Cum eviți problemele digestive într-o croazieră: 7 soluții

Ți-ai planificat tot anul o croazieră specială cu familia sau doar cu partenerul, dar îți faci griji din cauza problemelor digestive care pot apărea? Află ce măsuri te ajută să te simți bine și să te bucuri de momentele speciale petrecute în mijlocul oceanului.
Probabil că nu ți se pare o situație ideală să te doară stomacul sau să ai alte afecțiuni digestive când ești în vacanță pe un vas de croazieră, dar nu ai de ce să-ți faci griji că planurile tale ar putea fi afectate. Te vei putea bucura în continuare de momente speciale, dacă iei măsuri pentru a preveni disconfortul.

 
Iată ce ar trebui să faci pentru a te simți bine când mergi într-o croazieră:

 
1. Mergi la medicul specialist înainte de a pleca

Precis nu vrei să fii nevoit să rămâi pe vas când ajungeți într-un port pentru că nu ți-ai făcut vaccinurile necesare. În funcție de destinația aleasă ți se vor recomanda diferite tipuri de vaccinuri, inclusiv pastile împotriva malariei. „Cea mai bună soluție este prevenția. Verfică împreună cu medicul tău dacă ai nevoie de vaccinuri sau alte tratamente înainte de a pleca în croazieră”, recomandă dr.
Vicki Sowards, medic de familie.

 
2. Creează-ți un kit de urgență împotriva diareei

Nu se știe niciodată când poate apărea diareea, mai ales dacă încerci noi feluri de mâncare. Din acest motiv este foarte important să ai la tine medicamente împotriva diareei, sub formă de pastile sau pudră. Diareea poate fi periculoasă deoarece favorizează deshidratarea organismului, în cazuri rare punând viața în pericol. Nu uita să adaugi și o băutură care conține electroliți pentru a reface mai rapid echilibrul organismului în urma pierderii de lichide. Formulele pentru sportivi sunt cel mai ușor de găsit și îți vor fi utile în asemenea situații.

 
3. Fii atent la mesele de tip bufet suedez

Deși par foarte atractive pentru că poți mânca oricât dorești fără să te limitezi la o porție stabilită, nu sunt întotdeauna cea mai igienică opțiune. Potrivit specialiștilor, ar fi bine să eviți complet acest tip de mese și să te îndrepți spre restaurantul de pe vas, unde fiecare preparat este realizat când se comandă.
Dacă simți că vrei neapărat să guști din ceea ce se servește în cadrul bufetului este bine să te asiguri că alimentele care trebuie să fie calde au această temperatură, iar cele care necesită gheață sau temperaturi scăzute sunt reci. Dacă sunt lăsate pe mese prea mult timp va crește riscul de apariție a bacteriilor care pot cauza toxiinfecții alimentare.

 
4. Soluția dezinfectantă trebuie să devină cel mai bun prieten al tău

Gândește-te la toate lucrurile pe care le atingi când călătorești: balustrada vasului, butoanele liftului, mânerele ușilor, întrerupătoarele, în afară de toate persoanele noi pe care le vei cunoaște și cu care vei da mâna. Înainte de a pleca este bine să cumperi câteva sticluțe de soluție dezinfectantă, sub formă de gel sau spray, pentru că vei intra în contact cu o cantitate ridicată de microbi.
Deși vei putea găsi aceste soluții și pe traseu, când mergeți în diferite porturi, prețurile ar putea fi mult mai ridicate. Folosește soluția de fiecare dată când ești într-o mulțime sau înainte de a merge la masă.

 
5. Alege băuturile în sticle sau cutii

Nu este recomandat să bei apă de la robinet, ci trebuie să optezi mereu pentru băuturile ambalate în sticle sau cutii pentru a preveni riscul de toxiinfecții alimentare, diaree și contaminare cu diferiți viruși.

 
6. Rămâi în cabină dacă nu te simți bine

Este mai bine să pierzi o zi din croazieră decât o săptămână întreagă. Dacă nu te simți bine într-o zi și te odihnești îți vei reveni mai rapid, dar dacă insisți să realizezi toate activitățile este posibil ca starea ta să se agraveze și să-i contaminezi și pe ceilalți.
Dacă ai dureri puternice sau continui să te simți rău după ce a trecut o zi este indicat să te adresezi medicului de pe vas pentru un diagnostic corect.

 
7. Nu-ți atinge fața

Această regulă trebuie respectată indiferent dacă ești acasă, la serviciu sau pe mare. Una dintre cauzele frecvente ale răcelilor este frecatul ochilor și al nasului după ce s-a intrat în contact cu bacteriile. În afară de răceli atingerea feței poate cauza și acnee sau puncte negre.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod