Seberg

Povestea tragică (și adevărată) din spatele filmului „Seberg“, cu Kristen Stewart

În anii ’60, Jean Seberg era o actriță recunoscută la nivel internațional, o vedetă a noului val din cinematografia franceză și una dintre cele mai interesante femei de la Hollywood. Dar în ’70 destinul ei a luat o turnură nefastă, iar la sfârșitul acelui deceniu s-a frânt neașteptat. Povestea sa e redată în filmul „Seberg“, disponibil pe Amazon Prime.

Tragedia caderii in dependenta de droguri si in degradarea mentala care i-a adus sfarsitul a marcat intreaga sa mostenire artistica. Insa Jean Seberg nu a fost doar actrita care a jucat magistral in clasicul „Breathless”, semnat de Jean-Luc Godard, rolul Patriciei, dubioasa prietena americana a criminalului Michel, jucat de Jean-Paul Belmondo.

Dupa atatia ani de la disparitia sa tragica, avem ocazia sa o cunoastem mai bine pe Jean Seberg, ca actrita, ca femeie si ca activista politica. Si, mai presus de toate, o vom cunoaste ca om care a crezut in nevinovatia sa si s-a opus unui sistem opac, ostil, pregatatit sa o reprime.

„Seberg”, un thriller politic din 2019 regizat de Benedict Andrews, proiecteaza o perspectiva umana intr-o poveste care a fost mai ciudata in realitate decat intr-o fictiune, noteaza E!Online.

O poveste care merita sa fie spusa


Cum era de asteptat, Kristen Stewart, cea care o interpreteaza pe Jean Seberg in acest film ce va fi disponibil pe Amazon Prime, a fost impresionata de povestea personajului sau si de personalitatea ei complexa. „Ei bine, aveam aceasta perspectiva generala despre ea, care coincidea cu cea larg raspandita, cea despre ‘fata sic din Breathless, din anii ’60, care a devenit excentrica, s-a mutat la Paris si nu a mai vrut sa se intoarca niciodata, care a baut pana nu a mai stiut de ea si care si-a pus capat vietii'”, a spus actrita in decembrie actrita in varsta de 30 de ani.

„Ea a fost exilata ilegal, nu pentru ca a incalcat legea, ci doar pentru ca avea o opinie care nu coincidea cu a lor.

Asta este terifiant, ca putem crede ca ea era o actrita draguta care s-a mutat departe si si-a baut mintile. Aceasta femeie a trecut prin multe si era foarte violenta, cred ca este o poveste care merita spusa”, a mai spus Kristen Stewart pentru Awards Watch.

Stewart si regizorul Benedict Andrews au marturisit la Festivalul International de Film de la Toronto ca in timpul filmarilor au fost momente in care au putut simti prezenta lui Seberg pe platou. „Era acolo tot timpul o pisicuta care se perinda prin platou si totul parea ciudat, parca se simtea o fantoma. Au fost niste lucruri care nu aveau sens si am simtit ca era ea”, a spus actrita.

Desi cele mai detalii din film se bazeaza pe fapte reale, realitatea nu este mai putin socanta decat ceea ce putem vedea in aceasta productie, dimpotriva.

Un debut din intamplare


Seberg nu si-a dorit niciodata sa se mute in SUA.
„Ceva in mine nu e pregatit pentru a fi in America si sa fac jocurile astea, sa te vinzi pentru niste pahare cu Martini, sa fii incantatoare, gay si stralucitoare. Nu merita efortul. Intotdeauna te transforma in ceva ce nu esti”, spunea ea in 1974 pentru New York Times.

Seberg si-a petrecut cea mai mare parte din scurta ei viata in Franta, asa ca e de inteles daca lumea a uitat ca s-a nascut intr-un orasel din Iowa. Fiica unei suplinitoare si a unui farmacist, ea a mai avut o sora mai mare si doi frati mai mici. Mezinul a murit intr-un accident auto, in 1968, la 18 ani. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
7 Iunie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod