arate diferenţa incredibilă dintre realitate şi iluziile seducătoare de pe reţeaua de socializare, aşa că s-a pozat în mod voit în ipostaze normale, neatractive, pe care le-a juxtapus cu cele glamour de pe Instagram, în care nu există celulită, picioarele sunt întotdeauna mai lungi ca în realitate şi abdomenul este perfect plat. Rezultatul îţi deschide ochii şi te învaţă să priveşti cu circumspecţie de acum înainte toate imaginile strălucitoare care vând perfecţiunea.

"Asta sunt eu.
Acesta e corpul meu. Fără unghiuri avantajoase, fără lumini avantajoase, doar eu şi corpul meu, simţindu-mă în vârful lumii"
, a scris tânăra într-o postare. "Acum câţiva ani, mă interesa doar să fiu cât mai slabă, să merg la sală cât mai mult şi să socotesc fiecare calorie pe care o înghiţeam. Chiar şi când am fost mai slabă ca oricând, cânt mă antrenam la maximum şi mâncam foarte puţin, îmi acopeream corpul pentru că nu corespundea cu ideea mea de perfecţiune", şi-a continuat ea mărturisirea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Aprilie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod