Pepenele roşu: 6 motive să-l consumi zilnic

Pepenele roşu nu este numai extrem de delicios şi un aliment răcoritor care potoleşte setea, este o sursă de nutrienţi şi are puţine calorii. Ai toate motivele să-l alegi în zilele caniculare de vară!

Pepenele roşu nu este numai extrem de delicios şi un aliment răcoritor care potoleşte setea, este o sursă de nutrienţi şi are puţine calorii. Ai toate motivele să-l alegi în zilele caniculare de vară!

 

Specialiştii ne sfătuiesc să consumăm 2-3 porţii de fructe şi 3-5 porţii de legume pe zi. În cadrul campaniei “Pentru o viaţă echilibrată”, Dr. Emanuela Soare, Specialist Maggi în Nutriţie, îţi prezintă câteva calităţi ale pepenului roşu pentru care acesta este recunoscut:

 

1. Conţine 92% apă

În primul rând, este bine de ştiut că pepenii conţin 92% apă, sunt o gustare ideală pentru perioada verii şi hidratează corpul.

 

2. Două felii de pepene au 80 de calorii

Două felii de pepene conţin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale.

 

3. Este o sursă excelentă de vitamine A

Vitamina A se regăseşte în pepeni sub forma betacarotenului, element important pentru protejarea vederii şi menţinerea sănătăţii mucoaselor şi tegumentelor.

 

4. Conţine foarte multă vitamina C

Vitamina C este aliatul sistemului imunitar împotriva infecţiilor şi viruşilor şi funcţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi care pot duce la apariţia multor probleme de sănătate.

 

5. Are foarte mult potasiu

Pepenele roşu este o sursă de potasiu, un mineral necesar pentru menţinerea echilibrului apei în corp şi regăsit în fiecare celulă a corpului. Specialiştii sunt de părere că joacă un rol important în menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

 

6. Are un conţinut bogat în antioxidanţi

Licopenul este antioxidantul cel mai important regăsit în acest fruct.

 

 

Cum să alegi pepenele roşu


Mare atenţie când îl alegi! Greutatea unui pepene bun, proaspăt, ar trebui să fie apropiată de mărime şi nu ar trebui să fie lovit, crăpat sau mucegăit, iar aroma sa trebuie să fie discretă. Nu uita să speli şi exteriorul înainte de a-l tăia pentru a înlătura bacteriile de pe suprafaţă. 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • giovani pe 7 Sep 2011, 15:56
    consumul de pepene

    pepenele rosu este cel mai bun fruct si este recomandat in special dimineata pe stomacul gol.

    2
    0

  • alina pe 22 Aug 2011, 08:13
    selectivitate

    pentru suzeta: presupun ca articolul a fost scris in general, pentru toata lumea. Cei care au diabet au un regim de viata restrictiv ce ii impiedica sa consume anumite alimente care, pentru persoanele sanatoase sunt o importanta sursa de sanatate. Asta nu inseamna ca pepenele, rosu sau galben, nu e sanatos, ba chiar e recomandat. Eu cred ca articolul e foarte interesant.

    2
    0

  • CuteSuzy pe 11 Aug 2011, 16:55
    Surprinzator acest pepene rosu

    Eu stiam ca pepenele rosu nu este atat de recomandat, nu numai celor care sufera de diabet, dar si celor care au probleme cu kilogramele. Insa mare mi-a fost surprinderea cand am mers la nutritionist acum o luna si mi-a recomandat o dieta personalizata bazata pe legume si fructe, printre care si pepenele rosu (bine nu consumat in exces). De aproximativ 3 saptamani urmez dieta, am slabit cam 4 kilograme, dar bine ca impreuna cu dieta iau si pastile de slabit slim&fit.

    3
    0

  • suzeta pe 10 Aug 2011, 20:53
    consumul de pepene

    Pepenele rosu nu este recomandat pentru cei cu diabet (o felie/zi )iar de pepenele galben,nici nu mai vorbim !!!!Deci :nu pentru toata lumea este recomandat si nu mai scrieti atitea prostii))))))))

    3
    2

  • suzeta pe 10 Aug 2011, 20:53
    consumul de pepene

    Pepenele rosu nu este recomandat pentru cei cu diabet (o felie/zi )iar de pepenele galben,nici nu mai vorbim !!!!Deci :nu pentru toata lumea este recomandat si nu mai scrieti atitea prostii))))))))

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod