8 activități interesante care te așteaptă în Bled, Slovenia

Poate ai văzut deja câteva imagini cu faimosul lac Bled și insula cu o biserică, înconjurată de munți impresionanți. Această destinație este populară tot timpul anului datorită activităților variate pentru turiști, iar peisajul mirific te va relaxa și te va ajuta să uiți de grijile zilnice.
Dacă nu vrei să mergi în locuri extrem de aglomerate, dar îți dorești un decor interesant și multe activități în care să te implici în timpul vacanței este ideal să vizitezi Bled, în Slovenia. Vei avea parte de un sejur de neuitat, fiind un loc potrivit atât pentru o excursie individuală, cât și alături de prieteni sau familie.

 
Iată ce activități nu trebuie să ratezi în Bled:

 
1. Vizitează biserica din mijlocul lacului

Este recomandat să începi explorarea acestui loc cu biserica situată în centrul lacului. Este o destinație de pelerinaj foarte căutată. Biserica este vizitată de zeci de ani și a fost construită în secolul al XVII-lea. Poți alege fie o gondolă pentru un tur tradițional, fie o barcă privată pentru a vedea totul în ritmul propriu. După ce observi apele albastre ale lacului, pășește în biserică și studiază cu atenție artefactele din secolul al XV-lea care se află în interior.
Nu uita să tragi și clopotul bisericii, se spune că îți va aduce mult noroc.

 
2. Explorează castelul medieval

Merită să incluzi și turul Castelului Bled în excursia ta. Este cel mai vechi castel din Slovenia. Pe măsură ce înaintezi în interiorul lui citește inscripțiile care îi spun povestea și includ fragmente importante din istoria acestei țări. Vei vedea lacul din unghiuri variate, priveliștea oferită din interiorul castelului fiind foarte apreciată de turiști.

 
3. Vezi totul de sus

Una dintre modalitățile preferate ale turiștilor pentru a vedea de sus lacul și orașul este o călătorie cu balonul. Vei putea întrezări și Alpii Iulieni și Parcul Național Triglav. Dacă ești atent la sincronizare și reușești să te scoli devreme ai putea fi în balon exact când răsare soarele. Culorile unice reflectate în apa lacului îți vor rămâne în minte mult timp de acum încolo.

 
4. Fă o drumeție prin defileul Vintgar

Escaladarea defileului Vintgar pornind din Bled nu este un traseu dificil. Îți va da ocazia să treci pe lângă pășuni înmiresmate, să observi fermele din jur, iar la final vei fi fascinat de stâncile ascuțite ale defileului și de apa albastră și transparentă în care se reflectă.
Acest defileu este închis în timpul iernii, așa că ar fi bine să sosești în lunile mai calde pentru a te putea bucura de priveliște.

 
5. Gustă o prăjitură tradițională

Kremšnita este o prăjitură faimoasă în Bled, probabil foarte asemănătoare cu rețeta pe care ai savurat-o acasă, dar merită să guști din această delicatesă pentru a vedea dacă aroma este ușor diferită și pentru a te integra în atmosfera locală. De asemenea, poți testa pastele și tocănițele, foarte apreciate de cei care vizitează Bled tot timpul anului. Aproape fiecare local va avea în meniu prăjitura, care se potrivește de minune cu o ceașcă de cafea, mai ales dacă vii dintr-o drumeție.

 
6. Vizitează Parcul Național Triglav

Este singurul parc național din Slovenia și unul dintre cele mai renumite din Europa. Intrarea este liberă și te poți bucura de activități variate precum cursele de canoe, drumețiile sau călăria.
Parcul a fost numit după cei mai înalți munți din Slovenia, care sunt o rută preferată de mulți turiști.

 
7. Cazează-te la o fermă

Unul dintre cele mai plăcute moduri de a valorifica timpul petrecut în Slovenia este să te cazezi la o fermă și să trăiești în același stil ca și localnicii. Este o variantă populară de cazare, care îți va permite să observi principalele activități din cadrul fermei, de exemplu procedeul tradițional prin care se obține brânza. Orașul Bled poate deveni foarte aglomerat în timpul verii, așa că o fermă va fi soluția potrivită pentru o vacanță relaxantă, departe de mulțimi și agitație. 

 
8. Nu te teme de iarnă

Este adevărat că nu este sezonul cel mai căutat pentru a vizita Bled, dar o vizită în acest interval poate fi la fel de captivantă. Lacul nu îngheață în lunile de iarnă, așa că vei putea vizita biserica.
În plus, vei putea practica schiul, snowboarding-ul și multe alte sporturi de iarnă. Dacă faci efortul de a veni în Bled iarna nu rata seara de Anul Nou, deliciile tradiționale și artificiile impresionante care vor fi lansate deasupra lacului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
25 August 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod