Preparate macese

Ce preparate putem face din măceșe? 4 rețete apetisante

Ai băut deja ceai de măceșe, dar ți-ai dori să le utilizezi și pentru alte rețete? Află ce preparate putem face din măceșe și precis vei vrea să repeți cât mai des rețetele propuse.
Măceșele sunt o sursă excelentă de vitamina C, fiind ideale pentru creșterea imunității, combaterea afecțiunilor dermatologice și susținerea procesului de slăbire. Deși ceaiul de măceșe devine o băutură din ce în ce mai populară este foarte util să știi ce alte preparate putem face din măceșe pentru a-ți diversifica meniul zilnic fără să ratezi plusul de nutrienți.
Ingredientul aromat va deveni curând preferatul tău și vei vedea că poți savura rețete cu un gust aparte fără să adaugi ingrediente care îți periclitează sănătatea. Variantele propuse de recipesfromthewild.wordpress.com te vor revitaliza indiferent în ce moment al zilei le consumi.

 
Iată ce preparate putem face din măceșe:

 
1. Suc de măceșe

Pentru a obține sucul de măceșe va trebui să elimini codițele, să pui măceșele într-o oală mare și să le acoperi cu apă.
Lasă la foc mic până când devin moi, apoi le vei trece prin tifon pentru a elimina semințele și cojile. Repetă procesul de 3 ori și ține la rece lichidul obținut. Sucul de măceșe poate fi utilizat pentru prepararea siropului sau se poate păstra într-un borcan de sticlă în frigider pentru a fi adăugat la sosuri, aluaturi și salate pentru un plus de aromă și vitamina C.
Poți folosi sucul de măceșe în orice sirop, gem sau dulceață pentru a înlocui parțial apa. Nu va predomina în gustul final, astfel încât poți folosi și celelalte ingrediente care îți plac, iar aroma va fi pe placul tău.
De asemenea, poți întinde pulpa de măceșe pe foi de copt pentru cuptor, în strat subțire. Lasă câteva minute la foc mic, cu ușa puțin deschisă, până când piureul formează un strat crocant.
Rupe stratul și presară-l peste porția de cereale de la micul dejun sau adaugă-l la smoothie-uri.

 
2. Măceșe glazurate

Selectează cu atenție măceșele pe care le vei utiliza, eliminându-le pe cele lovite sau mucegăite. Folosește o linguriță pentru a îndepărta semințele și membrana din interior. După aceea pune măceșele într-o oală, acoperă-le cu apă și adu la punctul de fierbere. Lasă la foc mic încă 10 minute, apoi scurge lichidul.
În paralel amestecă ½ cană de apă, o cană de zahăr și 1-2 bucăți de ghimbir confiat. După ce dă în clocot pune și măceșele fierte, câte 10-15 odată. Când devin translucide scoate-le cu o paletă specială și pune-le pe un platou la răcit, continuând cu fructele rămase.
După ce s-au răcit trece măceșele prin zahăr granulat și lasă-le la uscat pe hârtie cerată. Păstrează-le într-un recipient etanș și vei avea mereu la dispoziție o gustare sănătoasă, cu multe vitamine, apreciată în mod egal de copii și adulți.

 
3. Bomboane din măceșe

Selectează măceșele pe care le vei folosi, transformă-le în piure, apoi amestecă-le cu unt și adaugă zahăr pentru a obține un gust plăcut. Dă-le forma de bile și fixeaz-o pe fiecare cu o scobitoare, apoi rumenește-le la grătar. Vei obține o variantă originală de bomboane, care va face deliciul tuturor.

 
4. Sirop de măceșe

Vei avea nevoie de 1½ kg de măceșe și o cană de miere. Spală măceșele, elimină codițele și capetele.
Pune-le într-o oală emailată sau din oțel inoxidabil și lasă-le să fiarbă la foc mic 15 minute. La final transformă-le în piure, apoi pune la fiert încă 8 minute. Trece-le prin mai multe straturi de tifon și lasă-le peste noapte într-un bol, la rece. A doua zi pune lichidul obținut într-o oală, adaugă mierea și amestecă bine. Adu la punctul de fierbere, lasă un minut, apoi stinge focul. Toarnă siropul în borcane și sigilează-le, apoi ține-le 15 minute în apă caldă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod