„Eu te-am făcut, eu te îndrept!“: Ce măsură a luat o mamă când a aflat că fiica ei era agresivă la şcoală

Nu-i uşor să fii părinte astăzi, dar asta mai depinde şi de cât de mult se implică adulţii în creşterea copiilor. Pentru că provocările trebuie înfruntate şi depăşite, nu ignorate.
Aceasta este convingerea pe care o are Amanda Mitchell, o mamă din Newfoundland, Canada. În fiecare zi apar noi probleme cărora părinţii trebuie să le facă faţă, iar de modul în care ei le abordează depinde felul în care vor evolua copiii lor. Când Amanda s-a trezit într-o situaţie delicată, a ştiut că avea de luat o decizie importantă pe care fata sa să o conştientizeze.

Femeia a fost anunţată de conducerea şcolii că fiica sa, Hannah, avea un comportament necorespunzător şi obişnuia să agreseze o prietenă.
Amanda i-a dat atunci o lecţie pe care micuţa s-o ţină minte toată viaţa şi a prezentat toată povestea pe Facebook. Ce măsură a luat femeia? "Rezultatul: o cameră goală. Nu mai are nimic. Bun venit la Închisoarea de Copii a Mamei, fetiţo. Va îmbrăca aceleaşi haine (...) toată săptămâna (...). Cred că problema cu această generaţie este pedeapsa nepotrivită. Pedepsirea este rea, ar trebui să folosim numai metode pozitive şi să ignorăm tot comportamentul negativ - Nu în casa asta.
Aşa că acest copil îşi va câştiga lucrurile înapoi unul câte unul"
, a scris ea.

Amanda a explicat ce o aşteaptă pe fiica ei pentru a-şi redobândi toate lucrurile confiscate: "În fiecare zi din această săptămână va scrie cu liniuţă de la capăt:
- Nu mai mint.
- Voi fi drăguţă cu toţi.
- O să mă port frumos la şcoală.
- Mă stăpânesc şi iau deciziile mele (a încercat să dea vina pe o prietenă pentru comportamentul ei).
- Răspund pentru fiecare acţiune a mea.
Şi aşa acest copil va învăţa că nu ne purtăm ca nişte dobitoci."


Iniţial, fetiţa a fost şocată, dar apoi a acceptat pedeapsa şi a început să-şi dea silinţa pentru a-şi schimba comportamentul.


Unii dintre cei care au citit povestea pe Facebook au fost de părere că mama exagerează şi e prea dură. Alţii i-au dat dreptate. Pentru Amanda contează că nu a lăsat acest episod să treacă nesancţionat. "Ştiu că nu-i fac ceva rău. Fac orice pot pentru a o ajuta. I-am spus că fac asta pentru că o iubesc şi vreau ca ea să crească pentru a se dezvolta individual", a declarat Amanda pentru GlobalNews.
22 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod