Cum prepari cea mai bună limonadă de casă – Rețete

Băutura ideală pe timp de vară? Evită sucurile acidulate și savurează cea mai bună limonadă de casă!
În zilele toride limonada te ajută să reziști mai ușor temperaturilor ridicate, chiar dacă nu ai aproape briza mării. Însă nu doar gustul este important, ci în primul rând ingredientele folosite. Limonada este benefică atunci când este preparată natural, fără să conțină conservanți, arome artificiale sau zahăr în exces. Chiar dacă pare mai rapid să alegi o sticlă de limonadă de pe rafturile din supermarket, cea pregătită de tine îți va aduce beneficii reale și va avea un gust mult mai bun.
 
Iată câteva motive pentru care ar trebui să îți faci timp să prepari o limonada naturală de casă în această vară:
 

1. Îmbunătățirea digestiei

Dacă suferi de indigestie sau constipație, limonada îți vine în ajutor rapid! Bea un pahar de limonadă după fiecare masă pentru a evita durerile de stomac cauzate de digestia lentă sau diaree. Lămâia acționează ca un agent natural de curățare și echilibrare a funcțiilor digestive.
 

2. Detoxifierea

Lămâile conțin enzime care fac digestia mai rapidă și favorizează producția biliară. Acest lucru asigură o mai bună absorbție a nutrienților.
 

3. Stimularea sistemului imunitar

Începe-ți ziua cu o limonadă, în loc de cafea, pentru a rezista oricărui virus sau infecție care îți dau târcoale.

 
4. Prevenirea ridurilor

Limonada te poate ajuta și să întârzii apariția ridurilor. Lămâile stimulează producția de colagen, fac pielea netedă și elimină petele pigmentare.
Nu ezita să consumi cât mai des limonadă pentru un ten de invidiat.
 

5. Hidratarea

Gustul de lămâie te va ajuta să ajungi mult mai ușor la cele opt pahare de lichide pe care trebuie să le consumi zilnic pentru o hidratare optimă, prevenind amețeala sau stările de leșin care pot apărea în zilele călduroase.
 

6. Diminuarea problemelor respiratorii

Limonada proaspăt preparată ajută și la îmbunătățirea calității repirației, fiind de ajutor pentru cei care suferă de alergii sau astm. De asemenea, susține sistemul imunitar și previne afecțiunile respiratorii pe termen lung.
 

7. Reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale 

În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că pentru femeile care consumă o cantitate ridicată de citrice și băuturi cu vitamina C riscul de accident vascular cerebral scade cu 19%.
 

8.Îmbunătățirea igienei dentare

Consumul de limonadă preparată cu suc proaspăt de lămâie contribuie la eliminarea petelor de pe dinți și reduce inflamarea gingiilor. De asemenea, respirația urât mirositoare va dispărea dacă se consumă zilnic limonadă și citrice.
 

9. Energie și stimularea bunei dispoziții

Decât să te oprești zilnic la automatul de cafea, alege o cană de limonadă aromată. Lămâile conțin ioni negativi, care îți aduc un plus de energie.
De asemenea, mirosul de lamaie reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit.
 

Iată 2 rețete pentru cea mai bună limonadă de casă

 

1. Limonadă cu rozmarin

Ingrediente: 

- 2 căni de apă;
- 2 frunze verzi de rozmarin;
- ½  cană zahăr;
- ½  cană de miere;
- 4 căni suc proaspăt de lămâie;
- 6 căni de apă rece;
- cuburi de gheață.
 

Cum se prepară

Într-o cratiță mică, pune cele 2 căni de apă la fiert; adăugați frunzele de rozmarin. După ce a fiert oprește focul și lasă acoperit 10 minute.
 
Scoateți frunzele de rozmarin și aruncă-le. Adaugă zahărul și mierea, amestecând până se dizolvă. Adăugă sucul de lamaie, apoi apa rece. Toarnă în pahare, peste cuburi de gheață. 
 

2. Limonadă cu mure

 
Ingrediente:
 
- 4 căni de apă;
- 1 cană de zahăr;
- 1 cană de suc de lămâie;
- 1 lingură coajă rasă de lamaie;
- 1 cană de mure.
 

Cum se prepară

Într-o cratiță mare, pune la fiert 2 căni de apă și zahărul. Lasă să clocotească 2 minute, amestecând din când în când.
Oprește focul. Adaugă coaja de lămâie și apa rămasă; lasă la răcit.
 
Într-un blender mixează sucul de lămâie cu murele, strecoară și aruncă semințele. Toarnă amestecul în cratiță și lasă aromele să se întrepătrundă timp de 30 de minute. Servește cu gheață.
 
Uită de bomboane și cola. Alege cea mai bună limonadă de casă  și vei face față provocărilor și zilelor solicitante, fără să adaugi centimetri în plus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod