Herbalife Nutrition celebrează Ziua Internațională a Wellness-ului: Alimentația echilibrată este cheia unei vieți sănătoase

Anul acesta, pe 11 iunie, este sărbătorită Ziua Internațională a Wellness-ului.
Deși auzim des acest termen, puține persoane îi cunosc adevărata însemnătate. Prin urmare, ce este wellness-ul? Poate fi definit ca acea stare de bine care ia în considerare sănătatea fizică, psihică, emoțională și spirituală. Și chiar dacă pare un concept modern, are o istorie de mii de ani. De exemplu, romanii spuneau „mens sana in corpore sano” - „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”, ceea ce nu este departe de conceptul actual de wellness. Iar practica Ayurveda, care a luat naștere în urmă cu cinci mii de ani, are la bază aceleași principii. 

Sănătatea fizică este, poate, cel mai important element al conceptului de wellness. Este piatra de temelie care te ajută să obții acea stare de bine. Iar la rândul său, aceasta are ca element de bază alimentația.

Se spune că dragostea trece prin stomac. Poate că este un sâmbure de adevăr, dar noi am spune mai degrabă că fericirea trece prin stomac. De multe ori nu realizăm că alimentația noastră este, de fapt, cheia sănătății și a stării de bine. Cu siguranță ai simțit de multe ori că nu ai energie, că ai o stare de spirit proastă sau că pur și simplu nu ai chef să faci multe dintre lucrurile pe care ți le-ai propus.

Alimentele pe care le consumi sunt „combustibilul” de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa. Cu cât faci alegeri mai sănătoase, variate și echilibrate, cu atât corpul tău va fi într-o formă mai bună, iar tu vei avea mai multă energie și poftă de viață. 

O dietă sănătoasă și echilibrată începe din bucătăria ta. Este locul în care poți face adevărate minuni pentru tine și familia ta. Pentru că a găti nu înseamnă doar să prepari mâncare. Înseamnă să oferi iubire, atât ție și corpului tău, prin intermediul preparatelor delicioase, sănătoase și nutritive, cât și celor dragi. Să îți prepari singură mâncarea este unul dintre primii pași pe care îi poți face pentru un stil de viață sănătos. 

Iar pentru asta ai nevoie de ingrediente de cea mai bună calitate, bogate în nutrienți, vitamine, minerale, fibre sau proteine. Herbalife Nutrition îți oferă o gamă extrem de variată de produse nutriționale care pot fi incluse în numeroase preparate culinare sănătoase și delicioase. Shake mix-ul nutritiv Formula 1, bogat în proteine și vitamine, băutura cu Fibre din măr și ovăzPudra Proteică Personalizată sau High Protein Iced Coffee sunt numai câteva dintre produsele nutriționale Herbalife Nutrition pe care le poți include în mod creativ în preparatele tale culinare.

Nu trebuie să-ți faci griji în privința rețetelor, pentru că ai la îndemână „manualul” perfect, creat de un specialist. Herbalife Nutrition a lansat în colaborare cu chef Rachel Allen o carte de bucate ce cuprinde rețete sănătoase, în care poți include în mod creativ produsele Herbalife Nutrition pentru o alimentație sănătoasă.

Cartea de bucate  Herbalife Nutrition  conține o selecție de 80 de rețete, dintre care 47 sunt inspirate de membrii din toată Europa și Africa, iar restul de 33 de rețete aparțin lui Rachel Allen. Rețetele sunt susținute de știință și au fost testate de echipa de Cercetare și Dezvoltare Herbalife Nutrition, astfel încât cei care le folosesc să se bucure de un gust minunat al mâncării care completează nevoile nutriționale.

Rețetele sunt împărțite în patru categorii diferite: shake-uri și băuturi, fel principal, gustări și deserturi. Este foarte ușor de folosit pentru o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos pentru că sunt definite clar mărimea porțiilor, valorile nutriționale, precum și tipul de rețetă, vegană sau vegetariană. Cartea de bucate Herbalife Nutrition  oferă versatilitate atunci când folosești produsele Herbalife Nutrition, deoarece acestea pot fi utilizate ca ingrediente pentru o varietate de mese principale, gustări și deserturi. 

Pentru că a venit vorba de deserturi, îți propunem una dintre rețetele simple, nutritive și delicioase pe care le poți prepara folosind produsele nutriționale Herbalife Nutrition. Este o plăcintă de mere cu înghețată de cafea pe care noi am testat-o în bucătăria Eva.ro.



Plăcintă de mere cu înghețată de cafea


Ingrediente:

2 porții (52g) F1 aromă de vanilie 
1 porție (7g) Fibre din măr și ovăz  
1 măr verde mediu, feliat subțire
2 ouă
100g brânză moale cu conținut scăzut de grăsimi (4% grăsime)
30g kefir sau lapte (cu un conținut scăzut de grăsimi 1%)
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță zahăr brun

Înghețată:

240 ml băutură de migdale   
2 porții (44g) HPIC 
2 porții (52g) F1 Café Latte
2 linguri de pastă de migdale

Instrucțiuni pentru preaparea plăcintei cu mere:


1. Într-un bol, se amestecă ouăle. Se adaugă restul ingredientelor pentru plăcinta de mere (cu excepția merelor) și se amestecă bine.
2. Se toarnă amestecul într-o formă de 15 cm tapetată cu hârtie de copt și se ornează cu feliile de măr.           
3. Se amestecă scorțișoara cu zahărul și se presară peste mere.         
4. Se coace timp de 20-25 de minute la 180°C până se rumenesc merele.
Instrucțiuni pentru prepararea înghețatei:
1. Se amestecă bine toate ingredientele pentru înghețată, apoi se transferă într-un recipient de congelator și se congelează 2-3 ore.
2. Se servește alături de plăcintă.
În această rețetă am inclus Formula 1 Shake mix nutritiv cremă de vanilie și F1 cu aroma de Café Latte. Formula 1 oferă nutriție excelentă și gust delicios într-un singur shake. Este bogat în proteine, astfel că ajută la menținerea și creșterea masei musculare. Conține un echilibru perfect de 25 de vitamine și minerale, precum și grăsimi sănătoase. F1 este produs din ingrediente vegane, fără gluten, fără lactoză și fără coloranți sau arome artificiale.

Fibrele sunt deosebit de importante pentru sănătatea tranzitului intestinal, iar băutura cu Fibre din măr și ovăz reprezintă o modalitate delicioasă și rapidă de a crește consumul zilnic de fibre. La fel de bine o poți include în preparatele tale culinare, precum plăcinta delicioasă prezentată mai sus. Conține 5g de fibre per porție, iar fibrele sunt provenite din șase surse naturale. Nu conține îndulcitori sau zahăr.

High Protein Iced Coffee, pe care am inclus-o în înghețata pentru plăcinta cu mere, este un amestec de boabe de cafea 100% Robusta și 15g de proteine din zer. Nu are zahăr adăugat, conservanți sau coloranți și are doar 80 kcal pe porție. Indiferent că ești pe drum sau doar ai nevoie de un plus de energie, poți obține rapid o băutură sănătoasă cu un gust excelent. Adaugă apă rece, gheață și savurează!

Produsele Herbalife Nutrition sunt disponibile doar prin intermediul Distribuitorilor Independenți Herbalife Nutrition. Accesează www.herbalife.ro pentru mai multe detalii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod