#VeștiBune: A construit o bicicletă ca să-și plimbe soția bolnavă de Alzheimer. Nu e asta dragoste adevărată?

Când un bărbat iubește o femeie, face orice pentru ea. Chiar și o bicicletă specială cu care să o poată plimba, pentru că ea suferă de Alzheimer.

Oamenii pot spune câte-n lună și-n stele despre dragoste. Dar dincolo de toate clișeele și prejudecățile, unii au parte de o dragoste care nu arată deloc ca-n povești, dar e mai frumoasă, în primul rând pentru că este adevărată.

Bill și Glad Forward sunt împreună de 50 de ani. De-a lungul vieții au trecut prin multe greutăți. Cea mai mare încerare a venit în 2014, când sănătatea lui Glad a început să se șubrezească într-un ritm alarmant. Avea Alzheimer. Și cu toate astea, nu s-au lăsat copleșiți de boală.

Cuplul a continuat să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în aer liber. Cel mai mult le plăceau plimbările cu bicicleta. Când ea și-a pierdut mobilitatea și abia mai putea să meargă fără să cadă, părea că ea este condamnată să-și petreacă restul zilelor în casă.

Dar Bill n-avea de gând să accepte așa ceva.

A jurat că va face orice pentru ea și numai asta a avut în cap până a găsit o soluție. S-a tot gândit cum ar putea s-o ia cu el pe bicicletă pe soția sa și, pornind de la acest obiectiv, a început să se gândească la niște idei.

Bicicleta cu scaun


Acesta a fost începutul unui concept nou și foarte ergonomic, bike chair, ce s-ar traduce prin "bicicletă cu scaun". Bill a trăit mai mulți ani în străinătate și a avut mereu un spirit inventiv. Inspirat de mai multe modele pe care le-a studiat, a creat un prototip care îmbină bicicleta obișnuită cu un scaun pe care poate sta o persoană, susținut de două roți laterale.



Tehnic vorbind, Bill a creat o tricicletă cu scaun în față, un hibrid cu pedale care, putem paria de pe acum, va cuceri lumea pentru că este foarte simplu și eficient - poți transporta astfel o persoană în vârstă, o persoană cu deficiențe locomotorii sau pe cineva care nu știe să meargă pe bicicletă.



Pasagerul folosește în timpul deplasării o centură care îl împiedică să cadă în cazul unei frânări bruște și își poate sprijini tălpile pe două platforme cu forma unor pedale.

Bill Forward n-a făcut singur toată treaba - el a avut ideea și a realizat schița, apoi i-a dat-o prietenului său, Ken McKenzie, să o construiască. Rezultatul este cel din imaginile publicate de Bored Panda.

Privilegiul lui Bill


"Când am început să ne întâlnim, obișnuiam să pedalez pe bicicleta mea de unde stăteam până la ea, cam 5 kilometri, sâmbăta după amiaza, doar atunci puteam să ne vedem", povestește Bill într-o înregistrare video.

Filmulețul prezintă dificultățile cu care se confruntă cei doi soți din cauza bolii de care suferă ea. Cu toate acestea, el face orice pentru Glad, din clipa în care se trezește până revine în pat, seara, și consideră că este o onoare să-i poată întoarce dragostea pe care ea i-a oferit-o de-a lungul timpului.

"Obișnuiam să mă duc peste tot cu bicicleta mea, iar Glad avea și ea bicicletă și puneam un scăunel în fața bicicletei ei ca să ne cărăm copiii cu noi.

Bicicleta este o parte din viața noastră și cred că este și acum", a explicat Bill.

Casca cu tiara, specială pentru o prințesă


Și, ca să fie pe deplin mulțumit, Bill a ținut să monteze pe casca soției o tiara, pentru că o prințesă e prințesă și pe bicicleta modificată. "Nu o consider o povară, consider un mare privilegiu că o pot îngriji pe femeia pe care am iubit-o în toți anii ăștia. Ea este prințesa mea și eu sunt William al ei și n-aș putea face altceva", a subliniat el.

După ce bicicleta cu scaun s-a dovedit funcțională, Bill Forward a creat pagina de Facebook intitulată Bike Chair Team, urmărită de 27.000 de persoane. Ajutat de amicul său, Bill vrea acum să lanseze un model îmbunătățit, conceput pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

Citește și: Modelul cu sindrom Down, dovada vie că frumusețea nu ține cont de reguli

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să te anunțăm de fiecare dată când publicăm astfel de povești, ne poți lăsa adresa ta de email și ți le vom trimite.

Scrie-ne AICI adresa ta de email și te vom ține la curent!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod