Atunci și acum: 20 de imagini care arată ce efect are trecerea timpului

Fotografiile vechi și imaginile din zilele noastre surprind perfect felul în care trecerea timpului schimbă locurile, lucrurile și oamenii. Iată câteva dovezi elocvente!
Fotografia ne-a schimbat pentru totdeauna modul în care privim lumea. Dar știți ce este refotografia? Este actul de a fotografia din nou un loc care a fost fotografiat deja cu ceva timp înainte. Pentru fotografi poate fi o provocare importantă refacerea exactă a unghiurilor din imaginea originală, însă rezultatul este întotdeauna spectaculos, pentru că surprinde schimbările prin care a trecut un loc într-o perioadă de timp; să fotografiezi exact același loc, din același unghi, la distanță de câteva decenii, chiar la o jumătate de secol sau mai mult, oferă o perspectivă intereantă asupra schimbărilor care survin odată cu trecerea timpului.

Fie că ne oferă șansa de a observa cum au evoluat marile orașe, fie că putem vedea schimbările pe care natura le-a suferit, refotografia ne ajută să dăm timpul înapoi cu ajutorul comparației între două imagini din vremuri diferite.

Pe Reddit există un topic dedicat acestui tip de comparații fotografice, r/OldPhotosInRealLife, unde utilizatorii pasionați au strâns o arhivă uriașă de imagini.


Bored Panda a selectat câteva dintre cele mai interesante paralele fotografice care arată ce efect are trecerea timpului.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod