8 august, Ziua Internaţională a Pisicii: 60 de imagini irezistibile cu cele mai răsfățate animale

de Daniel Dumitrescu, 8 August 2018

Ziua Internaţională a Pisicii, sărbătorită în fiecarte an pe 8 august, este dedicată unuia dintre cele mai populare animale de companie din lume.
Potrivit site-ului iflscience.com, legătura dintre om şi pisică este veche de peste 9.000 ani. Se estimează că în prezent numărul lor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane. În întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită, notează Agerpres.

Plină de afecţiune şi energie, inteligentă şi dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu şi devotată faţă de stăpâni, pisica a devenit un companion excelent pentru tot mai mulţi oameni. Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului, scrie site-ul daysoftheyear.com.

Pisica este renumită pentru torsul ei specific. Sunt multe teorii legate de acest tors: unii oameni de ştiinţă au susţinut că este produs prin vibrarea corzilor vocale. Este considerat relaxant şi cu un efect de calmare a durerilor acuzate de stăpân atunci când pisica este în preajmă şi practică respectivul procedeu de tors.
De asemenea, studiile arată că şi copiii crescuţi în case unde există pisici au rezistenţă mai mare la alergii sau astm.

Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare - IFAW) şi alte grupuri pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an acestei feline, începând din 2002, pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor faţă de nevoile pisicilor şi faţă de lupta împotriva neglijenţei şi a abuzurilor asupra acestora.

Fondat în 1969, IFAW salvează animale din întreaga lume aflate într-o situaţie critică.
Cu proiecte în peste 40 de ţări, Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor acordă ajutor animalelor care nu au stăpân, desfăşoară acţiuni pentru a preveni cruzimea faţă de animale şi pledează pentru protecţia faunei sălbatice şi a habitatelor.

De ziua lor, aceste feline încântătoare merită să fie prețuite cu toată atenția. Iată cele mai frumoase imagini cu pisici publicate pe Eva.ro!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod