Top 4 cele mai rele alimente pentru creier

Mezelurile și produsele fast-food sunt bogate în grăsimi saturate, care au efecte negative asupra creierului. Stai departe de cele mai rele alimente pentru creier!
Alimentaţia joacă un rol crucial şi poate să-ţi protejeze creierul de boli grave dacă faci alegerile sănătoase. Potrivit studiilor, o dietă bogată în fructe de pădure, ulei de măsline, peşte, oleaginoase crude, legume şi verdeţuri constituie cea mai bună armă în lupta împotriva degenerării creierului. 

Ca să îți păstrezi sănătatea creierului este foarte important să reduci sau să eviți pe cât posibil consumul acestor alimente recunoscute ca fiind cele mai rele alimente pentru creier. 


Top 4 cele mai rele alimente pentru creier 



1. Uleiurile hidrogenate și parțial hidrogenate

Acesta este doar un nume de cod pentru grăsimile trans, despre care experții au concis că sunt extraordinar de dăunătoare pentru creier. Pe lângă faptul că sporesc riscul de a deveni obez și de a dezvolta probleme cardiace, grăsimile trans pot cauza probleme importante în ceea ce priveste drenarea creierului.
Aceste grăsimi sunt asociate apariției bolii Alzheimer iar un studiu publicat în revista Neurology susține că un consum ridicat de grăsimi trans scade capacitățile cognitive și contribuie la scăderea dimensiunilor creierului. În general trebuie evitate alimente prăjite și procesate industrial.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod