Cea mai bună băutură pentru longevitate. Este ieftină și te protejează de boli

O viață lungă și sănătoasă este scopul celor mai mulți oameni. Pe lângă dieta echilibrată, bogată în fructe, legume și cât mai puține alimente procesate, există și băuturi sau superalimente recunoscute pentru efectele lor benefice.
Dacă te-ai gândit că vinul roșu se numără printre băuturile sănătoase pe care ar trebui să le consumi mai des, adevărul este că cea mai sănătoasă băutură pentru longevitate este ceaiul verde. 

Ceaiul verde este o superbăutură care conține compuși fenolici puternici ce combat cancerul și protejează sistemul cardiovascular. Ceaiul verde este bogat în catechine, unii dintre cei mai puternici fitonutrienți din lumea botanică, ce au capacitatea de a preveni bolile”, declară medicul Mark Hyman pentru wellandgood.com.

Pentru că protejează atât împotriva cancerului, cât și a bolilor cardiovasculare, consumul regulat de ceai verde este direct asociat cu o viață mai lungă și mai sănătoasă.

O analiză realizată asupra studiilor care au avut ca subiect consumul de ceai verde a demonstrat că există o corelație directă între consumul de ceai și numărul scăzut de afecțiuni cardiovasculare în țările din Asia de Sud-Est.

Citește și: Ceai de chimen - preparare și beneficii pentru sănătate


Un studiu realizat în anul 2018 a arătat că persoanele care beau regulat ceai verde au un risc mai mic de a se confrunta cu scăderea colesterolului „bun” pe măsură ce înaintează în vârstă.
Iar ceaiul verde are un efect mai puternic din acest punct de vedere în comparație cu ceaiul negru. De asemenea, o substanță numită EGCGs, un tip de catechină ce se găsește în special în ceaiul verde, poate inhiba creșterea tumorilor.

Ceaiul verde este benefic și pentru sănătatea sistemului digestiv. „În intestine trăiesc unele bacterii benefice care se hrănesc cu alimente bogate în polifenoli, așa cum este și ceaiul verde”, spune Dr. Hayman. Una dintre aceste bacterii benefice se numește akkermansia muciniphila și are rolul de a susține mucoasa protectoare a intestinelor.
Nivelul scăzut al acestui tip de bacterie a fost asociat cu afecțiuni autoimune, obezitate, diabet, afecțiuni ale inimii și chiar cancer”, spune medicul.

În afara faptului că este benefic pentru inimă și sistemul digestiv, ceaiul verde este bun și pentru creier. Acest lucru se datorează conținutului de cofeină și catechine. „Catechinele protejează copul de efectele radicalilor liberi. Astfel ajută întregul organism și în special creierul”, spune medicul nutriționist Neva Cochran, citat de wellandgood.com.

Având atâtea beneficii, nu este de mirare faptul că ceaiul verde este considerat cea mai bună băutură pentru longevitate.
În ceea ce privește cantitatea pe care să o consumi, specialiștii recomandă aproximativ două căni pe zi. Vei obține cele mai multe beneficii dacă bei ceaiul verde neîndulcit.

Dacă vrei să bei cu regularitate ceai verde, alege un ceai de bună calitate, cât mai puțin procesat și fără arome. La fel ca cele mai multe plante, planta de ceai poate fi tratată cu pesticide și chimicale, de aceea este de preferat să optezi pentru ceaiul verde bio.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod