8 filme pentru adolescenți din care au și părinții ceva de învățat

Filmul este o artă cu efect terapeutic, iar o invitație la film poate fi nu doar o evadare din cotidian ci și o cale de a transmite mesaje pe care ți-e greu să le transmiți prin viu grai.

Iată o serie de filme din care părinți și tineri deopotrivă pot trage concluzii folositoare.

Everything, Everything/Absolut tot  (2017)

„Everything, Everything”/„Absolut tot” este ecranizarea bestseller-ului cu acelaşi nume, scris de Nicola Yoon, şi urmăreşte povestea de dragoste dintre doi adolescenţi, jucaţi de Amandla Stenberg şi Nick Robinson, foste vedete Disney.
Filmul merită văzut pentru extraordinara chimie dintre cei doi tineri actori, pe care sperăm să-i revedem cât mai repede pe marele ecran, pentru talentul fiecăruia dintre ei.

Dar mai ales filmul trebuie urmărit pentru sensibilitatea cu care este spusă o poveste de dragoste. Fiorii primei iubiri, candoarea adolescenţei apoi senzualitatea apropierii fizice dintre eroii poveştii ne-a făcut nostalgici. Ce vârstă frumoasă cea de 18 ani – aceasta este vârsta personajelor, şi ce minunată este explorarea iubirii.
În final este dezbătută şi o problemă de digerat pentru un public mai în etate decât personajele filmului, şi anume până unde poate ajunge dragostea părintească.
Spectatorii cu copii îşi vor evalua tipul de parenting, iar pentru cei hiperprotectori povestea de faţă ar putea fi un semnal de alarmă.




26 Mai 2018
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 20 Dec 2019, 14:10
    Mulțumiri!

    Mulțumesc, chiar am găsit aici filme pe care nu le-am mai văzut niciodată. Aici tot sunt unele filme interesante pentru adolescenți https://inspira-te.net/2019/02/04/7-filme-pentru-adolescenti/ :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod