Totul despre cele 8 filme nominalizate la Oscar 2019

Acestea sunt cele mai bune filme făcute în anul 2018, cel puțin în viziunea Academiei Americane de Film.
Premiile Oscar au ajuns anul acesta la cea de-a 91-a ediție, o ediție în care au avut loc filmele politice, de artă, de epocă, muzicale, dramele sociale și comediile. În principala categorie, opt filme s-au luptat pentru titlul de „Cel mai bun film”. Aestea sunt, cel puțin în viziunnea Academiei Americane de Film, cele mai bune producții care s-au făcut în lume pe parcursul anului trecut. Iată o prezentare a acestor pelicule, ce se pot vedea și pe marile sau micile noastre ecrane.

Roma (este difuzat de platforma de streaming Netflix)


Tributul emoționant al regizorului mexican adus persoanelor care i-au modelat copilăria a primit elogii din toate direcțiile.  Roma marchează întoarcerea lui Alfonso Cuarón acasă, în Mexic (cartierul Roma din Mexico City), şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveştile femeilor din copilăria sa. Filmul urmărește povestea lui Cleo (Yalitza Aparicio), o tânără angajată în casa unei familii dintr-un cartier de clasă mijlocie.



„Filmul are un farmec aparte. Are o atmosferă. Simți căldura familiei, bucuria copilăriei, dar și momentele grele prin care trec personajele... Simți perioada respectivă, dar și atmosfera orașului. Este o creație care dorește să ne amintească de copilărie, de greutățile vieții, de puterea familiei, dar și de  puterea femeii în societate”, scria un cinefil la pagina dedicată filmului de pe cinemagia.ro.

Filmul a obținut - pe 22 ianuarie - zece nominalizări la Oscar, inclusiv în categoria „Cel mai bun film”.
Roma ar putea avea un succes major pe 24 februarie, la Gala Oscar. Majoritatea criticilor de film și experților în predicții Oscar îl văd ca principal candidat pentru titlul de „Cel mai bun film”. Alfonso Cuarón a reușit să facă istorie atunci când a devenit primul cineast care a primit o nominalizare pentru Cel mai bun regizor și pentru Cea mai bună imagine. Și, desigur, succesul filmului Roma este un mare atu pentru Netflix, pe măsură ce se poziționează tot mai bine în clasamentele de popularitate.

23 Februarie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod