Ce beau oamenii sănătoși într-o zi obișnuită

Nimeni nu se bucură atunci când sănătatea sa are de suferit. Aproape toți oamenii își doresc să devină mai sănătoși într-un mod sau altul. Chiar dacă ești deja conștient de sănătate și de ce ar trebui să faci, prbabil că ai o listă de lucruri pe care vrei să le încerci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și mai mult.
Prin adoptarea obiceiurilor pe care le au oamenii sănătoși, este posibil să devii o persoană și mai sănătoasă. Mai jos, poți regăsi ce beau oamenii sănătoși într-o zi obișnuită. Iată despre ce este vorba!

Ce băuturi au oamenii sănătoși pe listă într-o zi obișnuită?


1. Apă


Nu poți vorbi despre ceea ce beau oamenii sănătoși fără a lua în considerare în primul rând apa. Mulți oameni sănătoși beau multă apă în fiecare zi. Fiind molecula vieții, trebuie să consumăm apă pentru a supraviețui. Pentru a deveni mai sănătoși, aportul de apă trebuie să depășească minimul necesar pentru a susține viața. Cu toate acestea, răspunsul la cât de multă apă ar trebui să bei a variat de-a lungul timpului. Nu există o formulă unică, dar poți urma unele sfaturi.
Femeile sănătoase care trăiesc într-un climat temperat ar trebui să consume zilnic câte 11,5 căni cu apă, iar bărbații undeva la 15,5 căni. Aproximativ din 20% din fluidele necesare provin și din alimentele pe care le consumi. 

2. Apă caldă cu lămâie


Această băutură a devenit din ce în ce mai populară de-a lungul timpului. Această băutură este creditată cu creșterea absorbției minerale, lucru adevărat datorită conținutului de vitamina C din zeama de lămâie. Dacă lămâile nu sunt chiar alimentele tale preferate, poți obține vitamina C și din fructe cum ar fi căpșunele sau legumele precum broccoli și varză kale. Iar în ceea ce privește apa caldă, vine și aceasta cu câteva beneficii. Corpul trebuie să muncească mai puțin pentru a crește temperatura apei, așa că poate părăsi mai repede stomacul.
În ceea ce privește apa rece, este nevoie de energie pentru a o încălzi la temperatura corpului.

3. Suc de sfeclă


Nu există multe băuturi care să poată întrece sucul de sferă. Cel puțin în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate. Indiferent dacă îți place sau nu gustul sfeclei, sucul acesta vine cu proprietăți aproape magice. Oamenii care beau aproximativ 200 de militri de suc de sfeclă pe zi au avut parte de scăderea tensiunii arteriale sistolice și diastolice. Alte studii au arătat că această băutură poate reduce nivelul colesterolului, îmbunătăți rezistența în timpul exercițiilor fizice și chiar preveni cancerul. Este, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, vitamina C și alte minerale importante precum fierul, calciul și manganul.
Chiar dacă nu ești un fan al acestei legume, ar fi greu să treci cu vederea toate beneficiile uimitoare aduse sănătății.

4. Cafea


Chiar și oamenii sănătoși beau cafea. Cafeaua chiar poate să te ajute să atingi aportul mediu de antioxidanți, mai mult decât unii oameni obțin din fructe și legume. Iar consumul de cafea a fost corelat chiar și cu un risc scăzut de a dezvolta diabet de tip 2. Întrebarea este: cât de multă cafea ar trebui să bei? Depinde. Pentru a scădea riscul de diabet zaharat de tip 2, se recomandă cel puțin trei căni. Patru căni sau mai mult se pare că sunt recomandate pentru a evita ciroza, o boală cronică a ficatului, dar și pentru îmbunătățirea sănătății mintale și scăderea riscului de suicid. Persoanele care beau până la cinci căni de cafea pe zi pot trăi chiar mai mult decât cei care nu beau cafea sau care beau mai puțin de 4-5 căni.
Cafeaua este o băutură sănătoasă, cât timp eviți îndulcitorii.

5. Ceai


Dacă nu ești un mare fan al cafelei, este posibil să te încânte faptul că și ceaiurile aduc beneficii sănătății. Toate tipurile de ceai conțin polifenoli, care reduc inflamația și chiar ajută în lupta împotriva cancerului. Ceaiul verde este deosebit, deoarece conține 30% din aceste substanțe care combat inflamația. De asemenea, conține și catechine, care sunt tot antioxidanți în esență.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod