6 alimente bune pentru pancreas

Pancreasul este un organ destul de rar menționat când se discută despre meniurile care protejează organismul, dar contează foarte mult să eviți deteriorarea lui pentru că este extrem de vulnerabil. Învață cum să-ți constitui meniul pentru a include alimente bune pentru pancreas în fiecare zi.
Orice formă de deteriorare a pancreasului îl poate face disfuncțional parțial sau total. Deși este un organ cu dimensiuni reduse și nu constituie prea des subiectul discuțiilor legate de meniul zilnic, preparatele pe care le alegi au un impact decisiv asupra lui. Din păcate singurele momente în care este menționat în mod distinct pancreasul este fie când este studiat la școală, fie când deja cauzează stări neplăcute.

 
Care sunt funcțiile pancreasului?

Pancreasul îndeplinește două funcții esențiale în organism:
 
1. Produce insulina pentru controlul nivelului de zahăr din sânge
2. Produce enzimele digestive necesare pentru prelucrarea grăsimilor și a proteinelor
 
Dacă până și un minut de reflux gastroesofagian te face să te simți ciudat, imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă pancreasul nu ar mai funcționa corect.
Din fericire poți corecta problemele minore și vei proteja acest organ vital dacă adopți un meniu care conține alimente bune pentru pancreas. Nu ai de ce să aștepți să te simți rău pentru că de multe ori aceste stări sunt rezultatul unui meniu deficitar sau nociv urmat timp îndelungat. Dacă dieta aleasă conține preparate utile vei preveni problemele și vei stimula funcționarea corectă a pancreasului.

 
Iată ce alimente bune pentru pancreas ar trebui să consumi mai des:

 
1. Legumele crucifere

Broccoli, varza de Bruxelles, conopida și varza sunt foarte utile pentru a proteja pancreasul împotriva tumorilor. Nu te gândi de două ori înainte de a le include ca ingrediente în rețetele tale preferate, ci gătește-le cât mai des pentru a te simți mereu bine.

 
2. Lămâia

Alimentele acre cum este lămâia stimulează producția de enzime digestive la nivelul întregului organism, menținând astfel funcționarea optimă a pancreasului pe termen lung. Dacă nu-ți place deloc să mănânci lămâie poți obține un efect similar consumând kiwi.

 
3. Oregano

Cu un gust intens, oregano va individualiza orice fel de mâncare transformându-i rapid aroma. Este un tratament eficient pentru oxidarea cauzată de diabet și previne deteriorarea capacității de produție de insulină a pancreasului.
Folosește oregano uscat sau verde la paste, pizza, tocănițe, salate sau preparate cu orez și vei experimenta arome aparte, în timp ce-ți protejezi pancreasul și previi îmbolnăvirile.

 
4. Păpădia

Această plantă este utilizată des pentru efectul diuretic și de prevenire a cancerului, dar este foarte eficientă și pentru pancreas. Previne proliferarea celulelor maligne la nivelul pancreasului și crește rezistența celulelor sănătoase. Este un tratament util inclusiv pentru forme agresive de cancer. Consumă în fiecare zi o ceașcă de ceai de păpădie pentru a elimina toxinele acumulate în intestine și pentru a vindeca țesuturile deteriorate ale pancreasului.

 
5. Usturoiul

Este un aliat important pentru sănătatea pancreasului. Usturoiul susține echilibrul nivelului de zahăr din sânge prin creșterea producției de insulină a pancreasului.
Un consum frecvent de usturoi stimulează pancreasul și îi menține funcțiile. Nu vei avea nevoie decât de 2 căței de usturoi în fiecare zi pe care îi poți adăuga în felurile de mâncare care îți plac pentru a obține beneficiile menționate. Poți prepara și ceai de usturoi, dar nu uita să adaugi frunze de pătrunjel pentru a preveni respirația urât mirositoare.

 
6. Tofu

Vrei să crești cantitatea de proteine pe care o consumi zilnic fără să exagerezi la capitolul grăsimi? Tofu este o opțiune potrivită, care te fortifică și îți protejează pancreasul. Acest aliment susține regenerarea pancreasului și protejează tractul digestiv împotriva bacteriilor și microbilor. Este un ingredient versatil, care poate fi adăugat la salate, tocănițe, paste sau se poate rumeni la grătar presărat cu susan și uns cu ulei de măsline pentru a varia aroma de bază.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod