7 variante de smoothie la castron pentru copii

Vrei să le oferi copiilor gustări variate, cu multe vitamine și minerale, dar nu mai ai idei? Un smoothie la castron le va trezi rapid interesul datorită texturii și a culorilor care se întrepătrund. Prepară și tu opțiuni delicioase, gata în numai câteva minute.
Smoothie-urile la pahar pot fi utilizate pentru a elimina sucurile acidulate sau alte băuturi nocive din meniul copiilor, dar varianta la castron este utilă inclusiv pentru a evita tentația celor mici de a consuma biscuiți, chips-uri sau alimente prăjite dacă li se face foame între mese.

 
Iată ce smoothie-uri la castron pot deveni gustările favorite ale copiilor:

 
1. Smoothie cu avocado și afine

Mixează o banană medie bine coaptă cu un vârf de cuțit de sare până când obții o pastă omogenă. După aceea adaugă 1½ cană de lapte de migdale neîndulcit, 1½ cană de afine congelate, ½ avocado tăiat cubulețe și 2 linguri de suc de lămâie. Mixează până când obții un amestec fin și cremos, apoi pune-l într-un castron și servește-l copilului decorat cu pudră de ghimbir și miez de nucă de cocos neîndulcit.

 
2. Smoothie tropical

Baza pentru acest smoothie va fi o cană de lapte integral, care conține proteine, calciu și vitamina D, fortificând sistemul osos al copilului și eliminând starea de oboseală. Mixează laptele cu ½ cană de cubulețe de ananas, 2 kiwi decojite și tăiate felii, ½ cană de miez de nucă de cocos neîndulcit, 50ml de iaurt de cocos și ¼ linguriță de esență de vanilie.
Servește decorat cu boabe de strugure și coacăze negre.

 
3. Smoothie cu unt de arahide și banane

Mixează 2 banane mari congelate cu o cană de lapte integral, 2 linguri de pudră de cacao, 2 linguri de semințe de chia și 3 linguri de unt de arahide pentru a obține un smoothie foarte consistent, care va avea 7g de fibre și 10g de proteine. Având în vedere faptul că majoritatea copiilor adoră untul de arahide precis nu vei avea probleme pentru a-l convinge pe cel mic să guste. Decorează smoothie-ul din castron cu fulgi de migdale.

 
4. Smoothie cu miere, ananas și kale

Amestecă în blender o banană coaptă, o lingură de miere organică și un vârf de cuțit de sare. În continuare adaugă o cană de cubulețe de ananas congelat, o cană de kale congelat, 200ml de iaurt integral și ½ cană de apă.
Mixează aproximativ 1 minut, apoi poți pune smoothie-ul într-un castron și îl vei servi decorat cu turmeric și nucșoară.

 
5. Smoothie cu zmeură și mango

Iată o combinație cu un gust natural aromat și dulce, plus o culoare intensă, care va face deliciul copilului tău. Mixează o cană de felii de mango cu o cană de zmeură congelată, 1½ cană de iaurt grecesc integral și ½ cană de suc de rodie. Vei obține un smoothie cu un gust excepțional și o cantitate ridicată de vitamina C. Servește-l copilului într-un bol, decorat cu frunze de mentă și anason stelat.

 
6. Smoothie cu piersici și spanac

Mixează o banană coaptă, o lingură de miere organică de tei și un vârf de linguriță de sare roz de Himalaya. Continuă cu 2 căni de piersici congelate, o cană de frunze de spanac (proaspăt sau congelat), o cană de iaurt simplu integral (sau iaurt grecesc integral dacă vrei să obții o textură mai cremoasă) și ¼ cană de lapte integral.
Servește acest smoothie consistent decorat cu semințe de susan și cardamom.

 
7. Smoothie cu dovleac și semințe de chia

Mixează ¾ cană de iaurt grecesc integral cu 2 banane congelate, ½ cană de miez de dovleac, ½ cană de piersici congelate, o lingură de sirop de arțar, o linguriță de semințe de chia, o linguriță de extract de vanilie și ½ linguriță de scorțișoară. Servește presărat cu miez de nucă de cocos neîndulcit și pudră de cacao.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod