Două rețete din gama Deluxe, pe care trebuie musai să le încerci de Sărbători!

Se apropie Crăciunul și, chiar dacă nu ne apucăm de acum de gătit, tot ne gândim la preparatele speciale ale acelor zile.
Dacă vrei ceva special pe masa de Crăciun, fie că nu ești fana preparatelor tradiționale sau vrei să dai o tușă modernă unei mese pe care tronează piftia și cozonacul, s-ar putea să-ți prindă bine recomandările noastre.

Eva.ro a intrat mai devreme în bucătăria sărbătorilor și a testat două rețete cu care urmează să te încântăm mai jos.
 
Sperăm ca video-ul să fie suficient de convingător, deși minusul tehnologiei moderne, deși e foarte avansată, este că nu poate capta și mirosul (care a fost dumnezeiesc la aceste două preparate, dar nu aveți decât să ne credeți pe cuvânt...). 

Vom povesti, mai jos, pe larg, despre creveții white tiger cu sos de smântână și cheesecake-ul cu castane întregi și merișoare, două rețete delicioase.

Înainte de a ne pune la treabă în bucătărie, am mers să procurăm toate ingredientele necesare. Am ales gama Deluxe, de la Lidl, pentru că, așa cum ne-am obișnuit, Lidl celebrează Crăciunul și vine și în acest an în întâmpinarea clienților cu o selecție variată de produse și specialități festive: de la mâncări festive rafinate, până la cadouri pentru cei dragi, toate la un preț accesibil.
 
În gama Deluxe, până la finalul sărbătorilor, săptămânal putem descoperi în toate magazinele Lidl produse pentru rețete surprinzătoare, deserturi, dulciuri tematice sau chiar vinuri bune și alte delicatese. În plus, toate au un preț accesibil, pentru că un meniu presărat cu bun gust și eleganță nu trebuie să fie costisitor. 
 
Dacă vreți să vă inspirați, puteți arunca o privire în catalogul Deluxe AICI



1.Creveți White Tiger cu sos de smântână

 
 
 
Ingrediente:
 
- 1 lingură ulei de măsline extra virgin din gama Deluxe
- o pungă creveți uriași White Tiger eviscerați din gama Deluxe 
- sare și piper
- 2 linguri de unt nesărat
- 6 căței de usturoi tocați
- 200 ml vin alb sec
- 250 ml smântână lichidă
- 200 g parmezan din gama Deluxe proaspăt ras
- 2 fire pătrunjel proaspăt tocat
 
Mod de preparare:

Pune uleiul la încins într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Asezonează creveții White Tiger cu sare și piper și pune-i la prăjit până când sunt fierți și devin roz. Transferă apoi totul într-un castron.

Următorul pas este topirea untului - pune untul în aceeași tigaie. Călește usturoiul  în unt aproximativ 30 de secunde și toarnă vinul alb.  Lasă acest sos să se reducă la jumătate pe foc mic-mediu.

Ulterior, adăugă smântâna și adu la fiert ușor, amestecând din când în când. Tot acum, asezonează cu sare și piper după gust și adăugă parmezanul. Lasă sosul să fiarbă ușor încă un minut până când se topește parmezanul și sosul se îngroașă.

În final, adăugă creveții White Tiger înapoi în tigaie, lasă-i încă 30 de secunde pe foc, oprește focul și adăugă pătrunjelul proaspăt.
 
 

2. Cheesecake cu castane întregi și merișoare

 
 
 
Ingrediente:

- 750 g brânză ricotta
- 150 g zahăr praf
- 4 ouă
- jumătate de linguriță de sare

Pentru topping:
 
- 200 grame Castane întregi din gama Deluxe
- 3 linguri cremă cu alune de pădure din gama Deluxe
- 50 g merișoare
 
Mod de preparare:

Pregătește o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm și tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Cu un mixer, bate brânza ricotta, zahărul pudră și jumătate de linguriță de sare până la omogenizare. Adaugă ouăle pe rând și continuă să bați până se omogenizează complet.
 
Toarnă amestecul în tava pregătită și bate de masă de câteva ori pentru a scăpa de bulele de aer.
 
Pune la cuptor timp de 50-60 de minute la 150 grade. La final, oprește cuptorul și lasă ușa întredeschisă pentru ca cheesecake-ul să se răcească lent, complet, înainte de a fi scos din tavă.
 
Înainte de servire, stropește cu 3 linguri de cremă de alune de pădure Deluxe și adăugă castanele întregi și merișoarele.

Poftă bună să aveți!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod