20 de imagini care dovedesc că oamenii îmbătrâneau mai repede în trecut

Oamenii îmbătrânesc diferit: unii par mai tineri, alții mai bătrâni pentru vârsta lor. Fotografiile vechi dovedesc, însă, că în trecut oamenii îmbătrâneau mai repede.
E o plăcere să vezi fotografiile vechi, să observi cât de mult s-au schimbat oamenii, locurile și moda. Dar un lucru care ne sare de multe ori în ochi este cât de diferit arătau tinerii în trecut, în sensul că par mai maturi sau chiar mai bătrâni față de cei de azi la aceeași vârstă. Este, oare, posibil ca oamenii să fi avut un aspect fizic maturizat mai rapid sau îmbătrânit mai repede decât oamenii de aceeași vârstă din zilele noastre?

Subiectul a fost dezbătut pe rețeaua de socializare Reddit, unde a fost deschisă o secțiune intitulată Old School Cool și unde mulți utilizatori au postat imagini vechi care dovedesc că în trecut oamenii îmbătrâneau mai repede.
Există câteva explicații logice pentru acest fenomen surprins în fotografiile vremii. Unul dintre principalii factori era expunerea la soare: oamenii petreceau mult timp în aer liber, iar razele solare le afecta pielea. În plus, munceau mult în condiții dure, în vânt, în ploaie, pe caniculă sau în frig, mâncau când apucau, ce găseau, iar acest regim dur își lăsa amprenta pe chipul și pe figurile lor.

Comparativ cu 50 de ani în urmă și cu secolele trecute, acum, în 2020, oamenii au ajuns să petreacă majoritatea timpului în casă, forțați de pandemie, iar când se expun la soare, o fac, de regulă, pentru a se bronza și folosesc creme de protecție solară.
Evident, nu toată populația planetei procedează astfel, dar acesta este un curent masiv în zilele noastre, scrie Bored Panda.

Alți factori care contribuiau la îmbătrânirea prematură a înaintașilor noștri erau stresul, schimbarea constantă a dietei, hidratarea insuficientă - pe scurt, un stil de viață dur, cu multă muncă și puține momente de relaxare.

Imaginile publicate de Bored Panda ne arată cât de maturi și de bătrâni arătau tinerii în trecut. Pare de necrezut, dar unii erau minori și arătau ca niște adulți!
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod